کج شدن بینی بعد از عمل یکی از عواملی است که بسیاری از افراد از آن رنج میبرند. این موضوع سبب کاهش اعتماد به نفس آنها در زیبایی میشود. بنابراین برخی از آنها سعی میکنند که با راهکارهایی مختلف، کجی بینی خود را درمان کنند. ممکن است عدهای، درمان کجی بینی بدون عمل را ترجیح دهند اما بیشتر آنها برای درمان نافرمی بینی خود، تن به عمل جراحی زیبایی میدهند.
بهتر است بدانید ممکن است در برخی از شرایط بعد از جراحی، بهبودی حاصل نشده و فرد مجددا دچار کجی بینی شود که در اصطلاح پزشکی به آن crooked Nose گفته میشود. این نافرمی یا کجی بینی بیشتر در نوک بینی دیده میشود بنابراین بعضی از آنها با پدیده کج شدن نوک بینی بعد از عمل مواجه میشوند. ما در ادامه به بررسی کج شدن بینی بعد از جراحی میپردازیم. همراه ما باشید.
بینی کج به چه معناست؟
نافرمی بینی یا کجی بینی به این معنی است که بینی شما از یک فرم هرمی مستقیم و صافی پیروی نکرده باشد. این فرم بینیها به سمت چپ و یا راست تمایل دارند و دارای ناهماهنگی خاصی هستند که باعث میشوند بینی شما کج دیده شود. ممکن است میزان این کجی بهقدری کم باشد که اصلا دیده نشود. اما اگر درجه کجی بینی زیاد باشد، سبب مشکلات تنفسی میشود. لازم به ذکر است که عواملی مثل وراثت، شکستگی و غیره سبب کج شدن بینی میشوند.
به این نکته توجه داشته باشید که نباید کج شدن بینی بعد از عمل را با انحراف بینی اشتباه گیرید. چرا که این دو علیرغم شباهتهای ظاهری با یکدیگر متفاوتند. در بخش بعدی تلاش شده که به بررسی تفاوت کجی بینی با انحراف بینی پرداخته شود.
تفاوت کجی بینی با انحراف بینی
مسئله انحراف بینی با کجی بینی بسیار متفاوت است زیرا کجی بینی باعث بهم ریختگی ظاهری شده و در آن فرم بینی به سمت چپ یا راست منحرف میشود. اما انحراف بینی در صورت کج شدن تیغه میانی بینی به وجود میآید و ممکن است این کجی در ظاهر افراد دیده نشود.
اگر بینی شما دارای انحراف باشد، ممکن است متوجه نشوید که دارای انحراف بینی هستید بنابراین یکی از راههای تشخیص آن این است که به دکتر گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا از طریق سیتیاسکن بتوانید انحراف بینی خود را تشخیص دهید. با این کار متوجه میشوید که انحراف و کج شدن بینی بعد از عمل اتفاق افتاده است یا خیر؟ در این قسمت به تفاوت کجی بینی با انحراف بینی پرداختیم و متوجه شدیم که این دو مورد با هم یکی نیستند و کجی بینی را میتوان به عنوان زیرمجموعه انحراف بینی در نظر گرفت.
علل کج شدن بینی بعد از عمل
در اکثر جراحیهای زیبایی، جراح تمام تلاش خود را به کار میگیرد تا نتیجه عمل، مطلوب و مناسب باشد. از این جهت این کار را با دقت و ظرافت تمام انجام میدهد. عمل بینی نیز مانند تمام جراحیهای دیگر به توجه و دقت کافی جراح نیازمند است. بنابراین به این نکته توجه داشته باشید که این جراحی ممکن است دارای خطای انسانی نیز باشد. زیرا در فرم طبیعی بینی انسان دستکاری انجام شده است پس این احتمال وجود دارد که بینی بعد از عمل دچار کجی شود.
اگر این کجی بسیار جزئی باشد، قابل چشمپوشی است اما اگر میزان کجی بینی فراتر از انتظار باشد، باید از درمان کجی بینی با جراحی ترمیمی کمک بگیرید.
آشنایی با مهمترین عوامل کج شدن بینی بعد از عمل
تا به اینجای مطلب تلاش شد تا مفهوم درستی از کج شدن بینی بعد از عمل و همچنین تفاوت کجی بینی با انحراف بینی بهطور دقیق معرفی گردد. بهنظر میرسد که وقت آن رسیده تا به بررسی مهمترین و موثرترین دلایل بر کج شدن بینی پس از عمل جراحی پرداخته شود. بسیاری از افراد معتقدند که ترما یا شکستگی، اصلیترین علت کج شدن بینی است و آن را جزء شایعترین دلایل محسوب میکنند.
معمولا آن دسته از افرادی که نوع شغل و فعالیتشان بهگونهای است که در معرض شکستگی بینی قرار دارند، بیشتر دچار ترما بینی میشوند. این افراد ممکن است که پس از عمل جراحی، فرم طبیعی بینی خود را بهدلایل مختلف بهدست نیاورند و اساسا بهدنبال چرایی کج شدن بینی بعد از عمل باشند. ما در این قسمت از سایت دکتر قارونی سعی کردهایم تا به معرفی مهمترین عوامل کج شدن بینی بعد از عمل جراحی پرداخته شود.
- کجی بینی بهدلیل وراثت
ازجمله عوامل موثر بر کج شدن بینی بعد از عمل، عامل وراثت است. معمولا آن دسته از افرادیکه بدون هیچ شکستگی دچار کجی یا انحراف بینی هستند، بعد از عمل هم مقداری از کجی را بر روی بینی خود مشاهده میکنند. تجربه ثابت کرده است که در این گروه از افراد، سوراخهای دماغ با یکدیگر تقارن ندارند.
- استفاده نکردن از جراح مجرب
در موارد بسیاری مشاهده شده است که بیمار بهعلت مراجعه نکردن به جراح متخصص و مجرب، دچار کجی بینی بعد از عمل شده است. بهجرات میتوان گفت به هر میزان که پزشک جراح به عمل مسلطتر و اگاهیاش از تکنیکهای معرفیشده روز دنیا بالاتر باشد، احتمال موفقیت آن در اصلاح فرم بینی بیشتر بوده و در نتیجه عمل برای شخص مراجعهکننده با رضایت بالاتری بههمراه خواهد بود.
- توجه نکردن به مراقبتهای پس از عمل
سومین عامل موثر بر کج شدن بینی بعد از عمل که در این قسمت به بررسی آن پرداخته خواهد شد، توجه نکردن بیمار به مراقبتهای پس از عمل جراحی است. همانطور که میدانید، یک عمل زمانی به نتیجه دلخواه خود خواهد رسید که پزشک و بیمار نقشهای خود را بهخوبی ایفا کنند. هرچقدر که بیماران به انجام مراقبتهای پس از عمل توجه داشته باشند، باقطعیت میتوان گفت که با عوارض کمتری روبهرو خواهند شد.
- تورم بینی
همانطور که میدانید، افراد بسیاری وجود دارند که عمل بینی را بهعنوان یک معیار زیبایی در ایران میشناسند. بههمین دلیل است که تمایل دارند با انجام جراحی به رفع کجی یا انحراف بینی اقدام کنند. براساس آنچه که گفته شد، عوامل مختلفی مانند تورم بینی بر کج شدن بینی بعد از عمل موثر هستند که سبب میشوند افراد به نتیجه دلخواه خود از جراحی دست نیابند. بهتر است بدانید که در ماههای اولیه پس از جراحی، مشاهده میشود که تورم بر یک سمت از بینی بیشتر از سمت دیگر است. تورم باعث میشود تا بینی بهشکل نامتقارن بهنظر رسد.
- جابجا شدن غضروف بینی
چهارمین مورد از موارد تاثیرگذار بر کج شدن بینی بعد از عمل، جابهجایی غضروف بینی است. جالب است بدانید که جابهجا شدن غضروف بینی ارتباط مستقیمی با میزان توجه شخص بیمار به مراقبتهای بعد از عمل دارد. به همین علت است که تأکید زیادی میشود تا اهتمام ویژهای به مراقبتهای پس از جراحی بینی داشته باشید. چنانچه شخص مشاهده کرد که غضروف بینی جابهجا شده است، بایستی سریعا به پزشک خود یا یک پزشک متخصص مراجعه نماید تا او بتواند با استفاده از راهکارهایی مانند آتلبندی و ماساژ دادن، مشکل پیشآمده را حل نماید.
- شکل اولیه بینی
آخرین مورد از موارد چندگانه مهم بر کج شدن بینی بعد از عمل که به معرفی آن پرداخته خواهد شد، شکل اولیه بینی است. با بررسیهای پیشآمده مشاهده شده است که دو گروه از افراد پس از جراحی مشاهده میکنند که بینیاشان دچار کجی شده است. این دو گروه عبارتند از:
۱- آنهایی که دارای بینی گوشتی هستند.
۲- افرادی که پوست نوک بینی آنها دارای ضخامت بیشتری هستند.
روندهای درمان کجی بینی
لازم است بدانید که کج شدن بینی بعد از عمل امری طبیعی است و کج شدن آن به شرایطهای مختلف هر فرد بستگی دارد. درمان کجی بینی با جراحیهای ترمیمی امکانپذیر است. بنابراین کجی بینی بعد از جراحی احتیاج به درمان دارد. برای درمان نافرمی و کجی بینی بهتر است صبر کنید تا دوره نقاهت عمل بینی شما تمام شود. این دوره ممکن است از چند ماه تا 2 سال به طول بیانجامد. در این مدت زمان، زخمها و ورمهای بینی بهبود پیدا میکنند و فرم نهایی آن مشخص میگردد. البته میتوانید جراحی ترمیمی بینی خود را با پزشک دیگری انجام دهید یا از همان جراح قبلی خود کمک بگیرید.
درمان کجی بینی بدون عمل
سوال مهمی که ممکن است در رابطهبا کج شدن بینی بعد از عمل با آن مواجه شده باشید اینست که آیا میتوان به برطرف کردن کجی بینی بدون انجام عمل جراحی اقدام کرد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که بهطورکلی امکان درمان کجی بینی بدون عمل وجود دارد اما انجام دادن آن با نظر پزشک شما قابل انجام خواهد بود.
زمانیکه به پزشک جراح خود پس از مشاهده کجی بر روی بینی مراجعه میکنید، او سعی میکند تا با بررسیهای دقیق و ارزیابی علت کجی بینی، بهترین راهکار را به شما ارائه دهد. کج شدن نوک بینی بعد از عمل را میتوان بهروشهای مختلف مانند جراحی ترمیمی و حتی بدون نیاز به عمل مجدد، برطرف نمود. در ادامه سعی شده تا با ارائه راهکارهایی، به ترمیم کجی بینی بدون عمل پرداخته شود. توصیه میشود مطالعه این بخش را از دست ندهید.
- استفاده از فیلر
استفاده از فیلر یا همان پرکنندههای پوست ازجمله راهکارهایی محسوب میشود که با انجام آن میتوان کج شدن بینی بعد از عمل را بهبود داد. جراحان پوست و زیبایی در این روش که از آن بهعنوان رینوپلاستی مایع یاد میکنند، با استفاده از تزریق ژل به تغییر ظاهر بینی شخص اقدام مینمایند. بهتر است بدانید که در این روش فرد بیهوش نشده و درمان آن کاملا سرپایی انجام میشود.
- ماساژ درمانی
اگر با کج شدن بینی بعد از عمل مواجه شدید و در عین حال تمایل داشتید بدون انجام جراحی مجدد، کجی بینی خود را برطرف نمایید، توصیه میشود پس از مشورت با پزشک خود و تایید ایشان، از روش ماساژ درمانی که ازجمله روشهای درمان کجی بینی بدون عمل محسوب میشود، استفاده نمایید. لازم به ذکر است که ماساژ درمانی را بایستی با رعایت اصول آن و از روی صبوری انجام دهید. با همراهی پزشک جراح خود میتوانید تکنیکهای اصولی ماساژ درمانی را فراگرفته و از آنها در منزل استفاده کنید.
- تزریق چربی
سومین راهکار بهمنظور بهبودی کج شدن بینی بعد از عمل که بدون انجام جراحی مجدد میتوانید از آن استفاده نمایید، روش تزریق چربی است. پزشک در این روش سعی میکند تا چربیها را از بخشهای مختلف بدن مانند بازوها و شکم استخراج کرده و آنها را به ناحیه موردنظر تزریق نماید. نکته بسیار مهمی که در روش تزریق چربی لازم است به آن توجه نمایید این است که بهعلت استفاده از چربیهای داخل بدن، این روش عوارض کمتری در مقایسه با تزریق فیلر دارد.
علتهای رشد استخوان بینی
چنانچه تا به اینجای مطلب ما را همراهی کرده باشید، متوجه شدهاید که چهعواملی بر کج شدن بینی بعد از عمل تاثیرگذار هستند و چگونه میتوان کجی بینی را بدون عمل ترمیمی برطرف نمود. در این بخش قصد داریم به بررسی چرایی رشد استخوان بینی بپردازیم که امید است مطالعه آن برای شما عزیزان سودمند باشد.
زمانیکه افراد دارای قوز بینی به پزشک مراجعه میکنند، او سعی میکند تا با شکستن استخوان بینی بهصورت کنترلشده، قوز بینی را بردارد. در موارد زیادی مشاهده شده است که پس از شکستن استخوان بینی، استخوان در روند ترمیم دچار مشکل میشود. در چنین مواقعی بیمار بر روی بینی، پینه و برآمدگی مشاهده مینماید. برآمده شدن بینی را میتوان جزء موارد کج شدن بینی بعد از عمل بهشمار آورد که با گذشت چند ماه پس از عمل، خود را نشان میدهند. در ادامه به معرفی مهمترین عواملی پرداخت شده که در رشد استخوان بینی بعد از عمل تاثزگذارند. این عوامل عبارتند از:
- سن
اگر شما علاقهمند به عمل بینی هستید، لازم است تا با پزشک موردنظر خود درباره سن صحبت کنید. چنانچه سن شما پایین باشد این احتمال وجود دارد که با رشد استخوان بینی که سبب کج شدن بینی بعد از عمل میشود، مواجه شوید. معمولا آندسته از افرادی که در سنین نوجوانی به جراحی بینی اقدام میکنند، بعد از عمل که سنشان بالاتر میرود، با تغییراتی در شکل و بینی خود روبهرو میشوند. وجود همین تغییرات باعث میشود تا بینی دفرمه شده و استخوان بینی مجدد رشد نماید. به همین دلیل است که بسیاری از پزشکان زیبایی توصیه میکنند تا جراحی بینی در سنین پایینتر صورت نگیرد.
- وجود تورم در بافت بینی
وجود تورم و زخم در بافت بینی را باید بهعنوان یکیدیگر از عوامل موثر بر رشد استخوان بینی محسوب کرد. زمانیکه عمل بینی را انجام میدهید، پس از مدتی مشاهده میکنید که وجود تورم سبب کج شدن بینی بعد از عمل گشته است. وجود تورم زمانی نگرانکننده خواهد بود که با گذشت مدتزمان طولانی از عمل، همچنان آن را بر روی پل بینی مشاهده نمایید. توصیه میشود تا پایان دوران نقاهت رینوپلاستی صبر نمایید و پس از آن به بررسی طبیعی بودن یا نبودن ورم در بافت بینی بپردازید.
- ایجاد پینههای استخوانی
سومین عامل از عوامل موثر بر رشد استخوان بینی که در این قسمت معرفی خواهد شد، ایجاد پینههای استخوانی است. در مواردی مشاهده شده است که استخوان شکستهشده بینی، در هنگام جوش خوردن، پینههایی را ایجاد میکند. چنانچه رشد استخوان بینی بهعلت ایجاد پینههای استخوانی باشد، نباید نگرانی به خود راه دهید چراکه پس از گذشت مدتزمان محدود، این پینهها کوچکتر شده و از بین میروند.
- وجود بافت اضافه
وجود بافت اضافه نیز از دیگر عوامل موثر بر رشد استخوان بینی محسوب میشود که در نتیجه به کج شدن بینی بعد از عمل میانجامد. چنانچه مشاهده کردید که پس از گذشت یکسال همچنان بینی شما دارای قوز است، علت آن ممکن است بهدلیل وجود بافت اضافه باشد. بافتهای اضافه خودبهخود از بین نمیروند و برای برطرف کردن آن بایستی به پزشک مراجعه شود. سوهان کشیدن ازجمله راههایی است که پزشک متخصص برای از بین بردن غضروفهای اضافه توصیه میکند. چنانچه سوهان کشی به سرانجام نرسید، پزشک به درمان کجی بینی با جراحی ترمیمی روی میآورد.
- مواد بخیه
زمانیکه بینی شما در عمل جراحی شکسته میشود، پزشک از بخیه استفاده میکند. گاهی اوقات بهعلت استفاده از بخیههای بیکیفیت و یا استفاده از آن در جای نامناسب، مشاهده میشود که کج شدن بینی بعد از عمل رفع نشده و همچنان شاهد برآمدگی استخوان بینی خواهیم بود.
- موارد کنترل نشده
آخرین مورد از عوامل موثر بر رشد استخوان بینی که سبب کج شدن بینی بعد از عمل میشود، وجود موارد کنترلنشده است. اینکه فکر کنید بعد از عمل جراحی همهچیز تمام شده است فکر غلطی میباشد. این امکان وجود دارد که پس از جراحی برای بیمار اتفاقاتی رخ دهد که کنترل آن در دست هیچکس نیست. پیدایش برخی بیماریها یا وارد آمدن ضربات ناگهانی ازجمله موارد کنترل نشده محسوب میشوند. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که استفاده از یک جراح متخصص و ماهر همچون دکتر قارونی در فرآیند جراحی میتواند میزان آسیبپذیری بینی را کاهش دهد.
سخن پایانی
در این مطلب سعی شد ضمن بررسی چرایی کج شدن بینی بعد از عمل، به روندهای درمانی آن با استفاده از عمل جراحی و بدون عمل اشاره شود. در پایان اعلام میداریم که شما علاقهمندان به جراحی بینی میتوانید جهت کسب مشاورههای لازم در ارتباط با موضوعات مختلف بینی مانند از کجا بفهمیم پولیپ بینی داریم، آمپول تریامسینولون چیست؟ و… به دکتر قارونی مراجعه نمایید.
بدون دیدگاه