رشد استخوان بینی بعد از جراحی

رشد استخوان بینی بعد از جراحی، یکی از عوارض ناخواسته جراحی بینی است که به صورت بی نظمی هایی در پل و اطراف نوک بینی بروز می کند. قطعا مواردی از قبیل میزان مهارت جراح، استخوانی یا گوشتی بودن بینی، روش جراحی و مراقبت های بعد از عمل، در بروز این عارضه دخیل هستند. به همین جهت در این مطلب به علت رشد استخوان بینی پس از جراحی یا بازگشت قوز بینی پس از جراحی خواهیم پرداخت.

علت برآمدگی استخوان بینی پس از جراحی

بسیاری از افراد به علت عدم رضایت از بینی خود و به جهت رفع نواقص بینی، اقدام به جراحی بینی می کنند، اما این جراحی همانند سایر جراحی ها عوارضی را به همراه خواهد داشت که از جمله آن ها، می توان به رشد استخوان بینی بعد از جراحی و بازگشت قوز بینی پس از جراحی اشاره نمود. شایان به ذکر است که این عارضه بیشتر در بینی های استخوانی بروز کرده و دلایل مختلفی در پدیدار شدن آن دخیل هستند که از جمله این دلایل عبارتند از:

برآمدگی استخوان کنار بینی بعد از جراحی به دلیل تورم

تورم بافت بینی را می توان از جمله مهم ترین ‌دلایل برآمدگی استخوان کنار بینی و پل بینی دانست. سرعت کم در ترمیم و بهبود تورم بافت، سبب برآمدگی در ناحیه مذکور خواهد شد. به طور معمول پزشکان مدت زمان کاهش تورم بینی را یک سال در نظر گرفته اند. البته در صورت باقی ماندن این برآمدگی، پس از گذشت یک سال، نیاز به مداخلات پزشکی خواهد بود.

برآمدگی استخوان بینی به دلیل تشکیل پینه

از دیگر علل برآمدگی استخوان بینی پس از جراحی، ایجاد پینه در محل برش استخوان است. به عبارتی می توان گفت که احتمال تشکیل پینه در محل برش استخوان ها و در زمان جوش خوردن استخوان وجود دارد.

برآمدگی استخوان بینی به علت استخوان اضافی

در صورتی که پس از گذشت یک سال، همچنان برآمدگی استخوان باقی ماند، به احتمال زیاد علت آن، وجود استخوان اضافی خواهد بود که متاسفانه در این صورت این استخوان و برجستگی ها، به خودی خود از بین نرفته و باید جهت درمان به پزشک متخصص مراجعه شود.

چه عواملی بر رشد استخوان بینی بعد از جراحی اثر می گذارند؟

همان طور که پیش از این نیز گفته شد، عوامل متعددی در رشد استخوان بینی بعد از جراحی دخیل هستند که از جمله آن ها، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

مهارت جراح: یکی از مهم ترین مواردی که بر نتیجه تمامی جراحی ها موثر خواهد بود، مهارت جراح است، به گونه ای که هر چه جراح زبده تر و با تجربه تر باشد، نتیجه جراحی نیز بهتر خواهد شد.

نوع بینی: قطعا در بینی های گوشتی، نسبت به بینی های استخوانی به علت وجود پوست ضخیم، ورم بیشتری دیده می شود.

روش جراحی: از آن جایی که در جراحی بینی باز به جهت رفع مشکلات بینی، برش های بزرگی ایجاد می شود، احتمال رشد استخوان بینی بعد از جراحی زیاد خواهد شد.

مراقبت پس از عمل: علاوه بر موارد ذکر شده، مراقبت بعد از عمل در رشد استخوان بینی بعد از جراحی، نقش اساسی را ایفا می کند.

بازگشت قوز بینی

آیا قوز بینی پس از عمل باز می گردد؟

یکی از پرسش های پر تکرار افراد دارای قوز بینی، احتمال بازگشت قوز بینی پس از جراحی است. در پاسخ به این پرسش باید موارد متعددی را در نظر گرفت. از جمله این که علت برآمدگی روی استخوان چیست؟ به طور کلی می توان گفت که احتمال بازگشت قوزبینی حدود 5 تا 10 درصد بوده و بقیه موارد پس از گذشت دوره نقاهت و به کمک چسب و‌ گچ بینی و ماساژ بینی بهبود می یابد. تراشیده شدن استخوان بینی، احتمال ایجاد برآمدگی به صورت موقت را به همراه دارد که جای نگرانی نبوده و به مرور زمان برطرف خواهد شد. البته از هر اقدامی، جهت انجام جراحی با پزشک جراح خود مشورت نمایید.

عوامل موثر بر بازگشت قوز بینی

عوامل زیر در بازگشت قوزبینی پس از جراحی دخیل هستند:

سن بیمار: از آن جایی که در نوجوانی، بینی همچنان رشد دارد، انجام جراحی در این سنین احتمال بدشکلی بینی پس از عمل را به همراه دارد. به همین جهت اکثریت جراحان در سنین کم، بیمار را جراحی نخواهند کرد.

برخی احتمالات پیش بینی نشده: به دلیل این که تمامی موارد جراحی بینی تحت کنترل پرشک جراح نیست، تضمین صد در صدی جهت عدم برگشت قوزبینی وجود نخواهد داشت.

همچنین بازگشت قوزبینی در برخی افراد به علت مشکلات ساختاری است.

رشد استخوان روی بینی خطری را به همراه دارد؟

در حالت کلی برآمدگی استخوان بینی و رشد استخوان بینی بعد از جراحی، بخشی از روند صحیح بهبودی بوده و مگر در موارد خاص، نمی توان آن را نشانه خطر دانست. بنابراین در صورتی که با گذشت یک سال، ورم بینی شما کاهش نیافت، باید پزشک خود را در جریان گذاشت.

آیا استخوان بینی بعد از عمل ورم می کند؟

میزان ورم پس از جراحی رینوپلاستی، بستگی به میزان کار انجام شده روی استخوان خواهد داشت. به همین جهت برخی بیماران با ورم جزئی و برخی با ورم متوسط مواجه خواهند شد.

برآمدگی استخوان کنار بینی بعد از عمل

برآمدگی استخوان بینی مستلزم جراحی دوباره است؟

در صورتی که بیمار با رشد استخوان بینی بعد از جراحی یا ریزش جزئی غضروف تیغه بینی مواجه شود، می توان به کمک جراحی، استخوان و امتداد غضروف را روی پل بینی برداشت. البته تشخیص مجدد جراحی نیز بستگی به نظر پزشک و وضعیت بینی خواهد داشت. قطعا یکی از بهترین پزشکان در این زمینه، دکتر قارونی جراح بینی است که با در نظر گرفتن معیار زیبایی در ایران و شرایط بیمار، بینی را به گونه ای جراحی خواهد کرد که با کم ترین عوارض مواجه شوید.

درمان برآمدگی استخوان بینی

اگر برآمدگی استخوان کنار بینی بعد از عمل، ناشی از پینه یا تورم باشد، به خودی خود رفع می شود، اگر چه جهت تسریع فرآیند بهبود، ممکن است کورتون تجویز شود و در صورتی که برآمدگی استخوان به دلیل وجود استخوان اضافی باشد، پزشک سوهان یا عمل جراحی ترمیمی را تجویز خواهد کرد.

آمپول تریامیسونولون، کورتون است؟

در پاسخ به این پرسش که آیا آمپول تریامیسونولون کورتون است یا خیر، باید گفت که این آمپول از جنس کورتون بوده و ممکن است جهت کاهش تورم بینی توسط پزشک تجویز شود. در صورت شدید بودن تورم، احتمال تزریق کورتون در 4 مرتبه وجود دارد.

جلوگیری از قوز بینی

روش های جلوگیری از برآمدگی استخوان بینی بعد از عمل

معمولا پس از جراحی رینوپلاستی و به جهت جلوگیری از رشد استخوان بینی بعد از جراحی، روش هایی نظیر ماساژ نرم و ‌‌کمپرس سرد توصیه می شود. اما به طور کلی توجه به موارد ذکر شده در زیر به کنترل برآمدگی استخوان بینی کمک خواهد کرد.

تشخیص زود هنگام برآمدگی

بررسی دائمی برآمدگی بینی بعد از جراحی زیبایی ضروری است. نظارت همیشگی و منظم خصوصا تا 6 هفته اول بعد از جراحی، به تشخیص زود هنگام رشد استخوان بینی بعد از جراحی کمک خواهد کرد. البته این نکته را فراموش نکنید که دچار استرس و وسواس در این زمینه نشوید. بنابراین موارد زیر را به صورت روزانه کنترل کنید:

  • هر روز بینی خود را جهت بررسی برآمدگی استخوان بینی در نظر بگیرید.
  • به راحتی و با دست تمیز، برآمدگی ایجاد شده در بینی را لمس کرده و میزان درد در این ناحیه را بسنجید.
  • هر هفته از بینی خود عکس گرفته و تصاویر را با یک دیگر مقایسه کنید تا متوجه هر گونه تغییر یا استخوان اضافی شوید.
    مراقبت های فوری
  • در صورت مواجه شدن ناگهانی با رشد استخوان بینی بعد از جراحی، خونسردی خود را حفظ کرده و از کمپرس یخ کمک بگیرید.
  • سرتان را در زمان استراحت بالا بگیرید تا به کاهش التهاب و ورم کمک کنید.
  • همچنین می توانید جهت بالا نگه داشتم سر، از بالش استفاده کنید.
  • دریافت مشاوره از پزشک

سعی کنید ارتباط خود را با پزشک جراح حفظ کرده و در صورت مشاهده علائمی نظیر برآمدگی استخوان، عفونت و احساس درد زیاد، پزشک خود را در جریان قرار دهید و اجرای راه حل های پزشک، نظیر مصرف آنتی بیوتیک و مسکن و انتخاب بهترین گزینه درمان حرفه ای، از رشد استخوان بینی بعد از جراحی جلوگیری خواهد کرد.

سخن پایانی

این مطلب را به رشد استخوان بینی بعد از جراحی پرداختیم تا در صورتی که پس از عمل بینی با این عارضه مواجه شدید، خونسردی خود را حفظ کرده و روش های ذکر شده در این مطلب را به کار گیرید. قطعا انتخاب پزشک مجرب و با تجربه و به کارگیری توصیه های ایشان، عوارض جراحی بینی را به طور چشمگیری کاهش خواهند داد.

3 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *