«دیابت» یکی از بیماریهای زمینهای است که میتواند با ایجاد اختلال در فرایند سوخت و ساز بدن، دردسرهای خاص خودش را به وجود آورد. در این میان، افرادی که دیابت دارند و به فکر جراحی بینی هم هستند با نگرانیهای زیادی سر و کله میزنند و حتی فکر میکنند که نمیتوانند عمل بینی را انجام دهند. در این مقاله، با هم نگاهی به چالشهای عمل بینی دیابتی ها میاندازیم و امکانپذیر بودن یا نبودن آن را با هم بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.
آمادگی های لازم برای عمل بینی دیابتی ها
روند جراحی بینی برای افراد دیابتی، همان روند معمولی عمل بینی است البته با حساسیتهای بسیار بیشتر. برای آنکه این عمل به سلامت انجام شود شما باید قبل از هر کاری یک جراح متخصص با تجربه در زمینه عمل بینی به ویژه عمل بینی افراد دیابتی پیدا کنید. سپس جراحتان را در مورد نوع دیابتتان، نگرانیهایی که دارید و خواستهتان از عمل بینی با خبر سازید.
پزشک بعد از بررسی وضعیت به شما در مورد امکان انجام عمل و مراقبتهای آن توضیح میدهد. در بیشتر موارد، اگر وزنتان طبیعی باشد و به انسولین وابسته نباشید میتوانید بدون مشکل و با کنترل میزان قند خونتان، عمل بینی را انجام دهید. به طور خلاصه، فرایندی که باید قبل از انجام جراحی بینی سپری کنید شامل موارد زیر میشود:
- انتخاب یک جراح با تجربه در زمینه عمل بینی دیابتی ها
- انجام جلسه مشاوره و با خبر کردن جراحتان از نوع دیابتی که دارید
- انجام آزمایشها به ویژه آزمایش سطح قند خون
- جلسه مشاوره با متخصص بیهوشی
آیا دیابت مانع قرار گرفتن شما تحت جراحی زیبایی بینی یا هر روند زیبایی دیگر می شود؟
خیر. شما حتی با وجود دیابت هم میتوانید عمل بینی یا دیگر عملهای زیبایی را انجام دهید. مهم این است که دیابت خود را پنهان نکرده و حتما آن را به اطلاع جراحتان برسانید. پزشک با بررسی وضعیت شما در مورد مواردی مثل «نوع بیهوشی»، «مراقبتهای قبل و بعد از جراحی» توضیح میدهد. به زبان ساده، با وجود حساس بودن وضعیت عمل بینی دیابتی ها، انجام آن تحت نظر پزشک متخصص و دکتر بیهوشی با تجربه، هیچ مشکلی ندارد.
خطرات مرتبط با جراحی بینی و دیابت
بزرگترین خطر جراحی بینی در افراد دیابتی، احتمال ایجاد عفونت بعد از عمل است. از این گذشته، طولانی بودن دوره نقاهت بعد از عمل بینی دیابتی ها میتواند یکی دیگر از مشکلاتی باشد که در صورت کمکاری، زمینه را برای چالشهای دیگر به وجود میآورد.
مهمترین نکته، کنترل میزان قند خون است. این موضوع قبل از عمل، در طول عمل و بعد از عمل بینی باید به دقت انجام شود.
بعد از جراحی بینی در افرادی دیابتی چه انتظاراتی وجود دارد؟
در کنار تمام مراقبتهایی که بعد از عمل بینی برای افراد عادی انجام میشوند، یک فرد دیابتی باید سه نکته زیر را هم به درستی رعایت کند.
-
تست قندخون در بازههای مشخص و منظم
انجام عمل بینی میتواند با ایجاد فشارهای روحی و اختلال در روند معمولی زندگی شما، باعث نوسان در سطح قند خونتان شود. به همین دلیل، بسیار مهم است سطح قند خونتان را زیر نظر داشته باشید.
-
ارتباط منظم با جراح و مشاوره با متخصص غدد در طول و پس از عمل بینی
برای آنکه بتوانید این دوران را به سلامت سپری کنید باید زیر نظر متخصص غدد داخلی و جراح بینیتان باشید.
-
مشاوره نزد متخصص تغذیه
داشتن یک رژیم غذایی غنی که بتواند با تامین نیازهای بدنتان، سطح قند خونتان را هم در حد طبیعی نگه دارد یکی از بایدهای عمل بینی دیابتی ها است.
سخن پایانی
عمل بینی دیابتی ها بر خلاف ترسها و نگرانیهایی که دارد در صورت انجام توسط یک جراح با تجربه میتواند بدون هیچ مشکلی پیش برود. بنابراین، تنها کار مهمی که باید انجام دهید، زمان گذاشتن برای پیدا کردن یک جراح با تجربه و آشنا به علم روز جراحی زیبایی در کنار کنترل منظم قند خونتان در طول و پس از این عمل است.
سوالات متداول
آیا افراد دیابتی میتوانند عمل بینی را انجام دهند؟
بله. اگر این افراد، اضافه وزن و وابستگی به انسولین نداشته باشند میتوانند زیر نظر یک جراح با تجربه این عمل را به راحتی انجام دهند.
بزرگترین خطر در مورد عمل بینی دیابتی ها چیست؟
طولانی شدن فرایند بهبود پس از عمل و احتمال ابتلا به عفونت از بزرگترین خطرات عمل بینی در افراد دیابتی هستند.
چطور میتوان روند بهبودی بعد از عمل بینی در افراد دیابتی را سریعتر کرد؟
با کنترل منظم قند خون و مشاوره منظم نزد متخصص غدد داخلی، میتوانید این دوران را به سلامت سپری کنید.
دکتر قارونی با وجود دیابت کنترل های لازم قبل عمل رو انجام دادند و بینی بنده رو عمل کردند و خداروشکر مشکلی پیش نیامد