فیلر بینی یا «Nose filler» راهحل سادهای برای دور زدن عملی بینی است! عمل بینی با وجود مزیتها و تاثیر دائمی که دارد، برای بسیاری از افراد گزینهای دست نیافتنی به شمار میرود. این موضوع میتواند به دلیل ترس از عمل جراحی، دردسرهای بعد از عمل بینی و حتی هزینه جراحی باشد. اگر شما هم جزو افرادی هستید که به هر دلیلی نمیتوانید به سراغ عمل بینی بروید و در مورد تزریق فیلر چیزهایی شنیدهاید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا بتوانید راحتتر تصمیم بگیرد که آیا این کار برای شما گزینه مناسبی است یا خیر.
منظور از فیلر بینی چیست؟
فیلر، ماده یا ژل خاصی است که توسط پزشک متخصص به بخشهای مشخصی از بینی تزریق میشود تا نقصهای آن را از بین ببرد. این ماده با پر کردن بخشهای فرورفته در اطراف برجستگیهای بینی، میتواند تیغه بینی را صاف و نوک آن را سربالا کند.
انواع فیلر بینی
فیلر بینی از نظر نوع ماده به کار رفته در آن به بخشهای مختلفی تقسیم میشود. معمولا مادهای که به عنوان فیلر در بینی تزریق میشود باعث تحریک پوست برای افزایش تولید «کلاژن» و «الاستین» میشود. این مادهها به دلیل طبیعی بودن بعد از چند ماه جذب بدن میشوند. مهمترین فیلرها به ترتیب زیر هستند.
-
هیالورونیک اسید
Hyaluronic acid نوعی ماده طبیعی است که در بدن همه ما وجود دارد. این ماده با افزایش جذب چندین برابری آب به حفظ رطوبت پوست و جلوگیری از پیری کمک میکند. مزایای بیشمار این ژل، باعث شده است تا به عنوان یک فیلر طبیعی در میان بیماران و پزشکان بسیار محبوب شود.
شاید جالب باشد که بدانید از این فیلر نه تنها برای پر کردن بخشهای فرورفته بینی (چه در پل بینی و چه در نوک بینی)، بلکه برای پر کردن خط خنده، خط اخم، بالا بردن حجم گونهها و… نیز استفاده میشود. در حال حاضر، برندهای مختلفی از این ژل در بازار ایران وجود دارند که هر پزشکی با توجه به ترجیحات خود از آنها استفاده میکند؛ از بهترین برندهای آن نیز میتوانیم به ALIAXIN و Restylane اشاره کنیم. لازم به ذکر است که هر چقدر که کیفیت برند یک ژل بالاتر برود، به دنبال آن هزینهای که باید برای فیلر بینی بپردازید هم بیشتر میشود.
-
کلسیم هیدروکسی آپاتیت
Calcium Hydroxyapatite نوعی کلسیم ارگانیک است که در ساختار استخوانی بدن و دندانها پیدا میشود. وجود این کلسیم به قدری حیاتی است که بدون وجود آن، ساختار استخوانی دچار مشکلات جدی میشود. به همین دلیل، نوع خوراکی این کلسیم هم موجود است تا از مشکلات احتمالی کمبود آن جلوگیری شود.
بنابراین، هیدروکسی آپاتیت، یکی از بهترین گزینهها بعد از هیالورونیک اسید، به عنوان ماده اصلی برای تزریق فیلر بینی به شمار میرود. لازم به ذکر است که در ساخت این ژل طبیعی از هیچ نوع فراورده حیوانی استفاده نمیشود. به همین دلیل، احتمال اینکه افراد بعد از تزریق این فیلر، فرد دچار واکنشهای آلرژیک شود، بسیار کاهش پیدا میکند.
یکی از بهترین برندهای موجود در بازار برای فیلر بینی کلسیم هیدروکسی آپاتیت ژلهای ساخته شده با نام «Radiesse» هستند. البته شاید پزشک شما به برندهای بسیار بهتری هم دسترسی داشته باشد؛ این نکته را در نظر بگیرید که همیشه به انتخاب پزشکتان اعتماد کنید و بدون مشورت آنها تصمیم نگیرید.
-
بلافیل Bellafill
نوع دیگری از فیلر، ژل بلافیل است که از مادهای به نام پلی متیل متاکریلات (PMMA) ساخته شده است. این ترکیب، پوست را به ساخت کلاژن وادار کرده و باعث پر شدن بخشهای فرورفته میشود.
-
بوتاکس
در برخی از موارد، پزشک از بوتاکس نیز در تزریق بینی استفاده میکند؛ درست است که این موضوع بسیار نادر است ولی استفاده از آن به تصمیم پزشک بستگی دارد.
-
Silikon-1000
Silikon-1000 پرکنندهای است که از روغن سیلیکون خالص یا پلی دی متیل سیلوکسان ساخته شده است. در ابتدا از این ماده، برای درمان نوعی آسیب چشمی استفاده میشد؛ اما با گذشت زمان، جراحان پلاستیک از آن به عنوان مادهای پر کننده در بخشهای مختلف صورت و بینی استفاده کردند. تاکنون 20 سال است که از این ماده در جراحی پلاستیک صورت استفاده میشود؛ در نهایت اما مفید بودن یا نبودن این ماده برای پوست شما باید توسط پزشک متخصص تایید شود.
مزایا و معایب استفاده از فیلر بینی چیستند؟
هر نوع عمل جراحی، چه ساده باشد مانند تزریق فیلر بینی و چه پیچیده مانند جراحی باز بینی، برای خودش مزایا و معایبی دارد. بیایید آنها را با هم بررسی کنیم.
-
مزایای فیلر بینی
- بینی شما متقارن میشود.
- خبری از خونریزی و بخیه نیست.
- نیازی به دوره نقاهت وجود ندارد.
- برای انجام آن به بیهوشی نیاز نیست.
- با تزریق فیلر، نوک بینی سربالا میشود.
- خیلی زود به نتیجه دلخواهتان میرسید.
- فرورفتگیها یا برآمدگیها صاف میشوند.
- انجام این روش فقط 10 دقیقه طول میکشد.
- در طول تزریق، هیچ دردی را احساس نمیکنید.
- اگر از نتیجه عمل راضی نبودید، بعد از چند ماه، بینیتان به حالت قبل برمیگردد.
- درست بعد از تزریق، میتوانید به روتین زندگیتان برگشته و به خانه یا سر کار بروید.
-
معایب فیلر بینی
یکی از بزرگترین معایب فیلر که از آن به عنوان مزیت هم یاد میکنند، ثابت نبودن اثر آن در طولانی مدت است. از این گذشته، این روش فقط برای افرادی که مشکلات کمی در بینیشان دارند، کارساز است. در نتیجه افرادی که دچار انحراف شدید تیغه بینی هستند یا مشکلاتی در حفرههای تنفسی بینیشان دارند، نمیتوانند با کمک تزریق فیلر به نتیجه خوبی برسند؛ بهترین راه برای این افراد، جراحی بینی است.
روش انجام تزریق ژل
این تزریق تنها 10 تا 15 دقیقه طول میکشد؛ در طول این مدت، بیمار روی تخت یا صندلی ویژه دراز میکشد. سپس بینی فرد کاملا تمیز میشود و پزشک در محلهایی که قرار است تزریق انجام شود، مقداری ماده بیحس کننده موضعی میزند.
بعد از آن، مقدار مشخصی از فیلر بینی را در بخشهایی که لازم است، تزریق میکند. در نهایت پزشک، محل تزریق را به آرامی ماساژ میدهد تا ژل سر جای خودش بنشیند.
نکات مهم قبل از تزریق ژل بینی
رعایت کردن چند نکته قبل از تزریق فیلر به بینی، کار را برای شما و پزشک متخصصتان راحتتر میکند. مواردی مانند:
- از نوشیدنیهای الکلی دوری کنید.
- از مصرف قهوه و نوشیدنیهای کافئیندار پرهیز کنید.
- قبل از انجام تزریق تا دو هفته از مصرف خودسرانه داروهای رقیق کننده خون مانند ایبروپروفین، آسپرین و… پرهیز کنید. اگر این داروها را با تجویز پزشک مصرف میکنید حتما این موضوع را به اطلاع جراح پلاستیک بینیتان برسانید.
مراقبتهای بعد از انجام تزریق
برای آنکه بتوانید بهترین نتیجه را از تزریق فیلر به بینی بگیرید، بهتر است چند نکته را رعایت کنید:
- دستکم تا دو روز هیچ نوشیدنی الکلی مصرف نکنید.
- سرتان را بالا بگیرید و از خم شدن بیش از اندازه پرهیز کنید.
- دستکم تا سه شب موقع خواب چند بالش را زیر سرتان بگذارید.
- اگر روتین پوستی دارید تا چند روز (حداقل تا یک روز) آن را انجام ندهید.
- از یخ و کمپرس سرد برای کاهش قرمزی یا کبودیهای احتمالی استفاده کنید.
- به هیچ عنوان محل تزریق فیلر بینی و اطراف آن را ماساژ ندهید یا آن را نخارانید.
- دستکم تا دو روز از سونا، جکوزی و مکانهایی که گرمای زیادی دارند، استفاده نکنید.
- هیچ گونه فشاری را به بینیتان وارد نکرده و مراقب باشید هیچ ضربه ناگهانی به بینیتان وارد نشود.
- سعی کنید تا 24 ساعت بعد از تزریق فیلر، به سراغ ورزشهای سنگین یا فعالیتهای بدنی سنگین نروید.
- در چند روز اول بعد از تزریق فیلر، کمی بیش از اندازه معمولتان آب بنوشید تا ژل فیلر به خوبی روی بینیتان بنشیند.
هزینه استفاده از فیلر بینی
هزینه استفاده از فیلر بینی به دو بخش تقسیم میشود؛ هزینه ژل استفاده شده که بسته به مقدار مورد نیاز برای بینی شما و نوع برند آن میتواند متفاوت باشد و اشتباه در انتخاب پزشک.
در صورت انجام این اشتباه، با چند میلیمتر تزریق بیشتر یا تزریق در منطقهای اشتباه، مجبور به پرداخت هزینههای بسیاری میشوید تا این اشتباه را به حالت اولش برگردانید. بنابراین، هم از پزشکتان بخواهید که بهترین نوع فیلر را برایتان استفاده کند و هم خودتان به سراغ پزشکانی با تجربه و با مهارت در این زمینه بروید.
آیا فیلر بینی دائمی است؟
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، فیلر بینی روشی موقت برای اصلاح مشکلات کوچک بینی است. در فیلرهایی که بر پایه هیالورونیک اسید و کلسیم هیدروکسی آپاتیت هستند، معمولا بعد از 12 تا 18 ماه، ماده فیلر جذب بدن شده و بینی به حالت قبلی خود بازمیگردد.
ولی فیلرهایی که در آنها از Silikon-1000 و ژل بلافیل استفاده شده است، معمولا چندین سال دوام دارند. نکته دیگر اینکه پایداری فیلر در بینی به وضعیت بدن شما و مراقبتی که از بینی خود میکنید، هم بستگی زیادی دارد.
عوارض استفاده از این روش کدامند؟
تزریق فیلر بینی هم با عوارضی همراه است؛ درست است که این عوارض برای همه افراد اتفاق نمیافتد اما آشنایی با آنها برای کسانی که قصد انجام این تزریق را دارند، ضروری است. این آگاهی به آنها کمک میکند تا با چشم باز تصمیم بگیرند. برخی از عوارض فیلر بینی را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- حالت تهوع
- واکنش آلرژیک
- درد شدید در ناحیه تزریق
- تورم در ناحیه تزریق شده
- کبودی و قرمزی در محل تزریق
- حرکت فیلر به نقاط دیگر صورت در اثر تزریق در ناحیه اشتباه
- تزریق اشتباه به رگهای خونی حساس بینی و از دست دادن بینایی
فیلر بینی اصلا به درد نمیخوره به نظر من بینیتون رو عمل کنید یک عمر راحت میشید