از میزان بیرون زدگی نوک بینی از صورت در جامعه اصطلاحاً‌ به عنوان ارتفاع بینی یاد می‌شود. در علم زیبایی‌شناسی صورت از آن به عنوان Nasal Tip Projection یاد می‌شود.
مقدار بیرون زدگی نوک بینی از صورت و یا اصطلاحاً ارتفاع بینی در هر فرد با فرد دیگر متفاوت است. میزان ارتفاع نوک بینی با توجه به طول صورت و طول ایده‌آل بینی تعیین می‌شود. در حالت ایده‌آل می‌بایست ارتفاع مناسب بینی به میزان 2/3 طول بینی (67 درصد) طول بینی باشد به طور مثال اگر طول بینی در حالت ایده‌آل باید 5 سانتی‌متر باشد، ارتفاع بینی از فرمول زیر محاسبه می‌شود:
3/3 = 2/3 × 5
پس در این بیمار ارتفاع نوک بینی باید 3/3 سانتی‌متر باشد.

ارتفاع بینی

در صورت نیاز که کاهش ارتفاع مناسب بینی در حین جراحی زیبایی بینی می‌توان با استفاده از روشهای متنوعی این کار را انجام داد. منتهی باید بدانید که کاهش ارتفاع بینی تا حدی قابل انجام است که به ظاهر مابقی بینی نیز آسیب نزند.
یعنی باید این کاهش ارتفاع  متناسب با شکل بقیه بینی طراحی و انجام شود و اگر بیش از اندازه ارتفاع بینی کم شود باعث ایجاد ظاهری نازیبا در بیمار می‌شود. در این حالت اگر قوز بینی وجود داشته باشد بیشتر دیده می‌شود و باید آن قوز هم مجدداً برداشته شود، در ضمن از ارتفاع سوراخهای بینی هم کم می‌شود و در عوض عرض سوراخها افزایش پیدا خواهد کرد که این مورد هم نیازمند اصلاح و کمتر کردن عرض سوراخهای بینی خواهد بود، کاهش بیش از حد عرض سوراخهای بینی باعث کوچک شدن بیش از اندازه سوراخها و در نتیجه ایجاد مشکلات تنفس برای بیمار می‌شود.
پس همانطور که توضیح داده شد کاهش میزان ارتفاع مناسب بینی در حین عمل جراحی زیبایی بینی مستلزم بررسی سایر نقاط بینی  و تصحیح به میزان لازم و نه بیش از اندازه است.
در برخی بیماران نیاز به افزایش ارتفاع بینی وجود دارد، برای این منظور هم راههای زیادی وجود دارد. در صورت افزایش ارتفاع مناسب بینی بیشتر از میزان لازمه، قوس پشت بینی،‌ بیش از حد شده و ظاهر سر‌سره‌ای در بینی ایجاد می‌شد و همچنین تناسب  و شکل سوراخهای بینی از بین می‌رود و به طول سوراخهای بینی افزوده می‌شود و تا حدودی از عرض آنها کم می‌شود.
در برخی موارد و اغلب در بینی‌ گوشتی با پوست بیش از اندازه ضخیم و کلفت، به علت ضخامت زیاد پوست روی نوک بینی، ارتفاع نوک بینی (Nasal Tip Projection) بنظر زیاد می‌آید و نیازمند کاهش ارتفاع بینی هستیم.
این موارد یعنی بینی گوشتی با ارتفاع زیاد از سخت‌ترین موارد جراحی بینی است زیرا برای کم کردن ارتفاع مناسب بینی نیازمند کاهش سایز و اندازه غضروف‌های نوک بینی هستیم و اگر این غضروف‌ها کوچک شوند، دیگر تحمل ایستادگی در برابر وزن سنگین پوست پوشاننده روی خود را بعد از عمل ندارد، البته راه کارهایی برای اصلاح این موارد (بینی گوشتی با ارتفاع زیاد) وجود دارد اما بیمار باید قبل از عمل زیبایی بداند که نمی‌توان در این موارد ارتفاع نوک بینی را خیلی خیلی کم کرد.

دکتر قارونیمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر قارونی

دکتر علی قارونی متخصص گوش وحلق وبینی و جراحی پلاستیک صورت میباشند.ایشان مدرک تخصص خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت نموده اند.ودر حال حاضربیشترین تمرکز خود را معطوف به انجام جراحی های زیبایی بینی وصورت نموده اند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *