اکثریت افراد جامعه پولیپ بینی ندارند. در واقع بسیاری از بیمارانی که دچار مشکلات تنفسی هستند به اشتباه فکر میکنند که دچار پولیپ بینی شده اند برخی از افراد هم با نگاه کردن دقیق به داخل بینی خود کشفیات جالبی انجام میدهند و تصور میکنند که پولیپ داخل بینیشان رشد نموده است در صورتی که این افراد شاخک تحتانی بینی خود را می بینند و به اشتباه فکر می کنند پولیپ دارند . لازم به ذکر است که تشخیص پولیپ بینی مستلزم بررسی های دقیق مثل انجام سیتی اسکن و یا انجام آندوسکوپی بینی است و در بسیاری از موارد حتی با انجام معاینه معمول بینی پزشک قادر به تشخیص پولیپ نیست مگر اینکه رشد بیش از حد پولیپ باعث بیرون زدن پولیپ از سوراخ بینی شده باشد که بسیار نادر است.
این نکته مهم را باید بدانید که پولیپ بینی در هر شرایطی ایجاد نمیشود و افرادی بیشتر دچار پولیپ میشوند که بیماریهای آلرژیک و حساسیتی زمینهای و یا حتی آسم ریوی دارند.در واقع علت ایجاد پولیپ در بینی حساسیت بیش از حد مخاط پوشاننده بینی و سینوس های اطراف بینی است .این مخاط پوشاننده به علت وجود حساسیت ذاتی بیش از حد به تحریکات ایجاد شده توسط گرد و غبار موجود در هوای تنفسی که وارد بینی و سینوس ها میشود دچار رشد بیش از حد شده و تکثیر میابد و باعث ایجاد عوارض میشود رشد پولیپ باعث انسداد دهانه خروجی سینوس ها میشود و ترشحات سینوس ها تخلیه نشده فرد دچار سینوزیت میشود. از دیگر علایم پولیپ بینی انسداد بینی و آبریزش فراوان بینی است .حس بویایی هم کاهش می یابد. باز هم یادآوری میکنم وجود این علایم در هر فرد به معنی وجود پولیپ نیست .
بسیاری از بیماران که جهت عمل بینی مراجعه مینمایند در جلسه مشاوره ذکر میکند که پولیپ دارند در صورتی که این باور صحیح نیست، بهتر است بدانید جهت تشخیص پولیپ بینی نیاز به اقدامات تشخیصی خاص مثل سیتیاسکن یا آندوسکوپی بینی داریم.
در واقع پولیپ بینی به علت حساسیت ذاتی مخاط بینی و تکثیر بیش از حد بافتهای بینی و سینوس ایجاد میشود و فرد را دچار مشکلات فراوان تنفسی میکند. گرفتگی گهگاهی بینی یا گرفتگی بینی حین سرماخوردگی و آبریزش موقتی نیز دلیل وجود پولیپ نیست.
برای درمان پولیپ بینی ۲ رویکرد درمانی وجود دارد ابتدا درمان دارویی کامل انجام میشود و در صورتی که درمان دارویی موثر واقع نشد جراحی بینی انجام میشود .جراحی پولیپ بینی توسط متخصص گوش و حلق و بینی و به روش آندوسکوپی انجام میشود و هیچگونه برشی در پوست ایجاد نمی شود.
Notice: پوسته بدون comments.php از نگارش 3.0.0 منقضی شده و هیچ جایگزینی در دسترس نیست. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهٔ خود قرار دهید. in /home/drgharoo/public_html/wp-includes/functions.php on line 4811