عمل بینی یا جراحی بینی چیست

آیا می‌توانید یک نفس راحت بکشید؟ از فرم بینی‌تان راضی هستید؟ خوب باید بگوییم که خیلی‌ها نیستند و حتی کشیدن یک نفس راحت هم برایشان آرزو است. به همین دلیل به «عمل بینی» فکر می‌کنند.

جراحی بینی برای خیلی از افراد می‌تواند چیزی در مایه‌های تغییر دهنده سرنوشت باشد. چون اعتماد به نفسی که در طول سال‌ها سر و کله زدن با مشکلات بینی‌شان برایشان پیش آمده بود را در عرض چند ساعت از بین می‌برد و یک چهره جدیدتر را در اختیارشان می‌گذارد.

در این مقاله از وب‌سایت دکتر قارونی می‌خواهیم هر آنچه که شما باید در مورد عمل بینی و این جراحی زیبایی بدانید را مورد بررسی قرار داده و اطلاعات متفاوتی را در اختیارتان بگذاریم؛ مثلا می‌خواهیم بدانید که رینوپلاستی بینی چیست؟ چند مدل عمل بینی داریم؟ تکنیک‌های مختلف عمل بینی چیستند؟ قبل و بعد از عمل باید چه مراقبت‌هایی را انجام داد و غیره. پس اگر شما هم از مشکلات تنفسی رنج می‌برید یا می‌خواهید با جراحی زیبایی بینی، دستی به سر و گوش اعتمادبه‌نفستان بکشید تا پایان با ما همراه باشید.

عمل رینوپلاستی چیست؟ (Rhinoplasty)

عمل زیبایی بینی که با نام رینوپلاستی (Rhinoplasty) و در ادبیات عامیانه‌تر با نام (Nose job) نیز شناخته می‌شود، جراحی است که با اهداف متفاوتی مانند تغییر شکل ظاهری بینی، بهبود تنفس و یا حتی ترکیب این دو نیز انجام می‌شود.

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های جراحی بینی با دیگر جراحی‌هایی که در بدن انجام می‌شوند، این است که بینی با وجود وسعت و ابعاد کوچکش ساختار پیچیده‌تری هم دارد. به همین دلیل، تجربه، تخصص و مهارت پزشک شما، تاثیر بسیار زیادی روی نتیجه عمل خواهد داشت. همچنین این موضوع می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر کوتاه شدن دوره نقاهت و بهبود شما نیز داشته باشد.

عمل رینوپلاستی

اهداف جراحی بینی چیست؟

عمل بینی استخوانی یا گوشتی، نوعی جراحی پزشکی است که با هدف بهبود شکل و ظاهر بینی انجام می‌شود. در این جراحی، بافت‌های بینی، شکل‌دهی و اصلاح می‌شوند تا به نتیجه‌ای زیبا و تعادل‌بخش برسیم. برای این کار نیز، شکل گوشه‌ها، ارتفاع، زاویه و انحراف بینی مورد بررسی قرار گرفته و با ایجاد تغییراتی، تلاش می‌شود تا در نهایت، شکل دلخواه ایجاد شود.

از نظر علمی، جراحی زیبایی بینی می‌تواند به دو دلیل عمده انجام شود: سلامت و زیبایی‌شناسی. بحث سلامت در این جراحی زمانی مورد بررسی قرار می‌گیرد که فرد از برخی اختلالات نرمال در بینی مانند انحراف، تورم، گرفتگی، انسداد و زوال بافت‌های بینی رنج برده و به دنبال کاهش آن‌ها باشد. البته در حال حاضر، بخش قابل توجهی از جراحی بینی برای اهداف زیبایی‌شناسی انجام می‌شوند. در ادامه، این دلیل‌ها را بهتر بررسی می‌کنیم.

1. رفع ایرادات ظاهری با عمل بینی

قوز، بزرگ، کج بودن و عدم تقارن از بزرگ‌ترین دلیل‌هایی هستند که افراد را به سمت انجام عمل بینی سوق می‌دهند. این جراحی، می‌تواند تا حد زیادی ایرادات ظاهری را برطرف کرده و آن چیزی که بیمار به دنبال آن است را برایش ایجاد کند.

تصاویر قبل و بعد از عمل بینی.

2. برطرف کردن مشکلات عملکردی با جراحی بینی

مشکلات تنفسی نیز از مواردی هستند که در اثر آن‌ها افراد برای درمان یا جراحی بینی اقدام می‌کنند. مشکلاتی مانند تنگی نفس، گرفتگی و سوت کشیدن بینی، چسبندگی پس از جراحی، کوچک بودن پره، آلرژی و حساسیت، انسداد ، وجود لخته‌های خونی و… از جمله مواردی هستند که برای درمان و برطرف کردن آن‌ها باید به یک متخصص و جراح بینی مراجعه کرد.

3. رفع مشکلات عملکردی و ظاهری با عمل زیبایی بینی

گاهی برخی از بیماران داوطلب برای عمل زیبایی بینی، ایرادات ظاهری و مشکلات عملکردی را به صورت هم‌زمان دارند؛ در این حالت، عموما هر دو جنبه برای جراحی در نظر گرفته می‌شود. به‌ عنوان مثال، انحراف بینی با مشکل تنفسی و قوس بینی به صورت هم‌زمان وجود دارند که قطعا در نظر گرفتن همه این موارد و جراحی برای رفع آن‌ها، سخت‌تر از یک جراحی تک‌بعدی به منظور برطرف کردن یک هدف خواهد بود.

رفع ایرادات ظاهری

مدت زمان انجام جراحی زیبایی بینی چقدر است؟

در حالت کلی، زمان جراحی بینی به میزان پیچیدگی و سختی، به نوع جراحی و فرم نهایی بینی بستگی دارد. در نتیجه این عمل ممکن است بین 30 دقیقه تا چندین ساعت طول بکشد.

حالت طبیعی عمل جراحی زیبایی بینی، حدود یک 1 ساعت و 30 دقیقه الی 3 ساعت است؛ البته که روش جراح نیز در این مدت زمان تاثیر خواهد داشت. در نتیجه اگر جراحی بینی شما پیچیده بوده و به تغییرات جزئی در استخوان‌های بینی نیاز داشته باشد، ممکن است انجام عمل زمان بیشتری به طول انجامد.

انواع تکنیک‌های عمل بینی

جراحی بینی، روش‌های متفاوتی برای انجام دارد که به صورت کلی، در دو دسته باز و بسته، قرار می‌گیرند. در ادامه این روش‌ها و مزایا و معایب آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

1. تکنیک عمل بینی بسته

در جراحی بینی به روش بسته، برش‌های بینی از داخل ایجاد می‌شوند؛ برای این کار، باید ابتدا مقدار بسیار کمی از پوست بینی از اسکلت آن جدا شده تا بتوان تغییرات موردنیاز را بر روی بینی اعمال کرد.

با توجه به اینکه در اجرای این روش، پزشک نسبت به ساختار بینی دید کاملی ندارد، ایجاد تغییرات بسیار زیاد، تقریبا غیرممکن خواهد بود. در نتیجه این تکنیک، عموما در مواردی مورد استفاده قرار می‌گیرد که بینی به تغییرات جزئی و محدود نیاز داشته باشد.

عمل بینی بسته

مزایای تکنیک جراحی بینی بسته

مهم‌ترین مزیت این روش، مدت‌زمان کوتاه عمل است؛ البته که دومین مزیت آن را می‌توان زخم و التهاب کمتر به علت طریقه انجام آن دانست.

معایب تکنیک عمل بینی بسته

برای انجام این نوع عمل به مهارت بسیار زیادی نیاز است که همین مورد می‌تواند نشان دهنده سخت بودن جراحی باشد. همچنین این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که این عمل تنها برای تغییرات محدود مناسب است و به همین دلیل کاربرد آنچنان گسترده‌ای ندارد.

2. تکنیک عمل بینی باز

در این روش، علاوه بر اینکه جراح باید در داخل بینی برش‌هایی ایجاد کند، باید در ناحیه کلوملا یا همان پوست میان حفره‌های بینی نیز برش‌های را به وجود آورد. این برش‌ها به پزشک امکان می‌دهند که بتواند پوست بینی را بالا برده و با وجود دید مستقیم جهت اعمال تغییرات، اقدامات لازم را انجام دهد.

عمل بینی باز

مزایای تکنیک جراحی بینی باز

تکنیک جراحی بینی باز امکان مانور بیشتر را برای پزشک به ارمغان آورده و به او اجازه می‌دهد که بتواند عملیات و تغییرات بیشتری ایجاد کند. همچنین امکان ایجاد تغییرات گسترده‌تر سبب می‌شود، پزشک بتواند بینی شخص را با راحتی و دسترسی بیشتری جراحی کرده و تغییرات مورد انتظار را ایجاد کند.

معایب تکنیک عمل بینی باز

همان‌طور که گفتیم، عمل بینی به روش بسته، زخم و التهاب کمتری به دنبال دارد؛ در مقابل در تکنیک باز، زخم و تورم بسیار بیشتر بوده و به همین سبب دوره نقاهت نیز در پروسه زمانی طولانی‌تری طی خواهد شد.

آشنایی با انوع بینی و روش جراحی آن ها

نکته مهم و قابل توجه دیگری که پیش از انجام عمل بینی باید در نظر داشته باشید، نوع بینی شماست. به طور کلی، بینی هر فرد با شخص دیگر متفاوت است و در نتیجه هر کدام روش مربوط به خود را دارند که در نهایت بتوان به نتیجه بهتر و جذاب‌تری رسید.

تصاویر قبل و بعد از عمل بینی.

1. بینی گوشتی

پیش از بررسی عمل بینی گوشتی، خوب است یک دید جزئی نسبت به این شکل بینی و ظاهر آن پیدا کنیم. دماغ های گوشتی به صورت عمده غضروف ضعیف‌تر و ساختار ضخیم‌تری دارند. به همین دلیل، عمل این بینی‌ها به مراتب­ سخت‌تر بوده و به تجربه­، مهارت و تخصص بیشتری نیاز دارد.

بسیار پیش می‌آید که در این نوع جراحی، پیوند غضروف نیاز می‌شود تا به این ترتیب، جراح متخصص بتواند ساختار و اسکلت بینی را کاملا مستحکم و مقاوم کند.

می‌خواهید بدانید که آیا ساختار بینی شما در این دسته‌بندی قرار می‌گیرد یا خیر؟

  •  پهن و گرد بودن نوک بینی
  • کم بودن بافت و ضعیف بودن غضروف بینی گوشتی از نظر اسکلتی و ساختمانی
  • ضخیم بودن پوست بینی گوشتی؛ همچنین در زیر پوست آن، غدد چربی فعال وجود دارد.

بینی گوشتی

2. بینی استخوانی

به جرات می‌توان گفت که بیش از نیمی از کسانی که قصد انجام جراحی زیبایی دارند، بینی‌های قوزدار داشته و به دنبال برداشتن آن‌ها هستند. به طورکلی، قوز بینی یکی از نشانه‌های اصلی داشتن یک بینی از نوع استخوانی به شمار می‌آید.

در حالت عادی، قوز بر روی پل بینی قرار گرفته و ظاهر آن قسمت را برجسته می‌کند. همچنین این بینی‌ها غضروف مستحکم‌تر و پوست نازک‌تری نیز دارند. برخی از مهم‌ترین و تکراری‌ترین این ویژگی‌ها که باعث می‌شوند فرد به عمل بینی استخوانی اقدام کند، عبارتند از:

  • وجود یک قوز ر روی پل بینی
  • ساده‌تر بودن دوران نقاهت و کبودی و التهاب کمتر
  • نازک بودن پوست بینی و مستحکم‌تر بودن غضروف‌ها

بینی استخوانی

انوع مدل های عمل بینی

وقتی تصمیم‌تان را برای جراحی بینی می‌گیرید در اولین جلسه ملاقات با جراح‌تان از شما در مورد مدل بینی دلخواهتان سوال می‌پرسد. بیایید نگاهی به انواع این مدل‌ها بیندازیم.

فرم بینی طبیعی

«عمل بینی مدل طبیعی» یا (Natural Nose Job) به عمل جراحی می‌گویند که با هدف تغییر شکل و ظاهر بینی انجام می‌شود. این عمل می‌تواند شامل «تغییر اندازه بینی»، «تغییر شکل نوک بینی»، «کوچک‌تر کردن بینی» یا «اصلاح ایرادات ساختمانی بینی» باشد.

در عمل بینی مدل طبیعی، جراح به صورت دقیق، نقاط قوت و ضعف بینی شما را بررسی کرده و بر اساس خواسته و نیازهای شما، طرحی از نتیجه نهایی را برایتان در نظر می‌گیرد. این طرح شامل تغییرات مورد انتظار در اندازه، شکل و زاویه بینی است.

عمل بینی به شکل طبیعی، استخوان، غضروف و بافت نرم بینی را فقط تا رسیدن به یک حالت ایدئال تغییر می‌دهد؛ مثلا اگر نوک بینی شما در حالت طبیعی رو به پایین باشد، جراح آن را تا اندازه‌ای طبیعی بالا می‌برد. به طوری که اگر دیگران شما را از قبل ندیده باشند، متوجه بینی عمل کرده‌تان نمی‌شوند.

تصاویر قبل و بعد از عمل بینی استخوانی با تأکید بر تصحیح مشکلات تنفسی.

چه کسانی متقاضی عمل بینی به فرم طبیعی هستند؟

  • افرادی که از وضعیت فعلی صورت و بینی‌شان راضی هستند و فقط می‌خواهند ایرادهای بینی‌شان را برطرف کنند.
  • افرادی که نمی‌خواهند برچسب «بینی عمل کرده» به آنها زده شود.
  • آقایانی که از دست ایرادهای بینی‌شان کلافه شده‌اند اما دوست ندارند بینی عمل کرده‌شان مشخص باشد.

روش‌های مورد استفاده در عمل بینی مدل طبیعی شامل موارد زیر می‌شوند:

  • جراحی بینی به روش باز
  • جراحی بینی به روش بسته
  • جراحی بینی بدون عمل

چه بینی‌هایی را می‌توان با فرم طبیعی عمل کرد؟

بینی شما چه گوشتی باشد و چه استخوانی، جراح متخصص می‌تواند آن را به فرم طبیعی برای شما عمل کند.

فرم بینی فانتزی

عمل بینی با مدل فانتزی (Fantasy Nose Surgery) بر اساس ایده‌ها و تخیلات فانتزی شخص، تغییرات خاصی روی بینی ایجاد می‌کند. در این روش، جراح پلاستیک با توجه به دلیل‌های شخصی مراجعه کننده، شکل و ظاهری خاص را برای بینی او به وجود می‌آورد. اصطلاح «فانتزی» در این مدل به دلیل طراحی و ایجاد چیزی متفاوت و حتی گاهی کارتونی برای بینی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تصویر تأثیر عمل بینی بر تناسب چهره.

در عمل بینی با مدل فانتزی، تغییرات زیر روی بینی روی بینی فرد ایجاد می‌شوند:

  • تغییر شکل نوک بینی

در این مدل، شکل نوک بینی می‌تواند از «نوک تیز و باریک» تا «نوک گرد و پهن» متغیر باشد. این شکل دهی به نوک بینی می‌تواند گرفته شده از یک شخصیت کارتونی باشد یا بر اساس خواسته فرد و انتظاری که از خودش دارد تعیین شود.

  • تغییر در اندازه بینی

اندازه بینی در جراحی زیبایی بینی با مدل فانتزی، بیشتر از همه دستخوش تغییر می‌شود. فرد می‌تواند اندازه بینی خود را کوچکتر یا بزرگتر از چیزی که هست بخواهد.

  • تغییر شکل لبه‌های بینی

«لبه‌ها» یا «پره‌های بینی» در مدل فانتزی معمولا جمع و جورتر می‌شوند تا شکل نهایی بینی فرد، حالتی خاص یا حتی نمادین پیدا کند.

چه کسانی متقاضی عمل بینی به فرم فانتزی هستند؟

معمولا افرادی به عمل بینی با مدل فانتزی علاقه نشان می‌دهند که:

  • به دنبال تغییرات منحصر به فرد هستند

چنین افرادی دوست دارند از نظر ظاهری، تفاوت قابل توجهی با دیگران داشته باشند. عمل زیبایی بینی با مدل فانتزی به آنها در رسیدن به این خواسته، کمک می‌کند.

  • به دنبال بازسازی اعتماد به نفس خود هستند

برخی از افراد احساس می‌کنند که با تغییر قابل تشخیص عمل بینی می‌توانند اعتماد به نفس بیشتری را تجربه کرده و نشان دهند که می‌توانند هر تغییری را در زندگی خودشان به وجود بیاورند

  • از مشکلات تنفسی بینی رنج می‌برند

این افراد مدت‌ها با مشکلات تنفسی بینی‌شان کلنجار رفته‌اند و حالا دوست دارند که هنگام برطرف کردن این مشکلات، شکل بینی‌شان را هم کلا تغییر دهند.

روش‌های مورد استفاده در عمل بینی مدل فانتزی شامل موارد زیر می‌شوند:

  • جراحی بینی به روش باز
  • جراحی بینی به روش بسته

چه بینی‌هایی را می‌توان با فرم فانتزی عمل کرد؟

بهترین نتیجه از این فرم را افرادی با بینی استخوانی می‌گیرند. البته به صلاح دید پزشک، افرادی با بینی گوشتی هم می‌توانند این فرم را روی بینی‌شان داشته باشند.

فرم بینی نیمه فانتزی

اگر از مدل بینی طبیعی خوشتان نمی‌آید و مدل فانتزی هم به نظرتان کمی زیاده‌روی به نظر می‌رسد می‌توانید روی مدل نیمه فانتزی حساب باز کنید. در این مدل، بینی شما به اندازه مدل فانتزی قوس نمی‌گیرد و از طرفی به اندازه مدل طبیعی هم ساده به نظر نمی‌رسد.

تصویر تأثیر عمل بینی نیمه فانتزی بر تناسب چهره.

چه کسانی متقاضی عمل بینی به فرم نیمه فانتزی هستند؟

کسانی که به دنبال تغییرات میانه‌رو روی بینی‌شان هستند. یعنی کسانی که نه نمی‌خواهند بینی‌شان خیلی حالت عروسکی پیدا کند و نه آنقدر طبیعی باشد که کسی متوجه عملشان نشود.

روش‌های مورد استفاده در عمل بینی مدل نیمه فانتزی شامل موارد زیر می‌شوند:

  • جراحی بینی به روش باز
  • جراحی بینی به روش بسته

چه بینی‌هایی را می‌توان با فرم نیمه فانتزی عمل کرد؟

در این مورد هم بهترین نتیجه از این فرم را افرادی با بینی استخوانی می‌گیرند. افرادی با بینی گوشتی هم می‌توانند بعد از تایید جراحشان این فرم را روی بینی‌شان داشته باشند.

عمل بینی در خانم‌ها و آقایان چه فرقی با هم دارند؟

حس زیبایی‌ شناسی و نیاز به تاییدِ داشتنِ چهره‌ای زیبا در آقایان هم وجود دارد. این نیاز در دورانی که ما در آن زندگی می‌کنیم با قدرت بیشتری خودش را نشان می‌دهد و آقایان زیادی را به سمت انجام عمل بینی یا جراحی زیبایی سوق می‌دهد. از طرفی، آقایان هم دچار مشکلات تنفسی ناشی از انحراف بینی و … می‌شوند و چاره‌ای جز عمل کردن برایشان باقی نمی‌ماند.

بزرگترین تفاوت میان عمل زیبایی بینی خانم‌ها و آقایان از ساختار متفاوت بینی ریشه می‌گیرد. به زبان ساده‌تر، بینی آقایان کمی بزرگتر با پوستی کلفت‌تر و ساختار استخوان و غضروف قوی‌تری است. از طرف دیگر، نگاه زیبایی شناسی میان خانم‌ها و آقایان با هم فرق می‌کند.

آقایان خیلی بیشتر از خانم‌ها طرفدار بینی طبیعی هستند و می‌خواهند بعد از عمل، ظاهر مردانه و طبیعی بینی‌شان را حفظ کنند. به طور مشترک، بیشترین خواسته آقایان از جراحی بینی، موارد زیر هستند:

  • بهبود تقارن بینی
  • بهبود اندازه بینی
  • برطرف شدن انحراف‌های بینی
  • بهبود یا برطرف شدن کامل معایب داخلی بینی
  • بهبود نوک بزرگ بینی

تصاویری از بینی با شکل‌های خاص قبل از جراحی.

آیا افراد مسن هم می‌توانند تحت عمل جراحی بینی قرار بگیرند؟

جراحی زیبایی بینی در افراد مسن هم امکان پذیر است ولی به تجربه و صبر و حوصله زیادی نیاز دارد. چون همراه با بالا رفتن سن، میزان تولید «کلاژن» در بدن کمتر می‌شود. به دنبال این ماجرا، خاصیت کشسانی پوست و سرعت ترمیم آن کاهش پیدا می‌کند. از این گذشته، پوست قسمت پایین بینی ضخیم‌تر و پوست قسمت بالای بینی نازک‌تر می‌شود.

این موارد دست به دست هم می‌دهند تا در سن بالا، نوک بینی دچار افتادگی شود. نکته قابل توجه این است که بیشتر افراد متقاضی عمل بینی در سن بالا، بیشتر از زیبایی به دنبال راحت‌تر نفس کشیدن هستند. در حقیقت، مشکلات کوچکی که با بینی‌شان در دوران جوانی داشتند با ورود به سن بالاتر، چندین برابر شده و کاسه صبر و تحملشان را لبریز کرده است.

یکی از چالش‌هایی که هنگام جراحی زیبایی بینی افراد مسن وجود دارد، بیماری‌هایی است که شاید در این سن و سال به سراغشان بیاید. مواردی مثل «مشکلات قلبی» و «تنفسی» که می‌توانند در طول بیهوشی کامل، دردسرساز شوند. اگر پزشک تایید کند که فرد متقاضی عمل بینی، وضعیت سلامتی خوبی دارد عمل را برایش انجام می‌دهد. تنها نکته‌ای که باقی می‌ماند، طولانی‌تر بودن زمان بهبودی افراد مسن نسبت به جوان‌ترها است.

عمل بینی افراد مسن

آشنایی با مراحل عمل بینی

در هر زمینه‌ای، اطلاعات هرچه بیشتر شما باعث می‌شود تا بتوانید راحت‌تر ترس‌های خود را کنار بگذارید؛ جراحی بینی نیز از این قاعده مثتثنی نیست. اگر استرس انجام این جراحی را دارید، حتما با ما همراه باشید تا تمامی ابهامات را کنار زده و پاسخ تمامی سوالات‌تان را پیدا کنید.

گام اول: تصمیم‌گیری

اولین گام در عمل بینی که بسیاری آن را با نام گام صفر نیز می‌شناسند، زمانیست که برای رها شدن از دست ظاهر بینی و مشکلات تنفسی که دارید، تصمیم به جراحی می‌گیرید. شاید ساده به نظر برسد اما گاهی قطعی شدن این تصمیم، سخت‌تر از چیزی است که فکرش را می‌کنید. یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها در این زمان، در کنار نگرانی‌هایی که افراد بابت تغییر ظاهر خود دارند، این است که باید بیهوش شوند. انجام مراقبت‌های قبل و بعد از عمل بینی هم که برای خودشان داستانی جداگانه دارند.

ولی وقتی بالاخره تصمیم خود را می‌گیرید، وارد مرحله مهم بعدی می‌شوید؛ گامی که به تنهایی می‌تواند سرنوشت بقیه مراحل عمل بینی را تعیین کند.

گام دوم: پیدا کردن یک جراح کاردرست!

موفقیت عمل بینی گوشتی یا استخوانی به تلاش و دقتی شما برای انتخاب جراح‌تان می‌گذارید، وابستگی زیادی دارد. یک جراح بامهارت و باتجربه که به جدیدترین روش‌های جراحی آشنا شده است، می‌تواند بهترین نتیجه را با کمترین عوارض، کوتاه‌ترین دوره نقاهت و بهترین نتیجه در اختیار شما بگذارد. انتخاب دکتر علی قارونی با بیش از 15 سال سابقه و بیش از 7000 عمل موفق می تواند شما را از سردرگمی انتخاب جراح بینی نجات دهد!

جراح بینی باتجربه

گام سوم: جلسه مشاوره با جراح

سومین گام از مراحل عمل بینی، جلسه مشاوره است که در آن، شما به مطب جراح مورد نظرتان سر زده و در مورد مشکلاتی که با بینی‌تان دارید، صحبت می‌کنید. جراح هم بینی شما را به صورت کلی بررسی کرده و نظر خود را در مورد شیوه انجام عمل و مشکلات فعلی بینی عنوان می‌کند تا هر دو بتوانید با آگاهی کامل وارد اتاق عمل شوید.

یادتان باشد که در این جلسه هر سوالی که دوست دارید و باعث نگرانی‌تان شده است را از پزشکتان بپرسید؛ البته که او هم وظیفه دارد که با آرامش، صبر و حوصله، پاسخ شما را بدهد. اگر احساس کردید که پزشکتان نمی‌خواهد برای پاسخ دادن به شما وقت بگذارد، همین اول کار، به دنبال جراح دیگری بگردید!

گام چهارم: انجام آزمایش‌های قبل از عمل

در چهارمین گام از مراحل انجام جراحی بینی، باید انواع آزمایش قبل عمل بینی که پزشک برایتان در نظر گرفته است را انجام دهید. این آزمایش‌ها را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • آزمایش کامل خون

در این آزمایش، جراح قصد دارد چند شاخص مهم را مورد بررسی قرار دهد؛ مواردی مانند: CBC ،PT ،PTT ،INR ،FBS ،BUN ،CR و… .

آزمایش خون قبل عمل

  • تست بارداری

جراحی بینی خانم‌های باردار، به دلیل آسیبی که می‌تواند به جنین وارد شود، ممنوع است؛ به عبارتی دیگر، عمل بینی و بارداری از ترکیباتی هستند که هیچ وقت همزمان انجام نمی‌شوند.

  • سی تی اسکن

پزشک با بررسی نتیجه این عکس‌برداری‌های تخصصی، نمای عمیق‌تری از بینی را می‌بیند و با دست بازتری دست به عمل می‌زند.

  • نوار قلب

جراح باید از سلامت قلب شما مطمئن شود؛ در نتیجه با انجام این آزمایش او می‌تواند از سلامت قلب شما اطمینان حاصل کند.

نوار قلب

  • عکس از قفسه سینه

شما در طول عمل بینی به طور کامل بیهوش می‌شوید؛ به همین دلیل باید ریه‌های سالمی داشته باشید تا بتوانید عمل را تحمل کنید. در نتیجه، جراح با بررسی عکس ریه از سلامت ریه‌ها اطمینان حاصل می‌کند.

  • ویزیت متخصص بیهوشی

برخی افراد به داروهای بیهوشی حساسیت دارند؛ به همین دلیل جراح برای انجام تست بیهوشی شما را نزد یک متخصص بیهوشی می‌فرستد تا قبل از عمل، تست بیهوشی را انجام دهید. این آزمایش حتی برای کسانی که قصد انجام عمل ترمیم بینی نیز دارد الزامی است.

آزمایش خون از مراحل قبل از عمل بینی

گام پنجم: مراقبت‌های قبل از عمل بینی

در ادامه مراحل عمل بینی به انجام مراقبت‌های قبل از عمل می‌رسیم؛ انجام درست و کامل این موارد، می‌‌تواند کمک کند عمل شما را راحت‌تر پیش برود. موارد زیر بخشی از این مراقبت‌های قبل از عمل هستند:

  • استحمام شب قبل از عمل
  • عدم استفاده از نوشیدنی‌های الکلی و کشیدن سیگار دو هفته قبل از عمل
  • عدم استفاده از تمام داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپرین، بروفن و ویتامین E

گام ششم: روز عمل

به مهم‌ترین بخش از مراحل عمل بینی رسیدیم؛ روز عمل. در روز عمل، باید سر وقت در بیمارستان حاضر شوید تا بتوانید تمامی کارهای پذیرشتان را سروقت و بدون استرس انجام دهید. سپس بعد از انجام چند کار کوچک مانند عوض کردن لباس، وارد اتاق عمل می‌شوید؛ اما در اتاق عمل چه خبر است؟

  • قبل از هر کاری، توسط متخصص بیهوشی، بیهوش می‌شوید.
  • سپس جراح بینی با توجه به روش انتخاب شده جراحی (باز یا بسته) عمل را آغاز می‌کند.
  • در انتهای عمل هم بخیه‌ها زده شده، گچ بینی قرار گرفته و شما از اتاق عمل بیرون برده می‌شوید.

روز عمل

گام هفتم: ترخیص از بیمارستان

بعد از انجام عمل به اتاق ریکاوری منتقل شده و تا زمانی که به هوش بیایید در آنجا تحت مراقبت قرار می‌گیرید. بعد از به هوش آمدن، جراح شما را ویزیت کرده و اگر شرایط بدنی مناسبی داشتید به خانه برمی‌گردید.

گام هشتم: مراقبت‌های بعد از عمل بینی

آخرین گام از مراحل عمل بینی، انجام مراقبت‌‌های بعد از عمل بینی است. انجام این موارد و رعایت درست آن‌ها به قدری اهمیت دارد که عدم رعایت آن‌ها می‌تواند فرم بینی شما را تقییر دهد؛ برخی از مهم‌ترنی مواردی که عموما توصیه می‌شود در این بازه زمانی رعایت کنید عبارتند از:

  • استفاده از کمپرس سرد
  • عدم جویدن غذاهای سفت
  • عدم انجام فعالیت‌های سنگین
  • بالا گرفتن سر حتی در زمان خواب

مراقبت های لازم قبل از جراحی بینی

این عمل نیز مانند بسیاری از جراحی‌ها، پیش از انجام، باید مراقبت‌هایی از سمت بیمار انجام گیرد که در نهایت به نتیجه درست ختم شود. در ادامه، کارهایی که قبل از عمل جراحی باید انجام داد را به شما توضیح می‌دهیم. بهتر است پیش از جراحی، با این نکات آشنایی داشته باشید:

بیایید نگاهی به این کارها بیندازیم:

  • انجام آزمایش خون

پزشک قبل از انجام عمل به بررسی نتیجه آزمایش خون شما نیاز دارد. در این آزمایش، مواردی مثل: CBC»»، «PT»، «PTT»، «INR»، «FBS»، «BUN»، ««CR و … از شما گرفته می‌شوند.

  • تست بارداری

اگر خانم هستید حتما قبل از انجام عمل از اینکه باردار نیستید مطمئن شوید. می‌توانید از پزشکتان بخواهید که آزمایشات مربوط به این موضوع را برایتان بنویسد.

  • انجام سی تی اسکن و گرافی‌های تخصصی از صورت و بینی

پزشک شما برای گرفتن بهترین تصمیم در مورد شیوه انجام عمل به بررسی عکس‌های «سی تی اسکن» نیاز دارد. این عکس‌ها انحراف بینی یا مشکلات داخلی آن را نمایان می‌کنند.

  • گرفتن نوار قلب

شما برای انجام عمل بینی باید بیهوش شوید. بنابراین پزشک باید از سلامت قلب شما مطمئن شود. نوار قلب، اطلاعاتی در این زمینه را به پزشکان می‌دهد.

  • بررسی ریه‌ها با عکس از قفسه سینه

عکسبرداری از قفسه سینه، خیال پزشکتان را در مورد کیفیت تنفس شما در زمان بیهوشی راحت می‌کند.

  • بیماری زمینه‌ای خودتان را به اطلاع پزشک برسانید

اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید، آن را پنهان نکرده و حتما در مورد آن و تاثیری که شاید روی عمل بینی شما بگذارد با پزشکتان مشورت کنید؛ مثلا «تیروئید کم‌کار یا پر کار»، «دیابت» و … . یادتان باشد که مهم‌ترین چیز، سلامتی شما است. هیچ چیز را پنهان نکنید و قبل از عمل با پزشکتان صادق باشید.

  • پیش یک متخصص بیهوشی ویزیت شوید

همانطور که می‌دانید در طول عمل باید به طور کامل بیهوش شوید. بنابراین، باید تست بیهوشی دهید و یک متخصص بیهوشی شرایط شما برای انجام عمل را بررسی کند. به این ترتیب اگر به مواد بیهوشی حساسیت داشته باشید یا متخصص بیهوشی، بیهوشی کامل را برای شما خطرناک تشخیص دهد باید به سراغ گزینه‌های دیگر بروید یا در موارد شدیدتر، عمل بینی را فراموش کنید.

  • اگر به چیزی حساسیت دارید آن را اعلام کنید

شاید به برخی از داروها یا مواد غذایی خاص حساسی داشته باشید. حتما قبل از عمل، این موارد را اطلاع دهید تا در طول عمل دچار واکنش‌های آلرژیک نشوید.

  • نوشیدن الکل و کشیدن سیگار را بسیار کاهش دهید

قبل از انجام عمل، دست‌کم برای دو هفته، دور نوشیدنی‌های الکی و کشیدن سیگار را خط بکشید.

  • مراقب داروهای رقیق کننده خون باشید

حتما از قبل به پزشکتان در مورد داروهایی که مصرف می‌کنید توضیح دهید. اگر داروهایی مثل «آسپیرین»، «بروفن»، «ژلوفن»، «ویتامین E»، «ایندومتاسین»، «ناپروکسن»، «ادویل» و … را مصرف می‌کنید تا 2 هفته قبل از انجام عمل، مصرفشان را قطع کنید.

  • نوشیدن آب را فراموش نکنید

حتما روز قبل از عمل مقدار زیادی آب بنوشید.

نوشیدن آب

  • از شب قبل، همه چیز را آماده کنید

با توجه به اینکه بعد از عمل تا چند روز نمی‌توانید حمام کنید، شب قبل از عمل به حمام بروید، شام سبکی میل کرده و زودتر بخوابید. اگر عملتان بعد از ظهر است، پیشنهاد می‌کنیم که صبح حمام کنید.

  • هشت ساعت قبل از عمل، چیزی نخورید

یادتان باشد که موقع عمل باید معده شما خالی باشد. بنابراین، بین شش تا هشت ساعت قبل از عمل چیزی نخورید و ننوشید. ناگفته نماند که برخی از افراد با این هدف که قبل از عمل خودشان را تقویت کنند در اخرین وعده قبل از عمل، حسابی از خودشان با غذاهای چرب و شیرین پذیرایی می‌کنند. این موضوع اصلا توصیه نمی‌شود. چون نه تنها به تقویت بنیه شما کمکی نمی‌کند بلکه می‌تواند باعث شود که بعد از به هوش آمدن، دچار حالت تهوع، استفراغ‌های آزار دهنده شوید.

  • خیلی ساده خودتان را آماده کنید

اگر خانم هستید، اصلا آرایش نکنید، هیچگونه زیورآلاتی را نپوشید، از ناخن مصنوعی استفاده نکنید و حتی لاک ناخن هم نزنید. اگر آقا هستید، ریش و سبیل خودتان را بتراشید. اگر لنز چشمی دارید، قبل از عمل آن را از چشمتان خارج کنید. یادتان باشد که بعد از عمل نمی‌توانید لباس را از یقه و قسمت بالای سرتان بپوشید. بنابراین، یک لباس دکمه‌دار هم با خودتان ببرید تا بتوانید بعد از عمل و هنگام ترخیص بپوشید.

  • تنها برای عمل نروید

حتما با یک یا دو همراه برای عمل بینی بروید. حتی اگر آنها هیچ کاری هم نکنند همین که بعد از به هوش آمدن چهره‌های آشنا را ببینید، شما را آرام می‌کند.

همراه داشتن برای عمل

مراقبت های لازم بعد از عمل بینی

مراقبت‌ها و کارهایی که باید بعد از جراحی بینی انجام شود، به‌ شدت حائز اهمیت بوده و باید مورد توجه قرار گیرند؛ زیرا در طول دوره نقاهت، بینی شخص بسیار حساس بوده و نباید هر فعالیتی را بدون اطلاع قبلی و مشورت با پزشک خود انجام دهد. با اندکی مراقبت بیشتر، سختی‌های بعد از عمل بینی هم به سلامتی می‌گذرند.

  • استفاده از چسب بینی
  • مراقبت از کبودی و التهاب‌های ایجاد شده
  • خودداری و اجتناب از انجام ورزش‌ها و فعالیت‌های بسیار سنگین
  • خودداری از مصرف و خوردن غذاهای سفت و خوراکی‌های ممنوعه (در این مورد به توصیه پزشک عمل کنید)
  • برداشتن آتل بعد از عمل (پس از گذشت یک هفته باید برای کشیدن بخیه‌ها و برداشتن آتل به پزشک مراجعه کنید)

ریکاوری بعد عمل

چند روز بعد از عمل بینی می‌توان کار کرد؟

بازگشت به کار بعد از عمل بینی بستگی مستقیمی به نوع کار شما دارد. اگر کارتان از نوع بدنی و فیزیکی است مانند «جوشکاری»، «نجاری» و مواردی از این دست باید حداقل یک هفته مرخصی بگیرید و بعد از آنکه پزشکتان اجازه داد سر کار بروید. ولی اگر کار شما به شکلی است که از خانه یا با استفاده از لپ‌تاپ می‌توانید آن را انجام دهید بعد از آنکه احساس کردید آمادگی‌ بازگشت به کار را دارید می‌توانید فعالیت خود را از سر بگیرید. فقط یادتان باشد که نباید در طول کار کردن، سرتان را خم کرده و به خودتان فشار بیاورید.

عوارض عمل بینی چیست؟

می‌دانیم که جراحی بینی نیز مانند همه جراحی‌های درمانی و زیبایی، یک سری عوارض و خطرات را با خود در پی دارد که فرد باید پیش از انجام عمل و اقدام برای آن، با آن‌ها آشنایی داشته باشد و اطلاعات لازم را نیز کسب کند.

عوارض عمل زیبایی بینی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • خونریزی: معمولا در طول چند روز اول پس از جراحی این موضوع اتفاق می‌افتد، اما در موارد نادری ممکن است بیشتر هم طول بکشد.
  • تغییر حس: پس از جراحی، ممکن است در حس و حرکت بینی شما تغییر ایجاد شود که عموما در چند هفته ابتدایی برطرف می‌شوند.
  • عفونت: عفونت ناشی از جراحی بینی، نادر است؛ اما اگر بهداشت را رعایت نکرده و نکات پس از عمل را نیز انجام نداده باشید، احتمال بروز آن بالا می‌رود.
  • علائم تنفسی: برخی از بیماران، ممکن است پس از عمل بینی، علائم تنفسی مانند سرفه، عطسه، خشکی بینی و گاهی اوقات احساس خفگی داشته باشند.
  • درد، تورم و کبودی: بعد از جراحی زیبایی بینی، از لحاظ ظاهری ممکن است درد، کبودی و تورم در ناحیه بینی و صورت شما رخ دهد که معمولا در طول مدت چند روز تا چند هفته بهبود پیدا می‌کند. در صورتی که تورم بینی بعد از مدت زمان در نظر گرفته شده کاهش نیابد، پزشک از آمپول تریامسینولون کمک می‌گیرد. این آمپول، نوعی ضدالتهاب قوی است که پزشک از آن برای از بین بردن تورم‌های سمج استفاده می‌کند.

به یاد داشته باشید که عدم توجه به مراقبت‌های ویژه از بینی پس از جراحی بینی و استفاده از داروهای تجویز شده توسط پزشک، می‌تواند به افزایش احتمال بروز عوارض منجر شود. لازم به ذکر است که تمامی این عوارض برای هر بیمار ممکن است متفاوت باشد و در برخی موارد، امکان دارد که عوارض بیشتری رخ دهد. بهترین راه برای کاهش ریسک عوارض عمل بینی، انتخاب جراح بینی باتجربه به همراه مهارت بالا و رعایت دقیق نکات پس از عمل است.

عوارض عمل بینی

نظرات کارشناسانه دوستان و اقوام پس از عمل جراحی زیبایی بینی

عمل بینی یک طرف و نظر کارشناسانه فک و فامیل یک طرف دیگر! اگر قصد دارید تا چند وقت آینده بینی‌تان را عمل کنید یا آن را عمل کرده‌اید و در دوره نقاهت بعد از عمل به سر می‌برید و گذرتان به این مقاله افتاده است تا پایان این گفتگوی کوتاه همراهمان باشید. چون نکته‌های ریزی که به شما می‌گوییم درست به اندازه مراقبت‌های قبل و بعد از عمل بینی، مهم هستند.

 معیار زیبا بودن یا نبودن بینی بعد از عمل چیست؟

افراد مختلف با هدف‌های مختلفی تن به عمل بینی می‌دهد. برخی به دلیل مشکلات تنفسی این کار را می‌کنند و در این بین می‌خواهند ایرادهای زیبایی بینی‌شان را هم برطرف کنند.

اما برخی از ابتدا با هدف زیباتر کردن بینی‌شان به سراغ عمل بینی می‌روند. حالا سوال اصلی این است که وقتی از «زیبایی» حرف می‌زنیم، دقیقا از چه چیزی سخن می‌گوییم؟ بیایید ببینیم آیا استاندارد جهانی برای زیبایی بینی وجود دارد؟

نگاهی به استاندارد جهانی زیبایی بینی

استانداردهای زیبایی بینی در جهان با توجه به کشورهای مختلف و فرهنگ‌های متفاوتی که دارند در نوسان است؛ مثلا آسیایی‌ها از بینی‌هایی که پل باریک، مرتفع و سوراخ‌های کوچکی دارند خوششان می‌آید و پهن بودن بینی‌شان آنها را آزار می‌دهد.

از طرف دیگر ایرانی‌ها از بینی‌هایی که پل مرتفعی دارند یعنی تیغه میانی بینی‌شان بلند است خوششان نمی‌آید و به دنبال کوتاه کردن ارتفاع و کوچک کردن بینی‌شان هستند. البته در این میان نکته بسیار مهمی وجود دارد.

از نظر عملی و در دنیای پزشکی، چیزی به اسم «استاندارد زیبایی بینی» وجود ندارد. اینکه عده‌ای از یک مدل بینی خوششان می‌آید و برخی دیگر از آن ناراضی هستند دلیل نمی‌شود تا همه مردم، شکل و شمایلشان را با توجه به آن خواسته، تغییر دهند.

زیبا بودن یا نبودن یک معیار نسبی است

معنای زیبایی یک چیز، به ذهنی که آن را تفسیر می‌کند برمی‌گردد. همانطور که یک نقاشی از نظر عده‌ای یک شگفتی و از نظر بقیه فقط چند خط بی‌معنی روی بوم است، زیبا بودن بینی هم چیزی فردی است که از درون شعله‌ور می‌شود.

  • مشاوره قبل از عمل: شما قبل از انجام عمل با جراحتان جلسه مشاوره خواهید داشت. در این جلسه با او در مورد مشکلاتی که در مورد بینی‌تان دارید و خواسته‌ای که از نتیجه عمل دارید حرف می‌زنید. با این حساب، بیش از 90 درصد نتیجه‌ای که بعد از عمل به دست می‌آورید بر اساس خواسته‌هایی که در این جلسه با جراحتان در میان می‌گذارید خواهد بود.
  • تاثیر حالت‌های روحی: برخی از نیازهایی که افراد آن را در طول زندگی‌شان احساس می‌کنند، از خلاءهای روحی آنها ریشه می‌گیرد. اگر خواسته یا ناخواسته با هدف بهتر کردن وضعیت روحی‌تان به سراغ جراحی زیبایی بینی بروید، هیچ نتیجه‌ای شما را راضی نمی‌کند و با شنیدن اولین نظر مخالف در مورد بینی‌تان حالت روحی‌تان بدتر از قبل هم می‌شود. بنابراین، اگر احساس می‌کنید که ظاهر بینی‌تان شما را آزار نمی‌دهد و مشکل تنفسی هم ندارید به جای عمل بینی، مشکلتان را با یک مشاور، روانشناس یا روانپزشک مطرح کنید تا این ماجرا از ریشه برایتان حل شود.
  • توجه به ساختار چهره و تناسب اندازه بینی با آن: هر مدل بینی به هر چهره‌ای نمی‌خورد. در جلسه مشاوره قبل از عمل، پزشکتان بهترین مدل بینی را با توجه به چهره‌تان به شما پیشنهاد می‌دهد. بنابراین فکر نکنید اگر کسی از اقوامتان با داشتن بینی عروسکی زیباتر شده است آن مدل بینی، شما را هم زیباتر می‌کند.

نظرات کارشناسانه دوست و آشنا با چه اهدافی بیان می‌شوند؟

متاسفانه بعد از عمل بینی و حتی زمانی که بینی در گچ است سیلی از نظرات کارشناسانه روانه فرد می‌شود. بیایید ببینیم که این نظرات با چه اهدافی بیان می‌شوند. کشف این موضوع در پیدا کردن راه مناسب برای روبه‌رو شدن با آنها به ما کمک می‌کند.

  • سلیقه‌های متفاوت: افراد مختلف، سلیقه‌های مختلفی دارند و این باعث می‌شود دو نفر در مورد یک چیز، دو نظر متفاوت بدهند. همین موضوع در مورد بینی هم روا است؛ مثلا کسی که از بینی عروسکی خوشش می‌آید بینی طبیعی در نظرش بزرگ جلوه می‌کند و طرفدار بینی طبیعی، بینی عروسکی را کوچک و غیر طبیعی می‌داند. مشکل اینجا است که این افراد با سلیقه‌های مختلف، نظرشان را پیش خودشان نگه نمی‌دارند و به کسی که تازه بینی خود را عمل کرده می‌گویند که بینی تو کوچک یا بزرگ شده است!
  • دلسوزی نابه‌جا: گاهی افراد به دلیل نگرانی زیادی که دارند فکر می‌کنند بینی فرد، خوب عمل نشده و می‌خواهند با خبر دادن این موضوع به او، وی را نجات دهند!
  • راهنمایی اشتباه: مشکل‌آفرین افراد در این دسته قرار می‌گیرند؛ یعنی کسانی که فکر می‌کنند اطلاعات کافی از عمل بینی و نکته‌های آن دارند. حتی ممکن است این افراد خودشان قبلا تجربه عمل بینی را داشته باشند. مشکل اینجا است که هم روش‌های جراحی بینی روز به روز پیشرفت می‌کنند و هم جراحی بینی از یک فرد به فرد دیگر فرق می‌کند. چون شرایط جسمی و روحی هر فرد، خواسته‌ها و مشکلاتی که داشته با هم تفاوت دارند. به همین دلیل، نمی‌توان برای همه یک نسخه پیچید و خوب یا بد شدن عمل بینی را از روی آن تشخیص داد.
  •  حسادت و کینه: برخی از افراد، دق و دلی‌های خودشان را در قالب یک نظر کارشناسانه برای اذیت کردن فرد به او تحویل می‌دهند.

تاثیر این نظرات روی شما چه خواهد بود؟

این نظرها چه کارشناسانه باشند و چه غیر کارشناسانه می‌توانند روی روحیه فردی که تازه بینی‌اش را عمل جراحی کرده تاثیر منفی بگذارند.

نظرات کارشناسانه دوست و آشنا با چه اهدافی بیان می‌شوند؟

برای مقابله با تاثیر این نظرات چه باید کرد؟

تا جایی که می‌توانید نه تنها در مورد عمل بینی بلکه در تمام مراحل زندگی‌تان خودتان را از انسان‌های سمی دور کنید. آنها نه خودشان خوب زندگی می‌کنند و نه می‌توانند زندگی خوب دیگران را تحمل کنند. در مورد افراد دلسوز هم بهتر است رک و راست به آنها بگویید که من به مشاوره قبل از عمل و مهارت پزشکم اعتماد دارم و منتظر نتیجه اصلی آن بعد از یک سال می‌مانم.

برای مقابله با تاثیر این نظرات چه باید کرد؟

چه کسانی می‌توانند در مورد بینی شما نظر بدهند؟

عزیزترین افراد خانواده‌تان یعنی مادر، پدر، خواهر، برادر، فرزند و همسرتان می‌توانند نظری صادقانه در مورد نتیجه نهایی بینی‌تان بدهند. البته آن هم بعد از خوابیدن ورم بینی‌تان نه زمانی که بینی‌تان هنوز در گچ است. بنابراین، نگرانی در این زمینه به خودتان راه ندهید و آرامش خودتان را به خاطر حرف‌هایی که باد هوا هستند بر هم نزنید.

دکتر علی قارونی جراح بینی

با دکتر قارونی جراح بینی، زیبایی را به چهره خود هدیه دهید

معیار زیبایی در ایران همزمان با جهان در حال تغییر است. در حقیقت، اصلی‌ترین معیار زیبایی چه در ایران و چه در جهان، فکر و احساسی است که شما راجع به خودتان دارید. اگر با مشکلات بینی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنید یا شکل ظاهری بینی‌تان شما را آزار می‌دهد نیازی نیست که به دنبال معیارهای زیبایی مختلف بگردید. تنها کافی است پزشک قابل اعتماد، با تجربه و معتبری مثل دکتر علی قارونی را پیدا کرده و مسئولیت جراحی بینی‌تان را به او بسپارید. بعد از آن، نتیجه عمل را به شکلی معقول با معیار زیبایی درونی‌تان بسنجید و یک نفس راحت بکشید. چون شما همیشه زیبا هستید. همچنین برای درک بهتر و تکمیل مطالبی که در مورد بینی گفتیم می‌توانید به مقاله‌های پل بینی کجاست و از کجا بفهمیم پولیپ بینی داریم هم سر بزنید.

علی قارونیمشاهده نوشته ها

Avatar for علی قارونی

دکتر علی قارونی متخصص گوش وحلق وبینی و جراحی پلاستیک صورت میباشند.ایشان مدرک تخصص خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت نموده اند.ودر حال حاضربیشترین تمرکز خود را معطوف به انجام جراحی های زیبایی بینی وصورت نموده اند.

16 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *