آشنایی با مراحل عمل بینی

می‌خواهید عمل بینی انجام دهید؟ از انجام این جراحی استرس دارید و نمی‌توانید تصمیم درستی بگیرید؟ به طور کلی آشنایی با مراحل عمل بینی به شما کمک می‌کند تا به شکل قابل توجهی استرس خود را کم کنید. به همین دلیل ما در این مقاله می‌خواهیم شما را به صورت مجازی به اتاق عمل برده و مراحل انجام جراحی بینی را به شکل کامل با هم بررسی کنید؛ پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا پاسخ تمامی سوالاتتان را پیدا کرده و ابهامی باقی نگذارید.

آشنایی با مراحل عمل بینی

در هر زمینه‌ای، اطلاعات هرچه بیشتر شما باعث می‌شود تا بتوانید راحت‌تر ترس‌های خود را کنار بگذارید؛ جراحی بینی نیز از این قاعده مثتثنی نیست. اگر استرس انجام این جراحی را دارید، حتما با ما همراه باشید تا تمامی ابهامات را کنار زده و پاسخ تمامی سوالات‌تان را پیدا کنید.

گام اول: تصمیم‌گیری

اولین گام در عمل بینی که بسیاری آن را با نام گام صفر نیز می‌شناسند، زمانیست که برای رها شدن از دست ظاهر بینی و مشکلات تنفسی که دارید، تصمیم به جراحی می‌گیرید. شاید ساده به نظر برسد اما گاهی قطعی شدن این تصمیم، سخت‌تر از چیزی است که فکرش را می‌کنید. یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها در این زمان، در کنار نگرانی‌هایی که افراد بابت تغییر ظاهر خود دارند، این است که باید بیهوش شوند. انجام مراقبت‌های قبل و بعد از عمل بینی هم که برای خودشان داستانی جداگانه دارند.

ولی وقتی بالاخره تصمیم خود را می‌گیرید، وارد مرحله مهم بعدی می‌شوید؛ گامی که به تنهایی می‌تواند سرنوشت بقیه مراحل عمل بینی را تعیین کند.

گام دوم: پیدا کردن یک جراح کاردرست!

موفقیت عمل بینی گوشتی یا استخوانی به تلاش و دقتی شما برای انتخاب جراح‌تان می‌گذارید، وابستگی زیادی دارد. یک جراح بامهارت و باتجربه که به جدیدترین روش‌های جراحی آشنا شده است، می‌تواند بهترین نتیجه را با کمترین عوارض، کوتاه‌ترین دوره نقاهت و بهترین نتیجه در اختیار شما بگذارد. اما سوال مهم در این بخش این است که چگونه یک جراح ماهر پیدا کنیم؟ در ادامه برخی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

کمک گرفتن از جراح

1. استفاده از گوگل

در دنیای امروزی که فضای آنلاین نقش مهمی در ارتباطات و ارائه خدمات دارد، بسیاری از پزشکان، خدمات خود را در سایت‌های مختلف معرفی می‌کنند تا بیماران بتوانند از آن طریق با آن‌ها آشنا شده و به مطب آن‌ها مراجعه کنند. مطمئنا شما هم گالری پر و پیمانی از عکس‌های قبل و بعد از عمل بیماران را دیده‌اید که در سایت‌ها منشتر شده‌اند.

2. تحقیق در فروم‌های آنلاین و گروه‌ها

برخی از سایت‌ها مانند نی نی سایت، یک دورهمی از افراد مختلف را تشکیل می‌دهد که در آن کاربران می‌توانند تجربه‌های شخصی خود از هر چیزی حتی عمل بینی را با بقیه به اشتراک بگذارند. شما می‌توانید با سرزدن به این سایت‌ها که نوعی پیشرفته از همان فروم‌های یا تالارهای گفتگوی قدیمی هستند، به اطلاعات بسیار خوبی از پزشکان با مهارت دست پیدا کنید؛ البته که در حال حاضر گروه‌های تلگرامی و واتساپی هم بخش دیگری از این پازل هستند.

برای مثال، فیلر بینی یکی از راه‌های کوچک کردن دماغ است که در سال‌های اخیر مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفته است؛ شما می‌توانید اطلاعات خوب و مفیدی در مورد این روش و یا هر روش دیگری که در ذهن دارید، در این کانال‌ها پیدا کنید.

3. استفاده از شبکه‌های اجتماعی

بسیاری از افراد در اینستاگرام، در مورد تجربه عمل بینی‌شان حرف می‌زنند؛ حتی جراح‌ها هم پیجی برای خودشان داشته و در کنار مشاوره آنلاین، عکس‌های قبل و بعد بیماران خود را با بقیه به اشتراک می‌گذارند. جالب اینکه حتی خودتان می‌توانید یک پست در اینستاگرام یا ایکس منتشر کرده و از بقیه بخواهید که بهترین جراح بینی شهر را به شما معرفی کنند.

گام سوم: جلسه مشاوره با جراح

سومین گام از مراحل عمل بینی، جلسه مشاوره است که در آن، شما به مطب جراح مورد نظرتان سر زده و در مورد مشکلاتی که با بینی‌تان دارید، صحبت می‌کنید. جراح هم بینی شما را به صورت کلی بررسی کرده و نظر خود را در مورد شیوه انجام عمل و مشکلات فعلی بینی عنوان می‌کند تا هر دو بتوانید با آگاهی کامل وارد اتاق عمل شوید.

یادتان باشد که در این جلسه هر سوالی که دوست دارید و باعث نگرانی‌تان شده است را از پزشکتان بپرسید؛ البته که او هم وظیفه دارد که با آرامش، صبر و حوصله، پاسخ شما را بدهد. اگر احساس کردید که پزشکتان نمی‌خواهد برای پاسخ دادن به شما وقت بگذارد، همین اول کار، به دنبال جراح دیگری بگردید!

گام چهارم: انجام آزمایش‌های قبل از عمل

در چهارمین گام از مراحل انجام جراحی بینی، باید انواع آزمایش قبل عمل بینی که پزشک برایتان در نظر گرفته است را انجام دهید. این آزمایش‌ها را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • آزمایش کامل خون

در این آزمایش، جراح قصد دارد چند شاخص مهم را مورد بررسی قرار دهد؛ مواردی مانند: CBC ،PT ،PTT ،INR ،FBS ،BUN ،CR و… .

آزمایش خون از مراحل قبل از عمل بینی

  • تست بارداری

جراحی بینی خانم‌های باردار، به دلیل آسیبی که می‌تواند به جنین وارد شود، ممنوع است؛ به عبارتی دیگر، عمل بینی و بارداری از ترکیباتی هستند که هیچ وقت همزمان انجام نمی‌شوند.

  • سی تی اسکن

پزشک با بررسی نتیجه این عکس‌برداری‌های تخصصی، نمای عمیق‌تری از بینی را می‌بیند و با دست بازتری دست به عمل می‌زند.

  • نوار قلب

جراح باید از سلامت قلب شما مطمئن شود؛ در نتیجه با انجام این آزمایش او می‌تواند از سلامت قلب شما اطمینان حاصل کند.

  • عکس از قفسه سینه

شما در طول عمل بینی به طور کامل بیهوش می‌شوید؛ به همین دلیل باید ریه‌های سالمی داشته باشید تا بتوانید عمل را تحمل کنید. در نتیجه، جراح با بررسی عکس ریه از سلامت ریه‌ها اطمینان حاصل می‌کند.

  • ویزیت متخصص بیهوشی

برخی افراد به داروهای بیهوشی حساسیت دارند؛ به همین دلیل جراح برای انجام تست بیهوشی شما را نزد یک متخصص بیهوشی می‌فرستد تا قبل از عمل، تست بیهوشی را انجام دهید. این آزمایش حتی برای کسانی که قصد انجام عمل ترمیم بینی نیز دارد الزامی است.

گام پنجم: مراقبت‌های قبل از عمل بینی

در ادامه مراحل عمل بینی به انجام مراقبت‌های قبل از عمل می‌رسیم؛ انجام درست و کامل این موارد، می‌‌تواند کمک کند عمل شما را راحت‌تر پیش برود. موارد زیر بخشی از این مراقبت‌های قبل از عمل هستند:

  • استحمام شب قبل از عمل
  • عدم استفاده از نوشیدنی‌های الکلی و کشیدن سیگار دو هفته قبل از عمل
  • عدم استفاده از تمام داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپرین، بروفن و ویتامین E

گام ششم مراحل انجام عمل بینی: روز عمل

به مهم‌ترین بخش از مراحل عمل بینی رسیدیم؛ روز عمل. در روز عمل، باید سر وقت در بیمارستان حاضر شوید تا بتوانید تمامی کارهای پذیرشتان را سروقت و بدون استرس انجام دهید. سپس بعد از انجام چند کار کوچک مانند عوض کردن لباس، وارد اتاق عمل می‌شوید؛ اما در اتاق عمل چه خبر است؟

  • قبل از هر کاری، توسط متخصص بیهوشی، بیهوش می‌شوید.
  • سپس جراح بینی با توجه به روش انتخاب شده جراحی (باز یا بسته) عمل را آغاز می‌کند.
  • در انتهای عمل هم بخیه‌ها زده شده، گچ بینی قرار گرفته و شما از اتاق عمل بیرون برده می‌شوید.

روز عمل

گام هفتم: ترخیص از بیمارستان

بعد از انجام عمل به اتاق ریکاوری منتقل شده و تا زمانی که به هوش بیایید در آنجا تحت مراقبت قرار می‌گیرید. بعد از به هوش آمدن، جراح شما را ویزیت کرده و اگر شرایط بدنی مناسبی داشتید به خانه برمی‌گردید.

گام هشتم: مراقبت‌های بعد از عمل بینی

آخرین گام از مراحل عمل بینی، انجام مراقبت‌‌های بعد از عمل بینی است. انجام این موارد و رعایت درست آن‌ها به قدری اهمیت دارد که عدم رعایت آن‌ها می‌تواند فرم بینی شما را تقییر دهد؛ برخی از مهم‌ترنی مواردی که عموما توصیه می‌شود در این بازه زمانی رعایت کنید عبارتند از:

  • استفاده از کمپرس سرد
  • عدم جویدن غذاهای سفت
  • عدم انجام فعالیت‌های سنگین
  • بالا گرفتن سر حتی در زمان خواب
  • و…

سخن پایانی

در این مقاله با هم نگاهی به صفر تا صد عمل بینی انداختیم؛ طی کردن مراحل عمل بینی وقتی که از کار پزشکتان مطمئن باشید و بدانید که در صورت وجود هر مشکلی در بینی‌تان می‌توانید از او کمک بگیرید، سپری کردن این دوران پر از استرس را برایتان خیلی راحت‌تر می‌کند. بنابراین، دوباره و دوباره روی انتخاب جراحتان زمان بگذارید؛ زیرا در نهایت، برنده این ماجرا شما خواهید بود.

سوالات متداول

1. مهم‌ترین مرحله جراحی بینی چیست؟

انتخاب جراح و انجام مراقبت‌های بعد از عمل، مهم‌ترین بخش از مراحل عمل بینی به شمار می‌روند.

2. در طول عمل بینی چه اتفاقی می‌افتد؟

ابتدا بیهوش می‌شوید، سپس جراح تغییرات لازم را روی بینی شما ایجاد می‌کند، گچ بینی روی بینی‌تان قرار می‌گیرد و در نهایت به ریکاوری برده می‌شوید تا زیر نظر پرستاران باشید. بعد از به هوش آمدن توسط جراحتان ویزیت می‌شوید و اگر همه چیز مرتب بود مرخص خواهید شد.

3. عمل بینی چند ساعت طول می‌کشد؟

عمل بینی معمولا چیزی بین یک تا سه ساعت طول می‌کشد.

دکتر قارونیمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر قارونی

دکتر علی قارونی متخصص گوش وحلق وبینی و جراحی پلاستیک صورت میباشند.ایشان مدرک تخصص خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت نموده اند.ودر حال حاضربیشترین تمرکز خود را معطوف به انجام جراحی های زیبایی بینی وصورت نموده اند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *