همانطور که قبلاً هم گفته شد، برای اصلاح وضعیت ظاهری و ساختاری بینی احتیاج به کاربرد غضروف دنده در جراحی بینی داریم. اولین و بهترین منبع استفاده از غضروف خود بینی است، در تیغه (سپتوم) بینی مقدار زیادی غضروف ذخیره شده است که در واقع هدیه خداوند به جراحان بینی است. در اکثر موارد، غضروف موجود در سپتوم (تیغه بینی) به اندازه‌ای هست که مشکلات بینی را بتوان با آن برطرف نمود. در برخی موارد غضروف بینی کفایت نمی‌کند و ممکن است نیاز به منبع دیگری جهت بدست آمدن غضروف داشته باشیم، برخی از این موارد عبارتند از:

کاربرد غضروف دنده در جراحی بینی

  1. عملهای جراحی ترمیمی : البته در اغلب موارد جراحی ترمیمی بازهم می‌توان از غضروف خود بینی استفاده کرد. اما در صورتی که در عمل یا عملهای قبلی، غضروف سپتوم مصرف شده  و تمام شده باشد نیاز به غضروف یا منبع دیگر داریم.
  2. سابقه ضربه‌های شدید به بینی : در بعضی از بیماران که سابقه اصابت ضربه‌های متعدد را در سالهای گذشته به بینی می‌دهند مثل افرادی که ورزشهای رزمی مثل بوکس کار می‌کنند به علت ضربات مختلف به بینی ممکن است غضروفهای تیغة بینی از بین رفته باشد.
  3. سابقه انجام جراحی انحراف بینی: در افرادی که انحراف تیغة بینی داشته‌ اند و قبلاً تحت عمل جراحی انحراف بینی بدون انجام جراحی زیبایی قرار گرفته‌ اند نیز ممکن است در جراحی انحراف بینی، غضروفهای تیغة بینی از بین رفته باشند.

در این موارد نیاز به استفاده از منابع دیگر غضروف داریم که می‌توان از غضروف گوش بیمار یا غضروف دنده استفاده کرد.

اگر نیاز به غضروف کم باشد از غضروف گوش بیمار استفاده می‌شود، برای انجام این کار، در هنگامی که بیمار بی‌هوش شده است برش در قسمت داخلی لاله گوش بیمار داده می‌شود و غضروف لالة گوش خارج می‌شود، لازم است بدانید برش داده شده روی لالة گوش بعد از مدتی خوب می‌شود و جای بخیه آنهم به جا نمی‌ماند و در ضمن برداشتن غضروف گوش باعث ایجاد بد شکلی و یا تغییر شکل لالة گوش به هیچ عنوان نخواهد شد. در صورت نیاز می‌توان از هر 2 گوش بیمار، غضروف لازمه را بدست آورد.

در مواردی که نیاز به مقدار زیادی غضروف برای بازسازی ساختمانهای غضروفی استخوانی بیمار وجود داشته باشد، کاربرد غضروف دنده در جراحی بینی مشخص میشود. برای این کار برشی کوچک و دو تا سه سانتی‌متری روی قفسه سینه  (در خانم‌ها این برش در زیر سینه راست و در آقایان مقداری پایین‌تر ) ایجاد می‌شود و مقدار غضروف مورد نیاز از دنده بدست می‌آید. میزان غضروفی که از دنده بدست می‌آید بسیار بیشتر از غضروف گوش است و می‌توان با آن تغییرات زیادی را در بینی بیمار ایجاد نمود. بعد از عمل جراحی بینی ممکن است تا چند روز بیمار درد بسیار کمی در ناحیه قفسة سینه حس کند که با مصرف مسکن‌های ساده مثل استامینوفن این درد برطرف می‌شود.

دکتر قارونیمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر قارونی

دکتر علی قارونی متخصص گوش وحلق وبینی و جراحی پلاستیک صورت میباشند.ایشان مدرک تخصص خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت نموده اند.ودر حال حاضربیشترین تمرکز خود را معطوف به انجام جراحی های زیبایی بینی وصورت نموده اند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *