بینی، یکی از قسمتهای مهم صورت است که تاثیر انکارناپذیری در زیبایی و اعتمادبهنفس شما دارد. ممکن است برای هر کسی پیش بیاید که به دلایل مختلف از شکل و اندازه بینی خود راضی نبوده و بخواهد با یک عمل جراحی، آن را به بینی رویاهایش تبدیل کند؛ اما ماجرا به این سادگیها هم نیست. در این مقاله، میخواهیم شما را با یکی از روشهای مدرن و کمتهاجم یعنی عمل بینی به روش بسته آشنا کرده، مزایا، معایب و مراحل آن را توضیح داده و بررسی کنیم که چه افرادی بهترین کاندید برای انجام این عمل هستند؛ با ما همراه باشید.
عمل بینی بسته چیست؟
همانطور که گفتیم از روشهای جراحی بینی، عمل بسته بینی یا Closed Rhinoplasty Technique است. در این تکنیک، جراح تنها از داخل سوراخ بینی، برشهایی ایجاد کرده و هیچ برشی روی سطح خارجی بینی نمیزند. عمل بینی بسته با بخیههای کمتری همراه است و احتمال اسکار و جای زخم روی بینی را کاهش میدهد.
لازم به ذکر است که این عمل، بیشتر برای برطرف کردن مشکلات جزیی مانند افتادگی نوک بینی، قوزهای کوچک، عدم تقارن و اصلاح طول بینی مناسب است و نمیتواند مشکلات شدید و پیچیده بینی را حل کند.
مراحل انجام عمل بینی بسته
عمل بینی به روش بسته، بیشتر برای اصلاح ایرادهای ظاهری کوچک یا مشکلات تنفسی نهچندان جدی با توجه به تشخیص جراح به کار میرود. در ادامه، نگاهی به مراحل انجام جراحی بینی بسته میاندازیم.
البته که شما پیش از آغاز جراحی باید مراقبت های قبل از عمل بینی را به طور کامل انجام دهید تا بتوانید به نتیجه خوبی رسیده و دوره نقاهت کوتاهتری داشته باشید.
-
بیهوشی
بسته به نظر جراح، بیهوشی موضعی یا عمومی برای شما در نظر گرفته میشود؛ بیهوشی موضعی با تزریق دارو به بینی و بیهوشی عمومی نیز با استنشاق یا تزریق وریدی دارو پیش میروند.
-
برش داخلی بینی
جراح با استفاده از ابزارهای مناسب، برشهایی را داخل سوراخهای بینی به وجود میآورد تا به استخوانها و غضروفهای بینی دسترسی پیدا کند. با این برشها، پوست بینی از استخوانها جدا شده و با ابزار ویژهای بالا گرفته میشود تا جراح بتواند تغییرات کوچک موردنظر را اجرا کند.
-
تغییر شکل ساختاری
جراح با تنظیم، حذف، اضافه یا پیوند غضروفها و استخوانها، شکل ظاهری و عملکرد بینی را بهبود میبخشد. گاهی اوقات جراح برای پیوند غضروف از گوش بیمار نیز استفاده میکند.
-
بستن برشها
جراح با استفاده از بخیههای قابل جذب، برشهای داخل بینی را میبندد. تگران نباشید؛ این بخیهها بعد از چند روز خود به خود حل میشوند و نیازی به برداشتن آنها نیست.
-
قرار دادن اسپلینت روی بینی
برای حفظ شکل بینی و جلوگیری از تورم و خونریزی از گچ یا اسپلینت بینی استفاده میشود. به یاد داشته باشید که این گچ باید حداقل یک هفته روی بینی شما باقی بماند.
-
قرار دادن تامپون
برخی از جراحان، برای جلوگیری از خونریزی و تورم داخل بینی، تامپونهایی را در سوراخهای بینی قرار میدهند. این تامپونها تقریبا در روز سوم پس از عمل توسط جراح برداشته میشوند.
-
ترخیص و رفتن به خانه
معمولا چند ساعت بعد از عمل بینی گوشتی یا استخوانی به روش بسته، وقتی که به هوش آمدید و توسط جراح ویزیت شدید، ترخیص شده و به خانه برمیگردید. در این زمان باید مراقبتهای بعد از عمل را به درستی رعایت کنید تا دوره نقاهت بعد از عمل به سلامتی سپری شود.
مزایای جراحی بینی به روش بسته
از مهمترین مزایای عمل بینی بسته میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
- تجربه تورم و کبودی کمتر بعد از عمل
- کوتاهتر بودن زمان عمل نسبت به عمل بینی باز
- دوره نقاهت راحتتر و کوتاهتر به دلیل دستکاریهای کمتر در ساختار بینی
- وجود نداشتن اسکار یا جای زخم قابل دیدن روی بینی به دلیل برشهای داخلی
معایب
در کنار مزیتهایی که مورد بررسی قرار دادیم، عمل بینی به روش بسته، معایبی نیز دارد که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد:
- محدودیت در انجام عمل: از روش عمل بسته بینی نمیتوان برای اصلاح تمام ایرادهای زیبایی یا درمان مشکلات تنفسی استفاده کرد.
- امکان آسیب به ساختار بینی: به دلیل محدود بودن میدان دید جراح، امکان ایجاد برش اشتباه و آسیب رسیدن به استخوان و غضروف وجود دارد.
- نیاز به مهارت بالا: جراح برای انجام عمل بسته بینی باید مهارت و تجربه زیادی داشته باشد تا بتواند تغییرات مورد نظر را از راه سوراخهای بینی پیاده کند.
آمادگی برای انجام عمل بینی به روش بسته
سه گام مهم وجود دارند که باید آنها را با هدف آمادگی قبل از عمل بسته بینی در نظر داشته باشید؛ برخی از مهمترین این مراقبتها را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- انجام مراقبتهای قبل از عمل بینی
- تصمیم جدی برای عمل بینی و خلاصی از دست ایرادهای کوچک ظاهری یا مشکلات ساده تنفسی
- شرکت در جلسه مشاوره با جراح و در میان گذاشتن مشکلات بینی. همچنین توجه کردن به توضیح و تشخیص پزشک در مورد وضعیت و نوع عمل بینی
اقدامات مناسب پس از عمل بینی
بعد از عمل بینی، باید مراقبتهای خاصی را انجام دهید تا دوران نقاهت بعد از عمل به سلامتی طی شده و بینی با ساختار جدیدش هماهنگ شود. برخی از مهمترین مسايلی که در این مرحله باید در نظر داشته باشید، عبارتند از:
- عدم انجام کارهای سنگین مانند ورزش
- بالا نگه داشتن سر در زمان خواب و حرکت
- استفاده از کمپرس سرد برای کاهش تورم، درد و کبودی
- استفاده از غذاهای نرم که نیازی به جویدن ندارند
- و…
عمل بسته بینی برای چه کسانی مناسب است؟
افراد با شرایط زیر بهترین نتیجه را از عمل بسته بینی میگیرند:
- کسانی که بینی نامتقارنی دارند.
- افرادی که بینیشان قوز کوچکی دارد.
- افرادی که نیاز به اصلاح تیغه بینی دارند.
- بینیهایی که نوک آنها دچار افتادگی شده است.
- بینیهای که نیاز به پیوند غضروف به شکلی محدود دارند.
- افرادی که میخواهند در سن بالا دست به انجام عمل بینی بزنند.
سخن پایانی
انجام عمل بینی بسته در مقایسه با عمل باز با عوارض و دردسرهای کمتری همراه است. به همین دلیل، بسیاری از متقاضیان جراحی بینی اصرار میکنند تا پزشکشان از این روش برای جراحی بینی آنها هم استفاده کند. یادتان باشد، صحبتی که در مورد مزیتها یا ویژگیهای عمل بینی بسته کردیم فقط با هدف آشناتر شدن شما با فرایند عمل بود.
گرفتن تصمیم نهایی در مورد باز یا بسته بودن عمل بینی را به جراحتان بسپارید. چون وقتی شما بیهوش هستید او باید این عمل را انجام دهد. بنابراین، به تشخیص و تخصص او اعتماد کنید. اگر فکر میکنید که نمیتوانید چنین کاری را انجام دهید یعنی آنطور که باید به مهارت جراحتان اعتماد ندارید. اگر اینطور است حتما به فکر پیدا کردن جراحی باشید که حتی با چشمان بسته هم بتوانید به مهارت و تجربهاش اعتماد کنید.
سوالات متداول
1. عمل بینی بسته چیست؟
در عمل بینی به روش بسته، برشها نه از روی پوست بلکه از داخل زده میشوند و اثری از عمل و زخمهای آن در ظاهر دیده نمیشود.
2. آیا میتوان همه بینیها را با روش عمل بینی بسته جراحی کرد؟
خیر. چون این نوع از عمل به درد بینیهایی که به اصلاح گسترده نیاز دارند نمیخورد.
3. آیا عمل بینی بسته دردناک است؟
خیر. در طول این عمل با توجه به تشخیص پزشک، بیهوش شده یا بیحسی موضعی دریافت میکنید. در نتیجه، هیچ دردی را احساس نخواهید کرد.
بدون دیدگاه