جراحی سوراخ های بینی

همه چیز در مورد جراحی سوراخ‌های بینی

جراحی زیبایی سوراخ‌های بینی با هدف تغییر اندازه و شکل سوراخ‌های بینی انجام می‌شود. این جراحی می‌تواند به صورت مستقل یا در ادامه یک جراحی بینی به اجرا دربیاید.

در این مقاله، شما را با نکته‌هایی که باید در مورد جراحی سوراخ‌های بینی بدانید آشنا می‌کنیم. اگر یکی از دلیل‌های مهم شما برای انجام عمل زیبایی بینی، کنار نیامدن با شکل و اندازه سوراخ‌های بینی‌تان است تا پایان این کندوکاو در کنار ما باشید.

چه دلیل‌های ما را به سمت جراحی سوراخ‌های بینی سوق می‌دهند؟

افرادی که با هدف متناسب کردن اندازه و شکل سوراخ‌های بینی‌شان به سراغ متخصصان گوش و حلق و بینی می‌روند دلیل‌های متفاوتی برای خودشان دارند. در ادامه به چند مورد از این دلیل‌ها سر می‌زنیم:

· پهن بودن سوراخ‌های بینی

داشتن سوراخ‌های بینی پهن می‌تواند تاثیری منفی روی زیبایی چهره و تناسبات آن بگذارد.

· متقارن نبودن سوراخ‌های بینی

گاهی، مشکل ما پهن بودن سوراخ‌های بینی نیست. چیزی که روی اعصابمان قدم‌رو می‌رود، متقارن نبودن آنها است که نه تنها روی زیبایی بلکه روی کیفیت تنفس هم تاثیر منفی می‌گذارد.

· بزرگ بودن سوراخ‌های بینی

اگر سوراخ‌های بینی بیش از اندازه بزرگ باشند، نه تنها روی زیبایی بلکه روی سلامت حفره بینی هم تاثیر منفی می‌گذارند؛ مثلا می‌توانند باعث خشک شدن مخاط بینی و به وجود آمدن مشکلات تنفسی شوند.

علت ایجاد اختلال و اشکال در سوراخ‌های بینی چیست؟

جراحی زیبایی سوراخ‌های بینی با هدف تغییر اندازه و شکل سوراخ‌های بینی انجام می‌شود. این جراحی می‌تواند به صورت مستقل یا در ادامه یک جراحی بینی به اجرا دربیاید.

معمولا سه دلیل اصلی پشت این قضیه پنهان شده‌اند:

· دلیل‌های ژنتیکی

برخی از افراد با مشکل در سوراخ‌های بینی‌، متولد می‌شوند؛ مثلا از بدو تولد، سوراخ‌های بینی‌شان نامتقارن، بیش از اندازه بزرگ یا پهن هستند.

· جراحی زیبایی بینی

یکی از چالش‌هایی که موقع عمل زیبایی بینی به وجود می‌آید، قرینه در نیامدن سوراخ‌های بینی است. حالا این موضوع به خودی خود می‌تواند دلیل‌های مختلفی داشته باشد؛ مثلا:

1. ضعیف بودن غضروف بینی

در برخی افراد، غضروف بینی قدرت چندانی ندارد. همین موضوع می‌تواند باعث عدم تقارن سوراخ‌های بینی بعد از عمل شود.

2. کم بودن تجربه جراح

این ماجرا بیشتر به دست جراحانی اتفاق می‌افتد که تازه کار خود را شروع کرده‌اند و تجربه چندانی در زمینه عمل بینی ندارند.

3. ضخیم بودن پوست بینی

در افرادی که پوست بینی ضخیمی دارند، تورم بینی با سرعت کمتری فروکش می‌کند. همین موضوع می‌تواند بی‌قرینگی موقتی را در ظاهر سوراخ‌های بینی به وجود آورد.

4. به وجود آمدن اسکار شدید در محل‌های برش

در برخی افراد، زخم‌ها با اسکارهای زیاد ترمیم می‌شوند. تشکیل این اسکارها می‌تواند زمینه بی‌قرینگی سوراخ‌های بینی را ایجاد کند.

5. کم‌کاری در مراقبت‌های بعد از عمل

هر چقدر از اهمیت مراقبت‌های بعد از عمل بینی به ویژه دوره نقاهت برایتان بگوییم باز هم حق مطلب ادا نمی‌شود.

اگر بهترین جراح دنیا بینی شما را که در بهترین وضعیت ممکن برای عمل زیبایی بینی قرار دارد جراحی کند و شما از پس مراقبت‌های بعد از عمل بینی برنیایید، نتیجه‌ای که باید بگیرید را نخواهید گرفت!

مثلا اگر در دورانی که پزشک استفاده از عینک را برایتان ممنوع کرده است، عینک بزنید با ایجاد فشار روی پل بینی که در آسیب‌پذیرترین حالت خود قرار دارد می‌توانید باعث تغییر شکل سوراخ‌های بینی شوید. دست زدن به بینی و بازی کردن با گچ و چسب بینی هم همین نتیجه را به دنبال خواهد داشت.

· چالش‌های آناتومی بینی

بعضی بینی‌ها آناتومی مشکل‌سازی دارند و پزشک برای قرینه کردن سوراخ‌های آن باید چند برابر بیشتر، دقت و تلاش را صرف کند. اگر نتواند از پس این چالش‌ها بربیاید، شما هم مجبور می‌شوید با مقداری بی‌قرینگی بینی‌تان کنار بیایید.

· آسیب‌هایی که به بینی وارد شده‌اند

گاهی بینی به دلیل‌های مختلفی دچار آسیب می‌شود. نامتقارن شدن سوراخ‌های بینی می‌تواند از عوارض این صدمه‌ها هم باشد.

از کجا بفهمیم سوراخ‌های بینی ما اندازه هستند؟

این مورد را در نظر داشته باشید که در حالت طبیعی، صورت بیشتر انسان‌ها کاملا قرینه نیست و بقیه هم متوجه این قرینه نبودن نمی‌شوند. ولی در برخی از افراد، این قرینه نبودن شدت بیشتری دارد و به همین دلیل آنها را آزار می‌دهد.

از طرف دیگر، معیار زیبا بودن بینی چیزی نسبی است. بخشی از این نسبی بودن به فرهنگ یک کشور و بخشی به نظر شخصی فرد بستگی پیدا می‌کند. ولی در کل، چند روش برای فهمیدن اینکه سوراخ‌های بینی متناسب هستند یا نه، وجود دارند. بیایی چند مورد را با هم بررسی کنیم.

· اندازه‌‌گیری پهنای بینی

•	اندازه‌‌گیری پهنای بینی

از گوشه داخلی هر چشم خود، یک خط عمودی فرضی ترسیم کنید و آن را تا ناحیه کناری نوک بینی خود امتداد دهید.

فاصله بین این دو خط عمودی، در واقع همان پهنای بینی شما است و انتهای این خطوط عمودی نشان خواهد داد که مرز سوراخ های بینی شما در چه ناحیه‌ای باید قرار داشته باشند تا بشود گفت اندازه‌ آنها‌ ایدئال است.

· نسبت میان ستونک بینی با پایه پره بینی

بعضی از منابع دیگر نسبت قسمت میانی حفره‌های بینی یا همان «کلوملا» یا «ستونک بینی» با قاعده پره بینی را به عنوان یک معیار دیگر برای تعیین اندازه مناسب سوراخ‌های بینی مطرح می‌کنند. به گفته آن‌ها، این نسبت باید حدود 1 الی 2 میلی متر باشد.

· تشکیل مثلث نوک بینی و سوراخ‌های آن از پایین

•	تشکیل مثلث نوک بینی و سوراخ‌های آن از پایین

در برخی دیگر از منابع، نمای پایین بینی – وقتی از زیر به بینی نگاه می‌کنید – باید یک مثلث را تشکیل دهد. هر چقدر که این شکل از مثلث دورتر و به دایره یا مربع، نزدیکتر شود، به همان اندازه از استاندارد نسبی زیبایی بینی هم دورتر می‌شود.

چطور جراحی سوراخ‌های بینی به زیبا کردن آن کمک می‌کند؟

چطور جراحی سوراخ‌های بینی به زیبا کردن آن کمک می‌کند؟

هدف از جراحی سوراخ‌های بینی این است که اندازه آنها جمع‌و‌جورتر شود در حالی که تنفس فرد دچار اختلال نشود و سوراخ‌های بینی هم تا حد امکان، قرینه شوند.

معمولا جراح برای انجام این کار مقداری از بخش پایینی پره‌های بینی را جدا کرده و دو پره بینی را به هم بخیه می‌زند. به این ترتیب، سوراخ بینی به اندازه کافی کوچک و قرینه می‌شود.

البته این را هم بگوییم که دست پزشک برای کوچک کردن سوراخ‌های بینی چندان باز نیست. چون این عمل جراحی، دائمی است و اگر بینی بیش از اندازه کوچک شود نمی‌توان برای آن کاری زیادی انجام داد.

به همین دلیل یک نسبت کلی برای این کار وجود دارد؛ مثلا اگر عرض سوراخ بینی 8 میلیمتر باشد، تبدیل کردن آن به یک سوراخ 6 میلیمتری مناسب خواهد بود اما کمتر از آن دردسرساز می‌شود.

عمل ترمیمی سوراخ‌های بینی چطور انجام می‌شود؟

معمولا جراحان برای انجام عمل ترمیمی بینی بین شش ماه تا یک سال صبر می‌کنند. سپس در مورد روش برخورد با این قرینه نبودن یا مشکلات تنفسی که در پی آن به وجود می‌آیند تصمیم می‌گیرند. در ادامه شما را چند روش ترمیم قرینگی سوراخ‌های بینی آشنا می‌کنیم.

· جراحی ترمیمی سوراخ‌های بینی

در مواردی که مشکلات ایجاد شده در سوراخ‌های بینی شدید باشند، پزشک از جراحی برای ترمیم آن کمک می‌کند. هر چقدر که آسیب بیشتر باشد، کار پزشک در جراحی ترمیمی هم سخت‌تر خواهد بود.

· استفاده از تزریق در بینی

در مواردی که پزشک تشخیص دهد بینی با چند تزریق می‌تواند به نتیجه مطلوبی برسد دست به تیغ نمی‌شود و کار را با چند تزریق تمام می‌کند. این موضوع به نفع شما است.

چون بدون انجام عمل بینی و طی کردن چالش‌های بعد از آن می‌توانید خیلی زودتر و با کوتاه‌ترین دوره نقاهت به نتیجه‌ای که دوست دارید برسید.

چالش‌های عمل سوراخ‌های بینی

چالش‌های عمل سوراخ‌های بینی

چند چالش در این زمینه وجود دارند که بهتر است از آنها خبر داشته باشید؛ مثلا:

· افراد آینه به دست

برخی بعد از عمل بینی به ویژه بعد از جراحی سوراخ‌های بینی‌شان دچار نوعی وسواس می‌شوند و با شکل‌های مختلفی از آینه به دنبال کوچکترین مشکل در قرینگی بینی‌شان می‌گردند.

به قول دکتر قارونی، اگر شما بتوانید دو دایره کاملا متقارن روی کاغذ بکشید، جراحتان هم می‌تواند دو سوراخ بینی را 100 درصد متقارن از کار در بیاورد.

· نقش منفی تورم بینی در قرینگی سوراخ‌های بینی

وقتی بعد از عمل زیبایی، بینی دچار تورم می‌شود این قرینه نبودن هم می‌تواند یکی از چالش‌هایی باشد که فرد را آزار می‌دهد. خوشبختانه، بیشتر این قرینه نبودن سوراخ‌های بینی بعد از عمل، با برطرف شدن تورم از بین می‌رود و جای نگرانی وجود نخواهد داشت.

 آیا بعد از جراحی سوراخ‌های بینی به مراقبت‌های خاصی نیاز است؟

بله. حتی بعد از عمل جراحی سوراخ‌های بینی، چه با هدف ترمیم باشد و چه به صورت مستقل فقط با هدف متناسب کردن سوراخ‌های بینی، به مراقبت بعد از عمل نیاز دارید. در ادامه چند مورد از مهم‌ترین موارد این بخش را با شما در میان می‌گذاریم.

· از خونریزی زیاد جلوگیری کنید

مقداری خونریزی از بینی آن هم در روزهای اول بعد از عمل بینی، طبیعی است. ولی اگر مقدار این خونریزی افزایش پیدا کرد حتما به پزشکتان اطلاع دهید.

· از کمپرس سرد برای کاهش کبودی و تورم استفاده کنید

در روز اول بعد از عمل، کمپرس سرد را هر ۲۰ دقیقه یک بار به مدت ۱۵ دقیقه روی چشم‌ها و اطراف بینی قرار دهید. این کار ساده به کاهش تورم، التهاب، خونریزی و حتی درد احتمالی بینی هم کمک می‌کند.

· به بالا بالاها نگاه کنید

به بالا بالاها نگاه کنید

به زبان ساده، سرتان را بالا بگیرید. موقع راه رفتن، خوابیدن، کار با لپ‌تاپ، تماشای تلویزیون، خوردن غذا و هر فعالیتی که انجام می‌دهید حواستان باشد که سرتان به سمت پایین خم نشود.

· مراقب داروهایی که مصرف می‌کنید باشید

داروهای مسکن مانند «استامینوفن» را طبق دستور پزشک مصرف کنید. آنتی‌بیوتیک‌های تجویز شده توسط پزشکتان را هم تا مدت مشخص و بدون دستکاری در دوز آنها بخورید و اگر به صورت پماد است در بیرون و داخل بینی‌تان طبق دستور پزشکتان مورد استفاده قرار دهید.

در این میان، حواستان به مصرف خودسرانه داروهایی که می‌توانند میزان خونریزی را بیشتر کنند مانند «آسپرین» و «ایبوپروفن» باشد!

· غذاهایی نرم و پوره شده مصرف کنید

مصرف هر نوع غذا، مغزهای گیاهی و میوه‌هایی که سفت هستند در طول دوره نقاهت، ممنوع است. نباید با جویدن چیزهای سفت و ترد به عضلات صورت و بافت بینی‌تان فشار وارد کنید.

· با گچ بینی‌تان ور نروید!

شاید بینی‌تان زیر اسپلینت یا همان گچ بینی‌تان دچار خارش شود یا دلتان بخواهد صورتتان را با کمی آب تمیز کنید یا حتی از نظر شما پزشک، گچ بینی‌تان را کج بسته باشد و هوس صاف کردن آن به سرتان بزند! لطفا در این جور مواقع، گول ذهنتان را نخورید و دست به گچ بینی‌تان نزنید.

· به دنبال تخلیه ترشحات بینی‌تان با فشار نباشید

فین کردن، شستشوی شدید، فرو کردن گوش پاک کن داخل حفره بینی، فرو کردن انگشتتان – حتی انگشت کوچک دستتان – در بینی با هدف تمیز کردن یا خارج کردن ترشحات یا لخته‌های خون، حرکتی کاملا ممنوع است. به جای این کار از شستشوی بینی با سرم و سرنگ بدون سوزن آن هم با حداکثر ملایمت استفاده کنید.

· زیر نور آفتاب نروید

از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب و هر گونه گرما خودداری کنید. نور آفتاب و گرما می‌تواند باعث تورم و التهاب بیشتر بینی شوند. بهتر است از کلاه لبه‌دار و ضد آفتاب استفاده کنید. لطفا از رفتن به سونا و حمام هم منصرف شوید.

· عینک نزنید

همانطور که در طول مقاله برایتان گفتیم، فشار عینک روی پل بینی می‌تواند باعث ایجاد تغییر در سوراخ‌های بینی شود. به همین دلیل پزشکان توصیه می‌کنند که تا دو ماه بعد از عمل بینی از عینک طبی و آفتابی استفاده نکنید. به جای عینک طبی می‌توانید از لنز یا عینک‌هایی که به پیشانی متصل می‌شوند کمک بگیرید.

· از قرار گرفتن در معرض دود سیگار، خودداری کنید

دود سیگار و در کل هر نوع دودی می‌تواند بینی حساس شما را تحریک کرده و باعث ایجاد التهاب در بینی، افزایش تورم و آهسته‌تر شدن روند بهبود بینی شود. حداقل تا دو ماه بعد از عمل بینی، سیگار و قلیان نکشید.

پاسخ به چند پرسش پُرتکرار در مورد جراحی سوراخ‌های بینی

· آیا با جراحی بینی می‌توان اندازه سوراخ‌های بینی را کوچک کرد؟

بله. جراحی سوراخ‌های بینی هم می‌تواند در کنار جراحی کامل بینی و هم به صورت مستقل انجام شود.

· آیا جراحی سوراخ‌های بینی به مراقبت بعد از عمل نیاز دارد؟

بله برای گرفتن نتیجه مطلوب باید در انجام مراقبت‌های بعد از عمل، مصرف‌ داروها و پمادها کاملا دقت کنید.

· آیا جراحی ترمیمی می‌تواند تقارن را به سوراخ‌های بینی برگرداند؟

این موضوع به میزان قرینه نبودن و آسیبی که در اثر جراحی قبلی بینی در سوراخ‌های بینی ایجاد شده‌اند بستگی دارد. ولی در کل، اگر جراح با مهارتی را برای این عمل انتخاب کنید این قرینگی تا اندازه قابل قبولی به وجود خواهد آمد.

با انتظار نتیجه‌ای معقول و نه عجیب به سراغ عمل بینی بروید

در بسیاری از موارد، قرینه نبودن سوراخ‌های بینی چیزی است که در اثر بررسی وسواس‌گونه سوراخ‌های بینی در ذهن فرد به وجود می‌آید. در حقیقت، بسیار از مردم جهان صورت کاملا قرینه‌ای ندارند.

ولی تناسب کلی چهره‌شان در کل، آنها را زیبا نشان می‌دهد. شما هم با هر هدفی که به سراغ جراحی سوراخ‌های بینی‌تان می‌روید یادتان باشد که نتیجه این جراحی، چیزی نسبی است اما اگر در انتخاب جراحتان دقت کرده باشید این نسبیت، شما را راضی خواهد کرد.

دکتر قارونیمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر قارونی

دکتر علی قارونی متخصص گوش وحلق وبینی و جراحی پلاستیک صورت میباشند.ایشان مدرک تخصص خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت نموده اند.ودر حال حاضربیشترین تمرکز خود را معطوف به انجام جراحی های زیبایی بینی وصورت نموده اند.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *