تنفس بعد از حراحی بینی

کیفیت تنفس پس از عمل بینی یکی از چالش‌ها و نگرانی‌هایی است که در ذهن کاندیداهای عمل بینی وجود دارد. وقتی زیبایی بینی در کنار بهبود وضعیت تنفسی به دست می‌آید، نتیجه‌ای تمام عیار از جراحی موفق و هنر دست جراح با تجربه آن را به نمایش می‌گذارد. در این مقاله، شما را با چالش‌هایی که عمل بینی می‌تواند برای وضعیت تنفسی فرد ایجاد کند آشنا می‌کنیم. با ما همراه باشید.

مشکلات تنفس بعد از عمل بینی

هر جراحی، چالش‌های خاص خودش را به دنبال دارد. جراحی زیبایی بینی به دلیل گره خوردن این ناحیه با مسیر تنفسی می‌تواند اثر خود را به طور مستقیم روی کیفیت تنفس فرد بگذارد. جالب اینکه بسیاری از مشکلات تنفسی ایجاد شده بعد از عمل بینی در صورتی که عمل توسط یک جراح با تجربه انجام شود یا به وجود نمی‌آیند یا با شدت کمتری بروز می‌کنند. برای برطرف کردن مشکلات تنفس پس از عمل بینی باید با علت بروز آنها بیشتر آشنا شوید.

علت ایجاد مشکلات تنفس بینی بعد از عمل

علت ایجاد مشکلات تنفس بینی بعد از عمل

عوامل گوناگونی می‌توانند زمینه‌ساز مشکلات تنفس بینی بعد از عمل شوند. بیایید این موارد را بیشتر با هم بررسی کنیم.

وجود تورم در بینی

همانطور که با هم گفتیم به وجود آمدن تورم در قسمت‌های داخلی حفره بینی می‌تواند زمینه‌ساز تنگی نفس و دیگر مشکلات تنفسی برای فرد باشد.

وجود لخته‌های خونی

از دیگر دلیل‌های مهمی که می‌تواند باعث ایجاد سختی در تنفس بعد از جراحی بینی شود وجود لخته‌های خونی خشک شده در حفره‌های داخلی بینی است.

چسبندگی تیغه میانی به دیواره‌های جانبی

وقتی تیغه میانی بینی دچار وضعیت چسبندگی شود به نزدیک‌ترین بخشی که در کنارش قرار دارد می‌چسبد؛ یعنی دیواره‌های جانبی بینی. نتیجه این ماجرا کیپ شدن بینی و به وجود آمدن تنگی تنفس بعد از جراحی بینی است.

چسبیدن زخم‌های داخل بینی به یکدیگر

اگر جراح، هنگام انجام عمل بینی، برش‌های داخلی را بسیار نزدیک به هم انجام دهد این برش‌ها در طول فرایند ترمیم بدن، به یکدیگر متصل شده و زمینه را برای کیپ شدن مجاری تنفسی به وجود می‌آورند.

مشکلات رایج تنفسی بعد از عمل بینی کدامند؟

معمولا عمل بینی اگر درست، اصولی و به دست جراحان با تجربه انجام شود نه تنها فرد را با مشکلات تنفسی روبه‌رو نمی‌کند بلکه باعث بهبود کیفیت تنفس هم می‌شود. با این حال، برخی از مهم‌ترین مشکلاتی که در تنفس پس از عمل بینی به وجود می‌آیند شامل موارد زیر می‌شوند.

گرفتگی و کیپ شدن بینی

به وجود آمدن تورم پس از عمل بینی یکی از چالش‌های ثابتی است که در افراد به وجود می‌آید. بد ماجرا آنجا است که این تورم نه تنها از روی بینی بلکه از داخل آن هم ایجاد می‌شود. این تورم می‌تواند بخش حفره بینی را که مسیر طبیعی عبور جریان هوا است تنگ و حتی مسدود کند. به دنبال این ماجرا روند تنفس طبیعی با اختلال روبه‌رو می‌شود.

ایجاد صدای سوت هنگام تنفس

در برخی بیمارها هنگام دم و بازدم، صدایی شبیه به سوت، شنیده می‌شود. بزرگ‌ترین متهم این موضوع، تنگ شدن بیش از اندازه سوراخ‌های بینی در طول عمل جراحی است. البته این ماجرا متهمان دیگری هم دارد مانند «وجود پولیپ بینی»، «التهاب مجاری تنفسی»، «آلرژی» و … .

احساس تنگی نفس

یکی دیگر از مشکلات تنفس بعد از جراحی بینی، احساس تنگی نفس است. معمولا این چالش بعد از گذشت چند هفته و همزمان با ترمیم بینی و فروکش کردن تورم‌ها از بین می‌رود. البته اگر دلیل مخفی این تنگی نفس، اشتباه در جراحی بینی باشد کارتان به عمل ترمیمی کشیده می‌شود.

آیا تنگی نفس بعد از عمل بینی طبیعی است؟

آیا تنگی نفس بعد از عمل بینی طبیعی است؟

بعد از انجام عمل بینی، ترشح‌های بینی در کنار خون‌های تازه یا خشک شده و با همکاری تورم، زمینه را برای ایجاد تنگی نفس فراهم می‌کنند. با از بین رفتن این عوامل محدود کننده که در فضای مفید حفره بینی جا خشک کرده‌اند می‌توانید دوباره به تنفس عادی خود ادامه دهید. برای این کار باید مراقبت‌های بعد از عمل را به درستی انجام داده و تا زمان بهبودی، صبور باشید.

نکاتی درباره تنفس پس از جراحی بینی

بهتر است در مورد تنفس بعد از جراحی بینی، دو نکته‌ زیر را در نظر داشته باشید:

  1. به وجود آمدن اختلال در تنفس بعد از عمل بینی، چیزی طبیعی است که در گذر زمان و همزمان با بهبودی شما و از بین رفتن تورم‌های داخلی بینی و تمیز شدن مجاری تنفسی از بین می‌رود. بنابراین، نگرانی بیش از اندازه در این زمینه، لازم نیست.
  2. در صورتی که کیفیت تنفس بعد از عمل بینی حتی با گذر زمان و انجام مراقبت‌های بعد از عمل هم بهتر نشود با تشخیص پزشک شاید به انجام عمل ترمیمی برای بهینه‌سازی مجاری تنفسی نیاز پیدا کنید.

بهترین راه‌های آسان کردن تنفس بینی بعد از عمل

بهترین راه‌های آسان کردن تنفس بینی بعد از عمل

خوشبختانه چندین راه وجود دارند که با کمک آنها می‌توانید به آسان‌تر شدن تنفستان بعد از عمل بینی کمک کنید. در ادامه، این موارد را با هم بررسی می‌کنیم.

  • در طول روز از کمپرس یخ برای کاهش التهاب‌ها و تورم داخلی بینی کمک بگیرید.
  • اگر دلیل گرفتگی بینی شما بعد از عمل بینی، چیزهایی مثل «آلرژی» هستند با تجویز پزشکتان از داروهای ضد حساسیت مناسب استفاده کنید.
  • شستشوی مرتب بینی طبق دستور پزشک را جدی بگیرید.

سخن پایانی

در این مقاله، تمام مواردی که در شمار متهمان ردیف اول گرفتگی تنفس بعد از جراحی بینی هستند را با هم بررسی کردیم. منطقی‌ترین نتیجه‌ای که می‌توان از این بررسی گرفت این است که اگر شما در انتخاب جراحتان دقت و تحقیق کافی را انجام داده باشید، نه تنها پس از دوره نقاهت پس از عملتان هیچ مشکلی در تنفس طبیعی نخواهید داشت بلکه مشکلات قبلی تنفسی‌تان هم برطرف خواهند شد. بنابراین، اگر به مهارت و تجربه پزشکتان اعتماد دارید، در این مورد نگرانی به دلتان راه ندهید.

سوالات متداول

مهم‌ترین مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی چیستند؟

مواردی مانند «گرفتگی بینی»، «سوت کشیدن هنگام تنفس» و «احساس تنگی نفس» از شایع‌ترین چالش‌های تنفسی بعد از جراحی بینی به شمار می‌روند.

مشکل تنفس پس از عمل بینی چه زمانی برطرف می‌شود؟

اگر این مشکل به دلیل تورم و جمع شدن مخاط و لخته‌های خون باشد بعد از طی شدن دوره نقاهت و با انجام دقیق مراقبت‌های پس از عمل، به خودی خود پس از چند هفته برطرف می‌شود. ولی اگر به دلیل اشتباه در جراحی ایجاد شده باشد باید منتظر عمل ترمیمی باشید.

مهم‌ترین کار برای جلوگیری از مشکلات تنفسی پس از عمل بینی چیست؟

انتخاب یک جراح با تجربه مهم‌ترین کاری است که می‌توانید برای جلوگیری از این مشکلات تنفسی انجام دهید.

دکتر قارونیمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر قارونی

دکتر علی قارونی متخصص گوش وحلق وبینی و جراحی پلاستیک صورت میباشند.ایشان مدرک تخصص خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت نموده اند.ودر حال حاضربیشترین تمرکز خود را معطوف به انجام جراحی های زیبایی بینی وصورت نموده اند.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *