عمل بینی باز چیست

عمل بینی که یکی از محبوب ترین و پر استفاده‌ترین جراحی‌های زیبایی است به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. یکی از مهم‌ترین روش‌های انجام این عمل که در میان جراحان، طرفداران زیادی دارد، عمل باز بینی است. در این مقاله، نگاهی به چیستی عمل بینی باز، مراحل انجام، مزایا و معایبی که دارد، انداخته و بهترین کاندیدهای این عمل را با هم بررسی می‌کنیم؛ با ما همراه باشید.

عمل باز بینی چیست؟ (Open Rhinoplasty Technique)

Open Rhinoplasty Technique یا عمل باز بینی، یکی از انواع سه‌گانه روش‌های جراحی است که به پزشک اجازه می‌دهد ایرادهای بینی را به شکل موثرتری برطرف کند. در این روش، جراح با ایجاد یک برش کوچک، پوست بینی را بلند کرده، ساختارهای داخلی مانند استخوان، بافت‌ها و غضروف را اصلاح می‌کند یا اینکه مسیر تنفسی را ترمیم می‌کند.

با استفاده از این روش، جراح می‌تواند شکل بینی را با تغییر در اندازه، عرض، ارتفاع، انحنا، و نوک بینی بهبود ببخشد. لازم به ذکر است که روش عمل بینی باز، معمولا برای ایجاد تغییرات بزرگ‌تر در ظاهر بینی یا برطرف کردن مشکلات جدی تنفسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بخیه‌های عمل در این روش، روی پوست بینی قابل مشاهده‌اند ولی با گذشت زمان و بهبودی کامل، نشانه‌های آن‌ها کمرنگ می‌شوند.

مراحل انجام عمل بینی به روش باز

برای آنکه بهتر بتوانید با عمل باز بینی آشنا شوید، مراحل انجام یا به عبارتی مراقبت های قبل از عمل بینی به این روش را با هم بررسی می‌کنیم تا در زمان انتخاب روش جراحی و در جلسه مشاوره با پزشک، دید درست‌تری داشته باشید.

  • آماده‌سازی بیمار

شاید سپری شدن این گام، یکی دو هفته طول بکشد ولی آماده‌سازی بیمار هم جزو مراحل عمل بینی به روش باز است. در این گام زیباجو باید آزمایش‌های لازم قبل از عمل و همین‌طور مراقبت‌های قبل از جراحی بینی را به طور کامل انجام دهد، نتیجه آزمایش‌ها و عکس‌برداری‌ها را به جراح نشان داده و برای رسیدن روز عمل، آماده شود.

مراحل انجام عمل بینی به روش باز

  • بیهوشی

در روز عمل، بعد از آنکه زیباجو وارد اتاق جراحی شد، توسط متخصص بیهوشی، بیهوش می‌شود.

  • ایجاد اولین برش در پوست

در این مرحله، پزشک یک برش کوچک در کلوملا یعنی نوار غضروفی بین دو سوراخ بینی، ایجاد کرده و پوست بینی را از ساختارهای زیرین آن جدا می‌کند. نگران نباشید؛ معمولا اثر زیادی از این برش پس از جراحی قابل مشاهده نیست.

  • دسترسی به ساختارهای داخلی بینی

پس از ایجاد برش در کلوملا، پزشک مشغول انجام تغییرات در ساختار بینی می‌شود. این موارد می‌توانند شامل کوچک‌تر یا بزرگ‌تر کردن بینی، اصلاح زاویه، اصلاح انحراف، اضافه یا کم کردن غضروف یا استفاده از پیوند غضروف برای افزایش استحکام ساختار بینی و بهبود ظاهر آن باشند.

  • بخیه نهایی محل برش‌ها

در آخرین گام عمل بینی گوشتی یا استخوانی به روش باز، پزشک برش‌هایی که روی پوست بینی و درون بافت‌ها انجام داده بود را بخیه می‌زند. هر چقدر که این بخیه‌ها ظریف‌تر انجام شوند، کمترین اسکار را به دنبال خواهند داشت.

  • زیر نظر گرفتن فرد و چکاپ نهایی

پس از تمام شدن جراحی، فرد از اتاق عمل به اتاق مراقبت پس از عمل منتقل می‌شود. در این گام، یک پرستار، فرد را زیر نظر می‌گیرد تا به هوش بیاید. پس از به هوش آمدن، پزشک ویزیت نهایی را انجام می‌دهد و اگر همه‌چیز مرتب بود، از بیمارستان ترخیص می‌شود.

مزایای عمل جراحی بینی باز

عمل جراحی بینی روش باز، مزیت‌های قابل توجهی دارد که آن را به انتخاب اول بسیاری از جراح‌ها تبدیل می‌کند. برخی از مهم‌ترین مزایای این روش جراحی عبارتند از:

  • به دست آمدن نتیجه دائمی و پایدار
  • دسترسی آسان جراح به ساختار داخلی بینی
  • امکان ایجاد تغییرات ظریف‌ و دقیق‌تر روی نوک بینی
  • اصلاح آسان‌تر مشکلات بینی؛ چه در زیبایی و چه تنفسی
  • دقت بالاتر در انجام عمل و کاهش احتمال قرینه نشدن بینی
  • امکان پیوند غضروفی و استخوانی یا کار گذاشتن غضروف مصنوعی به بهترین شکل

معایب عمل جراحی بینی باز

عمل بینی به روش باز نقطه ضعف‌هایی هم دارد که باید از آن‌ها با خبر باشید تا در نهایت بتوانید با دید بازتری تصمیم بگیرید؛ برخی از مهم‌ترین این معایب عبارتند از:

  • بالا رفتن احتمال خونریزی در طول عمل
  • کامل محو نشدن محل برش بعد از عمل
  • کبود شدن صورت و چشم‌ها بعد از عمل
  • طولانی بودن دوره بهبودی به دلیل تغییرات گسترده روی ساختار بینی

آمادگی برای انجام عمل بینی به روش باز

برای انجام عمل بینی به روش باز در کنار رژیم غذایی بعد از عمل بینی و اقداماتی که باید انجام دهید، کارهایی نیز وجود دارد که با انجام آن‌ها احتمال اینکه شما به نتیجه بهتری برسید، بیشتر می‌شود. برخی از مهم‌ترین کارهایی که در این زمان باید شما انجام دهید، عبارتند از:

  1. تصمیم برای عمل بینی

شما باید این کار را برای خودتان و بر اساس انتظارات واقع بینانه انجام دهید. همچنین باید به طور کامل با اتفاقاتی که ممکن است برای شما پیش بیاید، نیز آشنایی داشته باشید.

آمادگی برای انجام عمل بینی به روش باز

  1. انجام جلسه اول مشاوره با جراح بینی

در این جلسه، جراح، بینی را معاینه کرده و از شما درباره سابقه پزشکی، مشکلات تنفسی، داروها و انتظارتان از عمل بینی سوال می‌پرسد. همچنین جراح با شما درباره اهداف و روش جراحی صحبت کرده و راهنمایی‌تان خواهد کرد.

  1. انجام اقدامات قبل از عمل بینی

باید قبل از عمل بینی، چند نکته را رعایت کنید تا عمل بینی‌تان به خوبی انجام شود. به یاد داشته باشید که هر چه بهتر این موارد را انجام دهید، سریع‌تر دوران نقاهت را پشت سر گذاشته و بینی‌تان به شکل عادی برمی‌گردد.

اقدامات مناسب پس از عمل باز بینی

در این مرحله، باید چند راهنمایی را دنبال کنید تا روند بهبودی‌تان سریع‌تر و بهتر اتفاق بیفتد. برخی از مهم‌ترین مراقبت های بعد از عمل بینی که باید از آن‌ها پیروی کنید را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • دست نزدن به بینی خود و گچ روی آن
  • دور نگه داشتن بینی تا زمان اجازه پزشک
  • پرهیز از انجام فعالیت‌های سنگین و ورزشی
  • خودداری از مصرف سیگار و الکل تا دو ماه بعد از عمل
  • خودداری از مصرف غذاهای سفت، تند، گرم و خیلی سرد
  • بالا نگه داشتن سر به منظور کاهش میزان خونریزی و تورم
  • و…

عمل بینی به روش باز برای چه کسانی مناسب است؟

انجام عمل بینی به روش باز می‌تواند طیف گسترده‌ای از تغییرات را روی بینی پیاده کند. به همین دلیل، افرادی با شرایط زیر می‌‌توانند بهترین نتیجه را از عمل باز بینی بگیرند.

  • کسانی که انحراف تیغه بینی دارند.
  • افرادی که قوز بینی‌شان بزرگ یا فرو رفته است.
  • افرادی که به دنبال کوچک کردن ابعاد بینی‌شان هستند.
  • کسانی که قبلا عمل کرده‌اند و حالا به عمل ترمیم بینی نیاز دارند.
  • کسانی که بینی‌شان به دلایل مختلف دارای ایرادهای ظاهری است.
  • کسانی که مشکلات تنفسی موجود در حفره بینی‌شان زندگی را برایشان سخت کرده است.

مناسب برای چه افرادی

سخن پایانی

در این مقاله از انجام عمل بینی به روش باز گفته و مزیت‌ها و معایب آن را با هم بررسی کردیم. صحبت در مورد این موضوع، فقط با هدف آشنایی شما انجام شد تا بدانید که در صورت عمل بینی چه فرایندی را در پیش دارید. در واقع، انتخاب نوع روش عمل بینی بر عهده جراحتان است. او هم برای تشخیص این موضوع به وضعیت بینی شما نگاه می‌کند و بهترین تصمیم را می‌گیرد. بنابراین، در تصمیم او دخالت نکرده و برای گرفتن بهترین نتیجه با او همکاری کنید.

سوالات متداول

چه سنی برای انجام عمل بینی باز مناسب است؟

معمولا بهترین سن برای انجام عمل بینی به روش باز، بعد از دوره بلوغ به شمار می‌رود؛ زیرا بینی به شکل نهایی خود رسیده و پزشک می‌داند که با چه تیپی از بینی روبه‌رو است.

چه نوع بینی‌هایی می‌توانند به روش باز عمل شوند؟

بینی‌های گوشتی، استخوانی و بینی‌هایی که به ترمیم نیاز دارند را می‌توان با روش عمل بینی به روش باز تغییر داد یا اصلاح کرد.

آیا عمل بینی به روش باز، عوارض دارد؟

مثل هر عمل جراحی دیگری این روش هم با عوارضی روبه‌رو است؛ ولی اگر در انتخاب جراحتان دقت کرده و مراقبت‌های بعد از عمل را به درستی پیش ببرید، می‌توانید این عوارض را کاهش دهید.

دکتر قارونیمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر قارونی

دکتر علی قارونی متخصص گوش وحلق وبینی و جراحی پلاستیک صورت میباشند.ایشان مدرک تخصص خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت نموده اند.ودر حال حاضربیشترین تمرکز خود را معطوف به انجام جراحی های زیبایی بینی وصورت نموده اند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *