بزرگ کردن بینی کوچک

بینی‌، چه خیلی کوچک باشد و چه خیلی بزرگ، می‌تواند تناسب زیبایی چهره را بر هم بزند و حتی روی سلامتی شما هم تاثیر منفی بگذارد. به همین دلیل، برخی از افراد با هدف بزرگ کردن بینی به جراح زیبایی مراجعه می‌کنند. اگر شما هم این مشکل را دارید یا می‌خواهید در مورد چگونگی بزرگ شدن بینی اطلاعات بیشتری را به دست بیاورید، تا پایان این مقاله از سایت دکتر قارونی، با ما همراه باشید.

آیا بزرگ کردن بینی کوچک با جراحی امکان پذیر است؟

در پاسخ باید بگوییم که بله. اگر شما از کوچک بودن طبیعی بینی خود شکایت دارید یا در اثر عمل زیبایی بینی، بینی‌تان بیش از اندازه، کوچک شده است، می‌توانید با سر زدن به یک جراح بینی یا جراح پلاستیک، این عمل را انجام دهید. این نوع جراحی که به آن «رینوپلاستی افزایشی» گفته می‌شود، می‌تواند با استفاده از غضروف، استخوان یا ایمپلنت‌های سیلیکونی صورت گیرد.

نحوه جراحی بزرگ کردن بینی

در حالت کلی، جراحی بینی، شامل پنج گام زیر است، که در ادامه، می‌خواهیم آنها را به شما توضیح دهیم.

نحوه جراحی بزرگ کردن بینی

بیهوشی بیمار

برای آنکه بیمار در طول جراحی بینی، راحت باشد، دردی را احساس نکند و جراح هم بتواند کار خودش را با تمرکز انجام دهد، در طول جراحی از بیهوشی عمومی یا بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود. انتخاب بیهوشی عمومی یا بی‌حسی موضعی بر عهده جراح شما است.

ایجاد برش روی بینی

این جراحی می‌تواند به دو روش عمل بینی باز یا بسته صورت گیرد. در روش باز، برشی کوچک در ناحیه «کلوملا» (بافت باریک بین سوراخ‌های بینی) ایجاد می‌شود؛ اما در روش بسته، برش‌ها داخل بینی، پنهان هستند.

بزرگ کردن بینی با افزایش ارتفاع بینی

در برخی از بیماران، برای عمل بزرگ کردن بینی به افزایش ارتفاع بینی نیاز است که جراح در طول عمل، تغییرات لازم را برای رسیدن به این هدف، پیاده می‌کند.

بزرگ کردن بینی با پیوند غضروف

برای افزایش حجم و ارتفاع بینی، از غضروف‌های اضافی استفاده می‌شود. این غضروف‌ها می‌توانند طبیعی یا مصنوعی باشند. جراح با توجه به وضعیت شما یکی از این دو نوع غضروف را برای پیوند به بینی و بزرگ کردن آن انتخاب می‌کند.

بستن برش‌ها و تمام شدن جراحی

پس از شکل‌دهی ساختار بینی، پوست و بافت‌های بینی به جای خود بازگردانده می‌شوند و جراح با استفاده از بخیه، برش‌ها را می‌بندد.

منابع غضروف برای پیوند به بینی

همان‌طور که اشاره کردیم برای افزایش ارتفاع پل بینی، جراح به یک ماده اضافی نیاز دارد. انواع مختلفی از این مواد در دسترس جراح بینی قرار دارند که می‌خواهیم آنها را در این بخش به شما توضیح دهیم.

منابع غضروف برای پیوند به بینی

استفاده از مواد طبیعی برای بزرگ کردن بینی

بهترین ماده طبیعی که برای عمل بینی در دسترس جراح قرار دارد، غضروف‌‌های بدن هستند. در بخش‌های مختلف بدن، بانک‌هایی از غضروف قرار دارند که جراح می‌تواند از آنها برای اصلاح اندازه بینی استفاده کند. این بانک‌های غضروف، شامل موارد زیر می‌شوند.

غضروف‌های اتولوگ (از بدن خود بیمار)

این غضروف‌ها در سه دسته زیر قرار می‌گیرند.

  • غضروف تیغه بینی (سپتوم) که به دلیل دسترسی آسان و سازگاری بالا با بدن، یکی از بهترین گزینه‌ها برای پیوند است. معمولا از این غضروف برای اصلاح‌های کوچک تا متوسط استفاده می‌کنند.
  • غضروف گوش که معمولا از ناحیه کونچا (قسمت بیرونی گوش) برداشت می‌شود. این غضروف برای اصلاح‌های کوچک و برای نواحی که نیاز به انعطاف‌پذیری بیشتری دارند، مناسب است.
  • غضروف دنده که از دنده‌های بیمار برداشت می‌شود و آن را در اصلاح‌های بزرگ‌تر که به ساختار قوی‌تر نیاز دارند به کار می‌گیرند. این غضروف به دلیل سختی و استحکام بالا، برای افزایش ارتفاع پل بینی و اصلاح ناهنجاری‌های بزرگ، گزینه‌ای عالی به شمار می‌رود.

غضروف‌های همولوگ (از اهداکننده)

در برخی موارد، از غضروف‌های اهداکننده فرد فوت شده برای اصلاح اندازه بینی استفاده می‌شود. این غضروف‌ها از بدن افراد دیگر برداشت می‌شوند و پس از فرآوری و آماده‌سازی، برای پیوند به کار می‌روند.

نکته: در صورتی که جراحی بینی نیازمند پیوند استخوان باشد، جراح می‌تواند از مناطق مختلفی مانند دنده‌ها، استخوان ناحیه آرنج، قسمت خارجی جمجمه یا استخوان ران برای این منظور بهره بگیرد. استفاده از استخوان‌های این بخش‌ها معمولا هیچ آسیبی به ساختار استخوانی بدن وارد نمی‌کند.

استفاده از مواد مصنوعی برای عمل بزرگ کردن بینی

در مواردی که بدن بیمار، به دلیل‌های مختلف نتواند آن حجم از غضروف را در اختیار جراح قرار دهد، او به سراغ گزینه دوم یعنی استفاده از مواد مصنوعی می‌رود. یکی از این مواد «ایمپلنت‌های سیلیکونی» به شکل‌های مختلف هستند که برای افزایش ارتفاع پل بینی استفاده می‌شوند. این ایمپلنت‌ها به راحتی در جایگاه مورد نظر قرار می‌گیرند و اگر موردی هم پیش بیاید، می‌توان آنها را برداشت.

گزینه بعدی، ماده‌ای به نام Gore-Tex (ePTFE) است که آن هم نقش خود را به عنوان یک ایمپلنت مصنوعی برای افزایش ارتفاع پل بینی بازی می‌کند. «Gore-Tex» به دلیل سازگاری بالا با بافت‌های بدن و کاهش خطر عفونت، گزینه‌ای محبوب است.

استفاده از فیلرهای پوستی

گاهی پزشک تشخیص می‌دهد که بیمار نباید جراحی کند یا بیمار نمی‌تواند یا نمی‌خواهد که برای بزرگ کردن بینی خود زیر تیغ جراحی برود؛ اما هنوز هم می‌خواهد که این تغییر را روی بینی خود ایجاد کند. در چنین شرایطی، پزشک به سراغ یک راه‌حل سریع اما موقت به نام «تزریق فیلرهای پوستی» می‌رود. تزریق فیلرهای پوستی مانند «هیالورونیک اسید» می‌تواند به طور موقت ارتفاع بینی را افزایش دهد. این روش هیچ نیازی به جراحی و بیهوشی ندارد؛ اما نتیجه آن معمولا فقط چند ماه تا یک سال دوام دارد.

مواد مصنوعی برای عمل بزرگ کردن بینی

عوارض جراحی بزرگ کردن بینی

جراحی بینی، مانند هر جراحی دیگری با عوارض و خطرهایی همراه است که در صورت انجام جراحی نزد یک جراح متخصص و کارآزموده، می‌توانید درصد این عوارض را به کمترین حد ممکن برسانید. برخی از عوارض شایع این جراحی شامل موارد زیر می‌شوند.

خونریزی از بینی

گاهی پس از عمل بینی، خونریزی رخ می‌دهد که تا حدی از آن، طبیعی است؛ اما در برخی موارد که شدت آن بالا است باید خیلی سریع به جراح‌تان اطلاع دهید تا اگر مورد جدی‌ای وجود دارد برای کنترل آن اقدام کند.

عفونت بینی

هرچند که خطر عفونت کمتر از 1% است، اما همچنان ممکن است رخ دهد و نیاز به درمان با آنتی‌بیوتیک داشته باشد.

بروز مشکلات تنفسی

برخی از بیماران پس از جراحی دچار مشکلات تنفسی می‌شوند. بزرگ‌ترین دلیل این موضوع، سپردن جراحی حساس بینی به افرادی است که تجربه، دانش و مهارت کافی در این زمینه ندارند.

بی‌حسی دائمی

یکی از عوارض جراحی بینی، بی‌حسی در ناحیه بینی و اطراف آن است که گاهی به صورت دائمی باقی می‌ماند.

عدم تقارن بینی

این احتمال وجود دارد که بینی پس از جراحی به طور نامتقارن به نظر برسد و نیاز به جراحی‌های تکمیلی داشته باشد.

سوراخ شدن سپتوم

در موارد نادر، ممکن است دیواره بین سوراخ‌های بینی (سپتوم) سوراخ شود که به آن «سوراخ سپتوم» می‌گویند. در چنین شرایطی، پس از بهبودی باید برای جراحی ترمیمی اقدام کرد.

تغییر در حس بویایی

برخی از بیماران، پس از عمل بزرگ کردن بینی، تغییراتی را در حس بویایی خود تجربه می‌کنند. گاهی این تغییرات پس از بهبودی کامل، به حالت عادی برمی‌گردند و در برخی موارد، دائمی هستند.

درد و تورم کم تا شدید

وجود درد، تغییر رنگ و تورم، بخشی طبیعی از عوارض پس از عمل بینی است که پس از سپری شدن دوره نقاهت، برطرف می‌شوند؛ اما اگر این درد و تورم، حالتی غیرعادی به خود گرفت باید خیلی سریع، جراحتان را از این موضوع، با خبر کنید.

 مراقبت‌های بعد از عمل بزرگ کردن بینی

مراقبت‌های پس از عمل بینی بسیار مهم هستند؛ چون به شما کمک می‌کنند تا سریع‌تر به بهبودی برسید و شدت عوارض پس از عمل بینی را کاهش دهید. در ادامه، به برخی از مراقبت‌های پس از این عمل اشاره می‌کنیم.

مراقبت‌های اولیه

انجام مراقبت‌های زیر، پایه مراقبت‌های پس از عمل بینی هستند که باید حتما آنها را جدی بگیرید.

  • در چند روز اول پس از جراحی، استراحت کافی داشته باشید و سر خود را بالا نگه دارید. همین کار ساده به کاهش تورم در روزهای اول پس از عمل، کمک می‌کند.
  • استفاده از کمپرس سرد در ناحیه بینی و دور چشم‌ها، کمک‌حال کاهش تورم و کبودی‌های است. حتما در 24 اول پس از جراحی بینی از کمپرس سرد کمک بگیرید.
  • از انجام فعالیت‌های سنگین و ورزش‌های شدید در طول حداقل دو هفته پس از جراحی خودداری کنید. این کار به جلوگیری از افزایش فشار خون و تورم کمک می‌کند.

مراقبت‌های بهداشتی

در کنار مراقبت‌های فیزیکی که از بینی خود می‌کنید، مراقبت‌های بهداشتی هم از اهمیت زیادی برخوردار هستند.

  • با استفاده از سرم‌های شستشو، داخل بینی را مرطوب نگه دارید. این کار به جلوگیری از خشکی و عفونت کمک می‌کند.
  • از دستکاری بینی و فشردن آن بپرهیزید. همچنین از فین کردن برای حداقل یک هفته پس از جراحی خودداری کنید.
  • داروهایی که پزشک برایتان تجویز کرده است را به موقع مصرف کنید. معمولا این داروها شامل آنتی‌بیوتیک‌ها و مسکن‌ها هستند.

مراقبت‌های عمومی

انجام مراقبت‌هایی که جنبه عمومی‌تر دارند، مانند پرهیز از انجام برخی کارها با وجود اینکه در ظاهر، تاثیر مستقیمی روی بینی ندارند؛ اما به بهبود سریع‌تر شما کمک می‌کنند.

  • مصرف الکل و سیگار می‌تواند فرآیند بهبودی را بسیار آهسته کند و خطر عفونت را افزایش دهد. از مصرف این مواد در طول حداقل چند هفته پس از جراحی خودداری کنید.
  • اگر عینک می‌زنید، سعی کنید آن را به پیشانی خود بچسبانید یا از لنزهای تماسی استفاده کنید تا فشار روی بینی کم شود.
  • به تمام ویزیت‌های پزشک خود بروید تا وضعیت بهبودی شما بررسی شود و در صورت نیاز، اقدام‌های لازم صورت بگیرد.

مراقبت‌های بعد از عمل بزرگ کردن بینی

سوالات متداول در مورد بزرگ کردن بینی

آیا عمل بزرگ کردن بینی می‌تواند روی چشم‌ها تاثیری داشته باشد؟

به جز موضوع کبودی‌های اطراف چشم که موقتی هستند، تغییر شکل و اندازه بینی می‌تواند روی هماهنگی کلی صورت تاثیر بگذارد؛ مثلا با بهبود ظاهر بینی ممکن است چشم‌ها و سایر ویژگی‌های صورت بیشتر به چشم بیایند و هماهنگی بهتری بین اجزای صورت ایجاد شود.

آیا نتایج عمل بزرگ کردن بینی دائمی هستند؟

بله، شما پس از انجام عمل بینی، می‌توانید تا آخر عمر از نتیجه آن بهره‌مند شوید؛ اما مانند هر انسان دیگری با بالا رفتن سن، تمام اجزای صورت، دستخوش تغییرات می‌شوند؛ بنابراین، باید نگاهی واقع‌بینانه به این ماجرا داشته باشید.

عمل بزرگ کردن قسمت‌های مختلف بینی چقدر طول می‌کشد؟

معمولا این عمل بین یک تا سه ساعت طول می‌کشد؛ البته این موضوع به پیچیدگی جراحی، شرایط جسمی شما و تکنیک‌های مورد استفاده، بستگی دارد.

جمع بندی

سرنوشت تمام عمل‌های جراحی حتی عمل بزرگ کردن بینی، به این بستگی دارد که شما عمل بینی خود را پیش چه جراحی انجام می‌دهید. اگر دکتر قارونی را انتخاب کرده باشید می‌توانید روی تجربه، مهارت و حس زیبایی شناسی این جراح پلاستیک، حساب کنید.

در کنار جراحی بزرگ کردن و کوچک کردن بینی، دکتر قارونی موارد دیگری مانند ترمیم عمل بینی، پروتز گونه، جراحی پلک، لیفت صورت و گردن، تزریق ژل و تزریق بوتاکس را هم انجام می‌دهد که می‌توانید با اطمینان خاطر، آنها را به این جراح حاذق بسپارید. یادتان باشد که انتخاب درست یک جراح از هر چیز دیگری در عمل بینی و در کل، تمام عمل‌‌های زیبایی، مهم‌تر است؛ بنابراین، با تحقیق و بررسی برای سرنوشت جراحی خود تصمیم بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *