ماساژ بینی

ماساژ بینی بعد از عمل، روشی برای کمک به بهبود سریع‌تر بینی و نزدیک شدن به نتیجه دلخواه است. از آنجایی که همه ما به دنبال راهی هستیم که بتوانیم در سریع‌ترین زمان ممکن به بهترین نتیجه دست پیدا کنیم، این روش می‌تواند کمک بسیار بزرگی برای ما باشد. در این مقاله قصد داریم تا شما را با روش انجام ماساژ بعد از جراحی بینی آشنا کرده و مزایا و معایب آن را نیز مورد بررسی قرار دهیم؛ با ما تا انتها همراه باشید.

منظور از ماساژ بینی بعد از عمل چیست؟

ماساژ بینی کار معمول و راحتی است و عموما بین دو هفته تا دو ماه بعد از جراحی، پزشک، چگونگی انجام آن را به شما آموزش می‌دهد. این ماساژ با افزایش جریان گردش خون، می‌تواند تورم را در دیواره و نوک بینی کم کند.  همچنین اگر به درستی انجام شود، می‌تواند از تشکیل اسکار در محل برش‌های داخلی و خارجی بینی جلوگیری کرده و با افزایش قابلیت کشسانی پوست، به ترمیم آن و نشستن بینی در وضعیت جدیدش کمک کند.

آموزش انجام ماساژ بینی

همانطور که توضیح دادیم انجام این کار، بسیار آسان است و به راحتی می‌توانید آن را انجام دهید؛ البته اگر با روش انجام آن آشنایی داشته باشید. برای این کار باید:

  • ابتدا پوست بینی خود را با کمی روغن نارگیل یا زیتون یا هر روغن طبیعی دیگری چرب کنید تا فرایند ماساژ راحت‌تر پیش برود.
  • از انگشتان شصت برای ماساژ بخش‌های اطراف بینی‌تان استفاده کنید؛ به یاد داشته باشید که این کار باید بسیار آرام انجام شود.
  • به آرامی و با انگشتان شصت از پایین بینی (بخشی که به صوت چسبیده) ماساژ را آغاز کرده و آن را به سمت بالای بینی یعنی تیغه ادامه دهید.

«نکته‌ای که باید به خاطر داشته باشید این است که تعداد انجام این کار و زمان شروع آن، کاملا به تشخیص پزشک شما وابسته است و نمی‌توان تجویزی کلی برای این کار صادر کرد.»

آموزش انجام ماساژ بینی بعد از عمل

مزایا و معایب ماساژ بینی

درست است که ماساژبینی بعد از جراحی مزایای خاص خود را دارد اما اگر شما نتوانید این کار را به درستی انجام دهید، با مشکلاتی نیز مواجه می‌شوید که ممکن است شما را با چالش مواجه کند. در ادامه این موارد را با هم بررسی می‌کنیم:

معایب

ماساژ بینی در صورتی که اصولی و بر اساس دستور پزشک انجام شود، باعث ایجاد مشکل نمی‌شود؛ اما اگر در زمان انجام آن فشار زیادی به بینی وارد کنید یا آن را اشتباه انجام دهید، می‌تواند ساختار بینی را بر هم زده و حتی شما را به سمت انجام عمل ترمیم بینی نیز بکشاند.

مزایا

با اینجال برخی از مهم‌ترین مزایایی که می‌توان برای این کار برشمرد که در نهایت باعث می‌شود توسط پزشکان متعددی توصیه شود، عبارتند از:

  1. کاهش درد

ماساژ بینی می‌تواند با خونرسانی به ناحیه عمل شده، درد در آن سمت را از بین ببرد.

  1. کاهش استرس

ماساژ در قسمت‌های تیغه و نوک بینی، می‌تواند باعث ایجاد احساس خوبی شود. دلیل این ماجرا، احساس کشسانی در بافت‌های بینی است که می‌تواند، نگرانی شما را کم کند.

  1. کاهش سریع‌تر تورم

با ماساژ دادن بینی، می‌توانید مایع میان بافتی که متهم اصلی تورم و یا عفونت بینی بعد از عمل است را به بخش‌های دیگر بدنتان روانه کند تا در نهایت از بدن دفع شود.

کاهش ورم

  1. کوتاه کردن زمان بهبودی

ماساژ، جریان خون را به سمت بینی هدایت کرده و خون با اکسیژن همراه می‌شود. در نهایت، زمانیکه بافت‌های بینی به اندازه کافی اکسیژن‌رسانی شوند، خیلی سریع‌تر می‌توانند بهبود پیدا کنند.

  1. جلوگیری از تشکیل بافت‌های ضخیم اسکار

وقتی بینی در حال ترمیم است، به ویژه در بینی‌های گوشتی، بافتی اضافی به نام اسکار در محل زخم‌های داخلی و خارجی بینی تشکیل می‌شود. این بافت‌ می‌توانند ظاهر بینی را تغییر داده و حتی باعث کج به نظر رسیدن آن شود. خوشبختانه ماساژ بینی بعد از عمل می‌تواند از ایجاد این بافت‌ها جلوگیری کند.

انواع ماساژ بینی بعد عمل

انجام این کار، در مورد هر فرد با دیگری تفاوت دارد. این موضوع به نوع بینی شما (گوشتی یا استخوانی بودن آن) فرم بینی و دلیلی که پزشک، ماساژ را برایتان تجویز کرده مربوط می‌شود. با این حال، در حالت کلی می‌توانیم انواع ماساژ‌های بینی را در دسته‌های زیر خلاصه کنیم:

  • بخش استخوانی

در این ماساژ، تمرکز شما روی بخش بالای بینی که استخوانی است، خواهد بود؛ ماساژ این بخش می‌تواند به صاف شدن بینی و کاهش التهاب در این قسمت، کمک بسیار زیادی کند.

  • پل بینی

اگر بخواهیم یک آدرس سر راست برای شناسایی این بخش دهیم، می‌گوییم که این بخش همان جایی است که قوز بینی در آن قرار می‌گیرد!

ماساژ این ناحیه، می‌تواند باعث صاف شدن این قوز شود؛ اگر هم بینی در عمل قبلی‌تان بیش از اندازه کوچک شده باشد، با ماساژ آن و انعطاف‌پذیرتر کردن پوست می‌توان به موفقیت عمل ترمیمی کمک کرد.

  • ماساژ نوک بینی

به یاد داشته باشید که ماساژ نوک بینی باید با احتیاط بسیار زیادی انجام شود؛ عموما پزشک‌ها انجام ماساژ در این بخش را فقط اگر مجبور شوند، تجویز می‌کنند؛ زیرا بخش‌های غضروفی این ناحیه عموما در طول عمل با غضروف‌های پیوندی تقویت شده و بسیار حساس هستند. با این وجود، ماساژ این ناحیه می‌تواند در باریک‌تر کردن و کاهش تورم آن نقش داشته باشد.

ماساژ نوک بینی بعد از جراحی بینی

نکات مهم و ضروری

آشنایی با نکته‌های مثبتی که ماساژ بینی می‌تواند برای شما به همراه داشته باشد، به این معنی نیست که خودسرانه بعد از جراحی به سراغ ماساژ بروید یا بخواهید خودتان با ایجاد فشار بر تیغه بینی، آن را به نظر خودتان صاف‌تر یا باریک‌تر کنید.

«مسئولیت این تصمیم و آموزش چگونگی انجام ریزه‌کاری‌های آن با جراحتان است. همچنین باید این نکته را هم در نظر داشته باشید که جراحتان با توجه به وضعیت بینی‌تان نوع متفاوتی از ماساژ را تجویز می‌کند.»

حتی این موضوع در تعداد مرتبه‌های انجام ماساژ و شدت آن هم تاثیر می‌گذارد. در این میان چند نکته دیگر که بر نتیجه‌ای که در انتها به آن دست می‌یابید تاثیر می‌گذارد، عبارتند از:

  • هنگام انجام ماساژ بینی بعد از عمل، حتما جلوی آینه باشید تا دقیقا بتوانید این کار را طبق دستور پزشک انجام دهید.
  • ماساژ بینی نباید آنقدر شدید باشد که دردتان بگیرد؛ در نتیجه در هر قسمت از کار که با دچار حس درد شدید، آن را متوقف کنید.
  • به هیچ عنوان، به ویژه در ماه اول پس از عمل، نوک بینی را ماساژ ندهید؛ به یاد داشته باشید که این موضوع به قدری حساس است که تنها با تجویز پزشک باید انجام شود.

سخن پایانی

در نهایت این نکته را به خاطر داشته باشید که هرگز بدون هماهنگی پزشکتان سمت ماساژ بینی نروید. زیرا ممکن است زحمت‌هایی که او برای بینی‌تان کشیده و استرس و دردی که خودتان تحمل کرده‌اید را به باد دهید.

امیدواریم که مطالبی که در این مقاله توضیح دادیم به تمامی سوالات شما پاسخ داده باشند. چنانچه در مورد هر یک از موضوعات گفته شده سوالی دارید یا موضوعی وجود دارد که تمایل دارید در مورد آن بیشتر بدانید، با ما در قیمت کامنت به اشتراک بگذارید تا در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشیم.

علی قارونیمشاهده نوشته ها

Avatar for علی قارونی

دکتر علی قارونی متخصص گوش وحلق وبینی و جراحی پلاستیک صورت میباشند.ایشان مدرک تخصص خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت نموده اند.ودر حال حاضربیشترین تمرکز خود را معطوف به انجام جراحی های زیبایی بینی وصورت نموده اند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *