انواع عمل های ترمیم بینی

یکی از شایع‌ترین عمل‌های زیبایی در بین زنان و مردان در ایران، جراحی بینی است اما همه آنها از نتیجه عمل خود راضی نیستند و مدتی پس از به متخصص مراجعه و اقدام به عمل ترمیم بینی می‌کنند. شاید شما هم جز این افراد باشید و در مورد عمل ترمیم بینی سوالاتی در ذهن‌تان باشد. برای رسیدن به جواب این سوالات تا انتهای مقاله با من همراه باشید.

جراحی ترمیم بینی چیست؟ (Revision Rhinoplasty)

هدف از عمل ترمیم بینی (Revision Rhinoplasty) اصلاح مشکلات و‌ایرادهایی است که در عمل اولیه  برطرف نشده‌اند یا باعث بروز مشکلات بیشتردرفرم بینی و حتی تنفس فرد شده‌است. این جراحی درمقایسه با جراحی اول دارای اهمیت بیشتری‌ست و باید توسط متخصص صورت گیرد تا بهترین نتیجه حاصل شود چراکه در جراحی اول در بافت بینی تغییراتی صورت گرفته، و این امر، عمل را نسبت به عمل اولیه دشوارتر می‌کند.

عمل ترمیم بینی چیست

مزایای انجام جراحی بینی ترمیمی:

یکی از دلایل عمل ترمیم بینی می‌تواند عدم رضایت بیمار از شکل و فرم بینی در عمل اولیه خود باشد‌، و احساس کند آن طور که باید تغییر نکرده و ازنتیجه عمل خود ناراضی باشد  پس از جلسه مشاوره، جراح و بررسی دلایل نارضایتی بیمار سعی در برطرف کردن آن می‌کند گاهی ممکن است جراح ازغضروف گوش و یا دنده بیمار برای ترمیم استفاده کند تا بتواند فرم بینی را اصلاح و کمک کند فرد نسبت به ظاهر خود احساس خرسندی و رضایت داشته باشد.

گاهی ممکن است عمل ترمیم به دلیل گرفتی بینی و مشکلات تنفسی است که برای فرد به‌دنبال داشته، در این حالت جراح از طریق سپتوپلاستی به بیمار کمک می‌کند تا راه‌های هوایی مجاری بینی باز شود. یکی از مزایای عمل ترمیم بینی رفع ایراداتی‌ست که درعمل اول به صورت کامل اصلاح نشده‌اند و از این طریق جراح به بیمار کمک می‌کند تا احساس بهتری نسبت به ظاهر خود داشته ‌باشد.

انواع عمل‌های ترمیمی بینی:

جراح بر اساس تشخیص و صلاح‌دید خود یکی از روش‌های باز یا بسته را برای ترمیم بینی بیمار استفاده می‌کند. روش بسته برای رفع مشکلات جزئی به‌کار گرفته می‌شود و تمامی برش‌ها در داخل بینی صورت می‌گیرد. در این روش جراح برای ترمیم بینی، از ابزاری خاص جهت بالا نگه‌داشتن قسمت غضروفی و ساختمانی بینی استفاده می‌کند. پزشک در این روش نسبت به روش باز دید محدودتری خواهد داشت.

اما در روش باز، یک برش بین دو سوراخ بینی ایجاد می‌شود تا جراح بتواند با جدا کردن پوست از اسکلت بینی با دید بهتری، ایرادات را مشاهده و آن‌ها را رفع کند. همچنین اگر اسکلت بینی نیاز به پروتز یا غضروف داشته‌باشد جراح از این طریق می‌تواند آن را تقویت کند. علاوه برآن در این روش اصلاح نامتقارن بودن سوراخ‌های بینی برای پزشک راحت‌تر وعملی‌تر خواهد بود.

چه کسانی کاندید ایده‌آل برای جراحی بینی ترمیمی هستند؟

مناسب‌ترین کاندیدهای عمل ترمیم بینی کسانی هستند که :

  • درسلامت عمومی کامل باشند و انتظارات آنها از عمل ترمیم واقع‌گرایانه باشد.
  • قوز بینی‌شان کاملا برطرف نشده باشد.
  • نوک بینی آنها کوتاه‌ یا تیز شده باشد.
  • سوراخ‌های بینی آن‌ها نامتقارن نباشد.
  • نوک بینی آنها دچار افتادگی شود و به صورت دفرمه تغییر شکل دهد.
  • بدشکل شدن فرم بینی به دلیل جابه‌جایی پروتز‌های بینی.
  • به‌وجود آمدن مشکلات تنفسی هنگام خواب در پی کوچک کردن بیش‌ازحد سوراخ‌های بینی

در عوض اشخاص سیگاری و اشخاصی که بینی‌شان هیچ‌‌گونه ایراد و مشکلی ندارد، کاندید مناسبی برای این جراحی نیستند.

جراحی بینی ترمیمی برای همه به یک شکل انجام می‌شود؟

انجام عمل ترمیمی برای همه بیماران به یک شکل صورت نمی‌گییرد، گاهی ممکن است مشکلات جزئی باشد و جراح بتواند در مطب و در طی مدت زمانی کوتاه آن را اصلاح و رفع کند، اما در برخی بیماران ممکن است مشکل نیاز به بیهوشی کامل باشد تا جراح با ایجاد شکاف و اشراف کامل به اسکلت بینی بتواند مشکل بیمار را حل کند.

عمل ترمیم بینی برای همه به یک شکل انجام میشود؟

نکات ضروری قبل از جراحی بینی ترمیمی

بیمار برای انجام عمل ترمیم بینی باید یک‌سال صبر کرده و سپس از آن اقدام به ترمیم نماید. درعمل‌های ترمیمی نیز مانند ‌دفعه اول ضروری‌ست که عکس‌برداری صورت گیرد. به‌خصوص در مورد اشخاصی که در دچار مشکلات تنفسی شدند لازم است از سینوس‌ها عکس‌برداری کنند و سی‌تی‌اسکن و آندوسکوپی بینی خود را به در اختیار متخصص قرار دهند تا به نتیجه مطلوب برسند. در صورتی که جراح عمل ترمیمی، جراح دیگری بود عکس‌های قبل و بعد عمل‌تان را دراختیارش قرار دهید. اگر جراح روش عمل باز را برای ترمیم انتخاب کرد باید تمام آزمایش‌هایی که قبل عمل به آن نیاز دارید را انجام دهید.

عوارض و خطرات احتمالی عمل ترمیم بینی

اگر از جراحِ عملِ اول خود رضایت نداشتید برای ترمیم سعی کنید پزشکی ماهر و چیره‌دست را انتخاب کنید چراکه عمل ترمیم بینی، عملی‌ست که با خطرات زیادی همراه است و اگر انتخاب درستی نداشته باشید نه تنها مشکل شما رفع نمی‌شود بلکه به آن افزوده می‌شود. هنگام مراجعه به مطب متخصص و اقدام به ترمیم، جراح شما را از خطرهای احتمالی و اینکه ممکن است صد‌در‌صد به نتیجه دلخواه‌تان نرسید، آگاه می‌سازد و تصمیم‌ نهایی را به عهده شما می‌گذارد. در صورت موافقت فرم‌های رضایت را در اختیارتان قرارمی‌دهد.

این خطرها عبارتند از:

  • خطر بیهوشی و عفونت 
  • کند یا ضعیف شدن روند ترمیم جای زخم‌ها 
  • شدت گرفتن مشکل تنفسی مراجعه‌کننده 
  • تغییر رنگ پوست 
  • تشدید مشکلات روحی در بیمار در صورت عدم موفقیت در عمل ترمیم

مراقبت‌های بعد از عمل بینی ترمیمی

نکات مراقبتی درعمل ترمیمی بینی همانند نکات در بار اول عمل بینی است در ادامه چند مورد از مهم‌ترین نکات که در دوران نقاهت بیمار باید رعایت کند را متذکر می‌شویم:

  1. خودداری از رفتن به اماکن شلوغ و پرجمعیت که خطر ضرب دیدن بینی وجود دارد و دوره نقاهت را طولانی‌تر می‌کند.
  2. خودداری از صحبت‌های طولانی و خندیدن چراکه این کار باعث کشیده‌شدن و حرکت بینی می‌شود.
  3. ممنوعیت استفاده از عینک‌های طبی و آفتابی تا مدتی پس از عمل بینی حدود شش ماه پس از عمل، زیرا باعث آسیب به بینی و تغییر شکل آن می‌شود.
  4. استفاده از غذاهای نرم و آبکی مانند سوپ در روزهای اول بعد از عمل و کم‌کم خوردن غذاهای سخت‌تر را شروع کند.
  5. حذف یا کاهش مصرف نمک و ادویه در دوره نقاهت چراکه باعث طولانی‌تر شدن این دوره می‌شوند.
  6. گرمای هوا کبودی و ورم را افزایش می‌دهد لذا سعی کنید به‌طور مستقیم در معرض نور خورشید قرار نگیرید.

بهترین زمان برای انجام جراحی دوم بینی چه زمانی است؟

درست است که چندماه پس از عمل بینی، ورم و زخم‌ها رفته رفته کاهش می‌یابند اما برای رسیدن به فرم و بافت اصلی بینی به یک‌سال زمان نیاز است. پس از این مدت اگر بیمار از عمل خود راضی نبود می‌تواند برای ترمیم اقدام کند. اگر در حین معاینه جراح تشخیص داد که التهاب و ورم‌ها کاملا از بین نرفته‌اند و روند شکل‌گیری بینی همچنان ادامه دارد بیمار همچنان باید برای ترمیم صبر کند.

گاهی ممکن است قبل از طی کردن روند شکل‌گیری یک‌ساله بیمار می‌تواند برای ترمیم اقدام کند و این فقط در صورتی امکان پذیر است که مشکلات و عوارض عمل جزئی باشد مانند از بین نرفتن کامل قوز بینی. در این مورد جراح با سوهان کشیدن سعی در اصلاح و صاف کردن استخوان بینی می‌کند. این عمل بدون نیاز به بیهوشی‌ست و در مطب دکتر انجام می‌شود.

آیا عمل ترمیم بینی درد دارد؟

این سوالی که بسیاری از مراجعه‌کنندگان از جراح در جلسه مشاوره و معاینه می‌پرسند؛ چه جراح روش عمل سرپایی را برای ترمیم انتخاب کند و بیهوش کردن بیمار به‌صورت موضعی باشد چه بیهوشی عمومی، حتی پس از بین رفتن اثر داروها و بیهوشی ممکن است بیمار درد خفیف را احساس ‌کند که با مصرف مسکنی که پزشک تجویز کرده، برطرف می‌شود.

بهترین جراح بینی در تهران چه کسی است؟

انتخاب جراح ترمیم در شهر بزرگی مانند تهران کار چندان ساده‌ای نیست به همین دلیل باید در انتخاب دقت زیادی داشت و وسواس بسیاری خرج کرد چرا که این عمل از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و در صورت انتخاب نااگاهانه می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشد.

دکتر قارونی تمام سعی خود را می‌کند که تجربه‌ای ایمن و کارامد را برای مراجعه‌کنندگان و بیماران خود فراهم کند. و به تمام سؤال‌های بیماران در مورد ترمیم عمل بینی پاسخ دهد و نگرانی‌های آن‌ها را درک کند و در رابطه با روند بهبودی به بیمار اطمینان خاطر دهد.

هزینه عمل ترمیمی بینی

هزینه عمل ترمیمی بینی به عوامل مختلفی بستگی دارد. برخی مشکلات جزئی هستند و جراح می‌تواند آن‌ها را به‌صورت سرپایی و درمطب انجام می‌دهد، مانند جایگزین کردن غضروف هزینه این‌گونه عمل ها در مقایسه با عملی که در کلینیک و با بیهوشی کامل انجام می‌شود کم‌تراست. اگر بیمار دچار مشکلات تنفسی شده‌باشد و یا سوراخ‌های بینی نامتقارنی داشته باشد بالطبع باید هزینه بالاتری را نسبت به جراحی اول و ترمیم سرپایی در مطب پرداخت نماید.‌

آیا عمل ترمیم بینی مشکلات تنفسی را به دنبال خواهد داشت؟

در بسیاری از موارد هدف بیمار از ترمیم، رفع مشکلات تنفسی است که از جراحی اول برای وی به‌وجود آمده‌است. اگر سوراخ‌های بینی بیش از اندازه کوچک شده باشند راه مجرای بینی بسته یا به شدت باریک می‌شود که تنفس را برای فرد سخت می‌کند در این حالت جراح ساختار بینی را به‌صورتی تغییر می‌دهد که تنفس را برای بیمار راحت‌تر ‌و ممکن می‌سازد.

عکس بینی ترمیمی

انتظارات بیماران و واقعیت جراحی بینی

در جلسه مشاوره‌ای بین بیمار و جراح ضروی است بیمارانتظارات خود را دقیق و شفاف مطرح کند، ممکن است بیمار مدلی را برای عمل انتخاب کند که با چهره وی هماهنگی نداشته باشد تشخیص مدل مناسب برای بیمار سخت است و این‌کار به عهده جراح است که با توجه به بافت بینی بیمار و اجزای صورتش مدل مناسب را انتخاب کند.

در عمل ترمیمی بینی واقعیتی که بیمار باید بپذیرد این است که بافت بینی‌اش با بافت بینی قبل از عمل متفاوت است و در این عمل محدودیت‌هایی وجود دارد که عمل را سخت‌تر می‌کند.

زمان ریکاوری عمل بینی ترمیمی

دوره نقاهت بعد از عمل جراحی تا رسیدن به بهبودی کامل در افراد مختلف، متفاوت است. با این وجود جراح در روزهای اول بعد از عمل از یک آتل داخل بینی استفاده می‌کند تا دوره بهبودی و نقاهت را کوتاه‌تر کند.

یک‌هفته بعد از عمل آتل و بخیه‌ها برداشته می‌شوند، ورم و التهاب‌ ها به‌تدریج کم‌ترمی‌شود به‌طور‌ معمول بیماران با از بین رفتن اثرمسکن و بیهوشی درد خفیفی را تجربه می‌کنند و در صورت احساس هرگونه درد شدید به پزشک مراجعه نماید. بهتر است بیمار تا چند هفته بعد از عمل از انجام فعالیت‌های سنگین بپرهیزد . روند بهبود فرم دهی بینی و کاهش ورم ممکن تا یک‌سال نیز ادامه داشته باشد.

سوالات متداول عمل ترمیم بینی

۱- آیا بیهوشی به صورت کامل انجام می‌شود؟

بسته به اینکه جراح چه نوع عملی را برای ترمیم انتخاب کند بیهوشی به صورت کامل یا به صورت موضعی صورت می‌گیرد.

۲-  آیا عمل ترمیم درد دارد و تا چه مدت باقی می‌ماند؟

تا زمانی اثرات بیهوشی و داروها وجود دارد بیمار دردی را احساس نمی‌کند و بعد از بین رفتن اثرات دردهای خفیفی را حس می‌کند که با مسکن‌ها درمان می‌شوند.

۳ – مدت زمان دوره نقاهت پس از عمل چقدر است؟

دوره نقاهت در افراد مختلف متفاوت است و به نوع بافت بینی آن‌ها بستگی دارد.

۴- محدودیت‌های عمل ترمیم با عمل اولیه متفاوت است؟

بله، زیرا درجراحی ترمیمی، بافت بینی در مقایسه با عمل اول ضعیف‌تر شده و دست جراح مانند عمل اول باز نیست.

۵- چه مشکلات و عوارضی ممکن است برای بیمار رخ دهد؟

یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که ممکن است برای بیمارایجاد شود مشکلات تنفسی بعد ازعمل است.

نتیجه گیری

تمام اشخاصی که به قصد ترمیم بینی خود به جراح مراجعه می‌کنند صرف‌نظر ازاینکه بینی‌ آن‌ها به عمل نیاز داشته باشد یا خیراشخاصی هستند که از عمل اول خود ناراضی هستند و درپی رفع و اصلاح مشکل خود هستند. بیمار با حفظ روحیه خود و انتخاب آگاهانه جراح می‌تواند احتمال رسیدن به نتیجه دلخواه را افزایش دهد.

علی قارونیمشاهده نوشته ها

Avatar for علی قارونی

دکتر علی قارونی متخصص گوش وحلق وبینی و جراحی پلاستیک صورت میباشند.ایشان مدرک تخصص خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت نموده اند.ودر حال حاضربیشترین تمرکز خود را معطوف به انجام جراحی های زیبایی بینی وصورت نموده اند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *