درمان آبریزش بینی

رینوپلاستی به عنوان یکی از محبوب‌ترین جراحی‌های زیبایی شناخته می‌شود؛ اما این جراحی هم مثل تمام عمل‌های دیگر در دوره بهبود با چالش‌هایی همراه است. آبریزش بینی یکی از شایع‌ترین چالش‌هایی است که پس از رینوپلاستی ایجاد می‌شود. این پدیده که در نگاه اول، کمی نگران کننده به نظر می‌رسد بخشی از فرایند طبیعی بهبودی به شمار می‌رود. در این مقاله از وب‌سایت دکتر قارونی می‌خواهیم از علت‌های ایجاد این آبریزش گرفته تا راهکارهایی برای مدیریت و پیشگیری از آن را با شما در میان بگذاریم. با ما همراه باشید تا دریابید که چطور این چالش را مدیریت کرده و دوران نقاهت پس از عمل را آرام‌تر پشت سر بگذارید.

علل رایج آبریزش بینی چیست؟

آبریزش از بینی به دلیل‌های مختلفی ایجاد می‌شود. آگاهی از علت‌های آن می‌تواند کمک‌حال شما در مسیر درمان یا مدیریت آن باشد. در ادامه، برخی از علت‌های رایج آبریزش از بینی را با هم بررسی می‌کنیم.

واکنش‌های آلرژیک

آلرژی به گرد و غبار، گرده گل‌ها در فصل بهار، آلودگی محیطی و غیره می‌تواند به راحتی باعث ایجاد آبریزش از بینی شود. برخی از افراد وقتی از شهر به روستا یا برعکس سفر می‌کنند هم به علت تغییر آب و هوا و مسائل محیطی دچار آلرژی می‌شوند.

آلرژی به مواد غذایی

حساسیت غذایی هم می‌تواند باعث ایجاد آبریزش از بینی شود. به عنوان مثال، مصرف فلفل قرمز، بادام زمینی، صدف، توت فرنگی، ماهی و … می‌تواند در موارد کم باعث ایجاد آبریزش از بینی و التهاب و در موارد شدیدتر با خطر جانی همراه باشد.

تحریک بینی

گاهی واکنش‌هایی در بینی به وجود می‌آیند که بسیار شبیه به آلرژی هستند ولی در اثر محرک‌هایی مانند بوهای تند یا حتی دود سیگار ایجاد می‌گردند.

آبریزش بینی بعد از عمل بینی

آبریزش بینی بعد از عمل بینی

آبریزش از بینی پس از رینوپلاستی به دلیل‌های مختلفی رخ می‌دهد. در بیشتر موارد این موضوع به عنوان بخشی از فرایند طبیعی بهبود بینی پس از جراحی در نظر گرفته می‌شود. با این وجود، می‌توان دلیل‌های زیر را برای این آبریزش معرفی کرد.

وجود التهاب

پزشک در طول جراحی، بافت‌های بینی را دستکاری می‌کند تا به ساختمان تازه‌ای در بینی دست یابد. همین موضوع می‌تواند باعث ایجاد تورم و التهاب در حفره و به دنبال آن آبریزش از بینی شود.

واکنش بدن به داروهای بیهوشی

برخی از داروهایی که به عنوان بیهوشی مورد استفاده قرار می‌گیرند می‌توانند زمینه‌ساز آبریزش بینی باشند.

وجود آلرژی قبل از عمل

در افرادی که به انواع مختلفی از آلرژی‌ها مبتلا هستند احتمال آبریزش از بینی پس از رینوپلاستی شدیدتر است. چون سیستم ایمنی بدن پس از جراحی مقداری ضعیف‌تر شده و بدن فرد در مقابل عوامل آلرژی‌زا حساس‌تر می‌گردد.

عوارض جراحی بینی

در مواردی نادر و به دلیل آسیبی که جراح بی‌تجربه به بینی وارد می‌کند، آبریزش از بینی به وجود می‌آید.

آبریزش بینی پس از جراحی تا چه زمانی ادامه دارد؟

این موضوع می‌تواند بین یک تا دو ماه پس از عمل بینی ادامه داشته باشد. البته این بازه زمانی، چیزی حدودی است و از یک فرد به دیگری متفاوت خواهد بود. اگر آبریزش از بینی بیشتر از این دو ماه طول کشید با دو گزینه روبه‌رو هستید. گزینه اول، وجود آلرژی و گزینه دوم مشکل در مجاری تنفسی است که باید توسط پزشک متخصص مورد بررسی قرار بگیرد.

راهکارهای موثر برای درمان آبریزش بینی

روش‌های درمان آبریزش از بینی به دو دسته درمان‌های خانگی و پزشکی تقسیم می‌شوند. معمولا آبریزش‌هایی که در اثر آلرژی یا موارد سطحی‌تر باشند با درمان‌های خانگی قابل کنترل هستند. بیایید نگاهی به برخی از راهکارهای ساده درمان آبریزش از بینی بیندازیم.

  • بخور دادن: استفاده از بخور با گیاهان دارویی که خاصیت ضدالتهابی و ضدعفونی‌ کنندگی دارند می‌تواند با کاهش التهاب‌ها به بهبود آبریزش کمک کند.
  • استفاده از دمنوش‌های گیاهی: مصرف دمنوش‌هایی مانند زنجبیل، چای سبز، آویشن، پونه و … می‌تواند در بهبود آبریزش از بینی موثر باشد.
  • شستشوی بینی با آب نمک یا سرم نمکی: انجام این شستشو با تمیز و ضدعفونی کردن حفره بینی در کاهش علائم و بهبود آبریزش اثرگذار است.
  • استفاده از اسپری‌های بینی: اسپری‌های گیاهی و ضدعفونی ‌کننده در داروخانه‌ها وجود دارند که می‌توانند در کاهش تورم مخاط بینی و بهبود آبریزش اثر بگذارند.
  • مصرف منظم آب و مایعات: افزایش نوشیدن مایعات گرم با کمک به آبرسانی بدن و مرطوب نگه داشتن مخاط بینی می‌تواند در بهبود آبریزش از بینی موثر باشد. لطفا با توجه به وزن و قد خود، حجم مناسبی از آب را به صورت روزانه و منظم، مصرف کنید.

پیشگیری و درمان حساسیت فصلی

پیشگیری و درمان حساسیت فصلی

برای آنکه از بروز حساسیت فصلی و به دنبال آن آبریزش بینی جلوگیری کنید از راهکارهای پیشگیرانه و درمانی زیر کمک بگیرید.

پیشگیری از حساسیت فصلی

  • چیزی که به آن حساسیت دارید را بشناسید: این کار به شما کمک می‌کند تا کمتر خودتان را در معرض این موارد آلرژی‌زا قرار دهید و از شدت حساسیت خود بکاهید.
  • از تصفیه کننده‌های هوا استفاده کنید: سعی کنید در فصل‌های گرده‌ افشانی گل‌ها بیشتر در خانه بمانید، از دستگاه‌های تصفیه هوا استفاده کنید و هنگام بیرون رفتن از خانه، ماسک بزنید.
  • رطوبت خانه را در وضعیت بهینه قرار دهید: رطوبت زیاد هوای خانه می‌تواند با ایجاد مکانی عالی برای رشد کپک‌ها حساسیت شما را افزایش دهد. از طرفی، خشک بودن بیش از اندازه هوای خانه با تاثیر روی مخاط بینی می‌تواند دلیلی برای آبریزش بینی باشد.

درمان حساسیت فصلی

  • آنتی هیستامین مصرف کنید: عوامل آلرژی‌زا در بدن مقدار زیادی هیستامین را به وجود می‌آورند. می‌توانید با مصرف داروهای آنتی هیستامین، علائم حساسیت را بهبود دهید.
  • از اسپری‌های بینی و بخور کمک بگیرید: همان‌طور که پیشنهاد کردیم این موارد می‌توانند با تمیز و ضد عفونی‌ کردن مجاری تنفسی به کاهش آبریزش از بینی کمک کنند.
  • بهداشت فردی خود را جدی بگیرید: وقتی به خانه برمی‌گردید حتما دوش گرفته و لباس‌های بیرون خود را برای شستشو کنار بگذارید یا آنها را دور از فضای استراحت خود قرار دهید. با این کار آلودگی‌های محیطی و گرده‌هایی که از بیرون با خود به خانه آورده‌اید را مدیریت می‌کنید.

درمان آبریزش بینی بعد از عمل بینی

درمان آبریزش از بینی پس از رینوپلاستی به موارد زیادی که از همه مهم‌تر، شرایط شما است بستگی دارد. ولی باید این مورد را در نظر داشته باشید که آبریزش از بینی در یکی دو ماه پس از رینوپلاستی، چیزی طبیعی است و جای نگرانی برای آن وجود ندارد. شما به سادگی می‌توانید با انجام دقیق مراقبت‌های پس از عمل و انجام توصیه‌های جراحتان این آبریزش را در کنار دیگر عوارض کوتاه مدت عمل بینی پشت سر بگذارید. با این وجود، برخی از راهکارها برای مدیریت این موضوع وجود دارند که در ادامه، آنها را با شما در میان می‌گذاریم.

  • با مشورت پزشک از داروهای آنتی هیستامین استفاده کنید: این داروها می‌توانند با کنترل ترشحات بینی در کاهش آبریزش تاثیر گذار باشند.
  • مصرف الکل و نوشیدنی‌های کافئین‌دار را قطع کنید: الکل و نوشیدنی‌های کافئین‌دار می‌توانند با کاهش ذخیره آب بدن باعث شدت گرفتن آبریزش از بینی شوند.
  • از قطره سدیم کلراید استفاده کنید: استفاده از این قطره برای تمیز و ضد عفونی کردن مخاط بینی انجام می‌شود که می‌تواند تاثیر خود را روی کاهش شدت آبریزش از بینی نشان دهد.

چگونه می‌توان از بروز آبریزش بعد از عمل بینی پیشگیری کرد؟

 

تا حدودی می‌توان با انجام راهکارهایی که در ادامه به شما توضیح می‌دهیم از بروز آبریزش بینی پس از رینوپلاستی جلوگیری کرد. در ادامه به چند مورد از این راهکارها اشاره می‌کنیم.

  • از اسپری‌های ویژه بینی و آنتی هیستامین‌ها کمک بگیرید.
  • به اندازه کافی مایعات بنوشید.
  • مجاری بینی خود را تمیز و مرطوب نگه دارید.
  • از قرارگیری در محیط‌هایی که می‌توانند آلرژی شما را تحریک کنند دوری کنید.

توصیه‌های مهم هنگام سرماخوردگی بعد از عمل بینی

بهترین کار این است که پس از جراحی بینی، مراقب خودتان باشید تا با سرماخوردگی درگیر نشوید؛ ولی اگر سرما خوردید می‌توانید از راهکارهای زیر برای بهبودی خود کمک بگیرید.

  • به اندازه کافی استراحت کنید و از انجام فعالیت‌هایی که انرژی شما را کاهش می‌دهند بپرهیزید.
  • برای حفظ رطوبت بدن خود مصرف مایعات را فراموش نکنید.
  • تا زمان بهبودی هر روز با آب گرم بخور دهید.
  • داروهای بدون نسخه پزشک را مصرف نکرده و قبل از مصرف هر دارو با جراحتان مشورت کنید.
  • از میوه‌هایی که ویتامین C فراوانی دارند غافل نشوید.

سوالات متداول

آیا امکان دارد که آبریزش بینی بعد از رینوپلاستی دائمی شود؟

خیر. معمولا آبریزش از بینی عارضه‌ای موقتی به شمار می‌رود که با گذشت زمان و بهبودی بینی برطرف می‌گردد.

آیا آبریزش از بینی می‌تواند روی نتیجه جراحی تاثیر منفی داشته باشد؟

در بیشتر موارد این آبریزش تاثیری در نتیجه جراحی بینی ندارد. مگر اینکه علت آن آسیب به بینی باشد. در این صورت، نیاز به مداخله پزشکی با تشخیص جراح وجود دارد.

آبریزش از بینی پس از رینوپلاستی تا چه زمانی ادامه پیدا می‌کند؟

معمولا این عارضه بعد از چند هفته درمان می‌شود و در موارد نادر ممکن است تا چند ماه طول بکشد.

جمع بندی آنچه که در مورد آبریزش بینی و راه‌های درمان آن گفتیم

در این مقاله نگاهی به آبریزش از بینی، علت‌های آن و راه‌های درمانش انداختیم. نکته مهمی که در مورد آبریزش از بینی پس از رینوپلاستی وجود دارد این است که اگر در انتخاب جراح خود دقت کافی را کرده باشید نیازی به نگرانی در مورد آبریزش از بینی پس از رینوپلاستی نیست. چون مقدار طبیعی این آبریزش پس از گذشت دوره نقاهت رفته‌رفته کم شده و بهبود می‌یابد. اگر از مهارت جراح خود مطمئن هستید، فقط باید تا پایان دوره نقاهت صبر کنید و تا جایی که با توصیه‌های پزشکتان در تضاد نباشد از راهکارهای پیشنهاد شده در این مقاله برای مدیریت اوضاع کمک بگیرید.

دکتر قارونیمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر قارونی

دکتر علی قارونی متخصص گوش وحلق وبینی و جراحی پلاستیک صورت میباشند.ایشان مدرک تخصص خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت نموده اند.ودر حال حاضربیشترین تمرکز خود را معطوف به انجام جراحی های زیبایی بینی وصورت نموده اند.

7 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *